[#571] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@lekarz_med, post #570

nie w tym gronie :)
[#572] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@lekarz_med, post #570

Pomarzyć każdemu wolno, ale w jakim celu sam się ośmieszasz upubliczniając swoje marzenia to nie rozumiem. Ale to pewnie dlatego że lekarzem nie jestem.

Pozdrawiam
[#573] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #572

[#574] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@lekarz_med, post #570

dajcie juz sobie spokoj z tymi personalnymi wycieczkami - przeczytalem 2 ostatnie strony watku i coraz bardziej mysle ze to zalosni frustraci z ppa tylko tu pisza.

Ostatnia aktualizacja: 14.04.2012 10:30:33 przez HOŁDYS
[#575] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #574

No tak...to bylo do przewidzenia.

Pizdzielec kupuje Amigi 4000 za kilkaset zlotych a pozniej przychodzi na PPA, tworzy rozprawki i opowiada legendy, ze kiedys amigi kosztowaly miliony i teraz tez powinny tyle kosztowac.
I jeszcze bedzie mi bezczelny typ p******il, ze taka Amiga jest warta 10tys...
Ja Ja naturlich!! ok, racja

Amigowe pelikany to lykaja i mamy to co mamy - ludzie placa krocie za zlom.
Ale jakby sie zastanowic, to po czesc Wasza w tym zasluga Panowie.
Czytajac niektore watki o aukcjach, mozna zobaczyc jak rzucacie sie na byle amigowe gowno niczym doslownie sepy na padline, bo niektore sprzety, to z kibla rodem wyciagniete a mimo tego ktos to kupuje.

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz.
Typek_med zarabia 30tys. a zawodowo handluje Amigami. Na czynsz mu nie stracza czy jak?
Druga sprawa.. ogloszenie o sprzedazy gosc wystawil o 19:24 a nasz typek_med o 19:26 juz zadeklarowal kupno. Czy on siedzi 24h/dobe na Amibay'u czy jak?
[#576] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@selur, post #575

sprzedaje x-surfa i grafike na allegro nawet nie potrafi zrobic swoich zdjec tylko kradnie z internetu beszczelnie zamazuje w paincie autora fotek i ładuje na aukcje !

to fakt selur wiara sama sobie nabija ceny ja juz zrezygnowalem z kupna :) tych okazyjnych stuffów do amigi wole sobie czatowac na starym klasyku anizeli wydawac na stara elektronike po 2 tys zl za karte ktora moze mi sie sypnac za tydzien :)
[#577] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@tom256, post #573

To jest gosc, od ktorego kupilem Delfine Pro, co to MP3 nie grala. On ja caly czas ma, wiec jak ktos chce pokombinowac, to mozna go namowic na odsprzedanie.
[#578] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #577

Nie wiem czy była - ładnie wyposażona A3000.

Amiga 3000
[#579] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #578

Deftronic ...fajna nawet ...gdyby nie te koszty transportu 280 dolarow :) to byla by atrakcyjna
[#580] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #579

Gdyby ktos potrzebowal plików od Descentow, to są do kupienia za ca. 15 zl na gog.com -
www.gog.com/promo/interplay_blast
[#581] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@selur, post #575

Brawo pizdzielcu - wnikliwa analiza godzin wyslania wiadomosci godna komisji sledczej.
A na amige jak cie nie stac to wypi******* i znajdz sobie tansze zajecie - moze zbieranie kamieni - poki sa za darmo.
[#582] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@lekarz_med, post #581

Czyli napisał prawdę a ta zabolała.

Pozdrawiam
[#583] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #582

Czy ktoś wie, za ile poszedł CyberStorm MK2 na Allegro? Umknęło mi...
[#584] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #583

[#585] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #584

Dzięki OK
[#586] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #1

Rzadko spotykana karta CS 060 MKIII ale myślę, że cena pójdzie w kosmos. Spójrzcie na inne rzeczy sprzedającego, bo również wydają się dosyć ciekawe.
[#587] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@ITU, post #586

Ehhh kusi szybkie scsi na karcie. Po wakacjach zacznę polowanie na jakieś PPC.
[#588] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@sand, post #587

nie wiem czy bedziesz mial szybciej od tej fast aty II GOLD (10.5 mb /s)
[#589] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #588

Dlaczego ma nie mieć ? Tam jest kontroler Wide czyli teoretycznie 20MB/s, przy kontrolerze Fast teoretyczna to 10MB/s a daje się uzyskać 8,5MBs.

Pozdrawiam
[#590] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #589

Dlaczego ma nie mieć ? Tam jest kontroler Wide czyli teoretycznie 20MB/s, przy kontrolerze Fast teoretyczna to 10MB/s a daje się uzyskać 8,5MBs.

SCSI w amidze dziala ok 6-8 MB /s

Fast ATA II na 040/40 uzyskuje 10.5 MB/s w praktyce w teori 16 mb/s

wiec stad zdanie ze nie osiagnie lepszej wydajnosci na scsii PPC osiagnie mniejsze obciazenie CPU przy I/O na SCSI niz na IDE FAST ATA2

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2012 12:21:47 przez HOŁDYS
[#591] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #590

Ja na scsi PPC z dyskiem IBM 10 GB mam transfej 10 MB/s z kawałkiem.

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2012 12:45:24 przez jarob
[#592] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #590

SCSI w amidze dziala ok 6-8 MB /s

Bzdura.
W Amigach klasycznych można spotkać kontrolery pracujące w 3 różnych standardach.
Zależnie od użytego układu SCSI i konstrukcji kontrolera RZECZYWISTE ZMIERZONE prędkości maksymalne zawierają się w przedziale od 800kB/s do 33MB/s.

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2012 12:52:43 przez stachu100
[#593] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@stachu100, post #592

mialem SCSI w A1200 z karta 030 i dzialalo to to 6 MB/s

mozesz dac jakis link z wynikiem 33 MB /s odczyt z dysku chodzi oczywiscie o Amige ?? bo chyba transfer do pamieci jest mniejszy.

to ile wyciaga na szybkich serwerach SCSII i SAS to wiem .. i tu nie podlega dyskusji interesuje mnie podana powyzej karta PPC

a jednak - w blizzardziePPC byl nowszy chip NCR 53C710 i jednak moze uzyskac wiecej niz w Apollo 030 SCSII ..ciekawe ile ? ktos ma jakis link z wynikami ?

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2012 13:17:22 przez HOŁDYS
[#594] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #593

Pewnie.
Wieczorem zrobię pomiary.
[#595] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@stachu100, post #594

stachu ale ty masz A4000 a tam jest jeszcze nowszy chip wiec nie bedzie to co chcialem

Strim tu wyjasnil ze SCSII wyciagnie TEORETYCZNIE w A1200 PPC do 10 MB/s czyli jednak mialem racje ..wolniej od FAST ATA 2 GOLD

Stachu ale z ciekawosci jak bedziesz przy Amidze zrob prosze print screena sysinfo z odczytem SCSII i modelem dysku.

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2012 13:24:24 przez HOŁDYS
[#596] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #595

Przeczytaj jeszcze raz wątek ze szczególnym uwzględnieniem posta gdzie masz link do aukcji karty CSMK3. Dlaczego uparłeś się porównywać do karty BPPC nie mam pojęcia, wyjaśnisz ?

Pozdrawiam
[#597] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #596

moja platforma pomiarowa przyjmuje A1200 i stad Blizzard PPC SCSI ,FAST ATA2 , Apollo SCSII i ktory z nich jest najszybszy. NCR 53C770 Ultra Wide SCSI controller nie biore pod uwage gdyz jest do A3000T/4000D i ona jest najszybsza alternatywa dla Amigi.ale sciekawosci chcialbym wiedziec ile wyciaga w realu.

z drugiej strony odpowiedzialem na post SANDa ktory ma A1200 FAST ATA 2 GOLD oraz na twoj ze FAST ATA wyciaga tylko 8.5 MB/s - dalem stosowny wynik do testow

Sand po zakupie Blizzarda PPC SCSII moglby sie niemilo rozczarowac ze ma wolniej niz mial OK

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2012 13:39:26 przez HOŁDYS
[#598] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #595

Hołdys ja mam Amigę.
A chciałeś wiedzieć ile SCSI wyciąga w Amidze.
A4000 to Amiga. Nie zaprzeczysz.

Tutaj masz wyniki dla CSPPC znalezione na szybko.
amiga.org/forums/showthread.php?t=59096&page=2
Wklejam jako tekst, bo coś Opera Mobile mi głupoty wyczynia na forum ppa.pl

Przy odpowiednich ustawieniach + dobry dysk idzie do 33MB/s.
[#599] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@stachu100, post #598

dziekuje ...no moze 33 MB/s to nie jest ;-] ale i tak zapiernicza

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2012 13:36:33 przez HOŁDYS
[#600] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #597

Ja akurat miałem na myśli Fast SCSI a nie Fast ATA, przepraszam za mało precyzyjne sformułowanie.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem