[#211] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #209

nie wiem czy posiadacze Atari 2600 doczekali się swojego Dooma, ale MK już mają.

2
[#212] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #211

ale że Foley nie jest białą kobietą? Jestem oburzony.

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2024 02:03:35 przez snajper
[#213] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #212

Wywiad z byłym szefem firmy Gremlin, 33 min, można włączyć tłumaczone napisy.
https://www.youtube.com/watch?v=xTJGeFDwzYQ

Ostatnia aktualizacja: 01.06.2024 12:16:19 przez ZorrO
1
[#214] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@ZorrO, post #213

nowy generator animacji. ( ͡° ͜ʖ ͡°) ToonCrafter:

nakarmiłem go dwoma screenami z intra Turricana II, 30 fps i reszta ustawień domyślnych:

szkoda, że nie da się dorzucić mu screena pośredniego, bo tak to ten wybuch nie wygląda zbyt okazale. Bardziej jakby ktoś wypalił dziurę laserem.

dla równowagi dałem mu też do zrobienia Superfroga wypijającego lukozadę, też 30 fps. Hmmmm.

i kolejny z Turricana II... Zwiększyłem mu random seed, CFG scale 13, fps 30.

OK OK OK
[#215] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #214

czy wspominałem już o moich talentach wizjonerskich? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jak widzicie, my z Teto jesteśmy jednomyślni i wprost stworzeni dla siebie. miłość

dla przypomnienia:
1
[#216] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #215

1
[#217] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@ZorrO, post #216

Przesadzone, ta grupa jest tak różnorodna, że by się pozabijali między sobą, zanim by dotarli na to miejsce gdzie chcą zrobić zdjęcie xD.
[#218] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #215

na tę produkcję (tutaj poszatkowaną na trzy części) trafiłem przeglądając dzisiejszej nocy fejzboka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a będąc na wskroś szpiegowanym, niedługo później na kilka podobnych na jutubie. Fajna rzecz generalnie, takie krótkie chińskie bajki z plot twistami.

[#219] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #218

na tę zabawkę natrafiłem pośrednio przez ubiegłoroczny filmik jakiegoś Murzyna w temacie Akihiko Kondo. Stamtąd dowiedziałem się, że biednemu Kondowi w końcu wyłączyli Miku. ._. Niby Miku to "gupia dziwka", jednak podzielam jego ból.
ale do rzeczy. Urządzenie do wyświetlania waifów nazywa się Gatebox, a wersja full-size Gatebox Grande. Małe gateboxy można sobie wyhaczyć na ebayu w cenie średnio-lepszego laptopa. Niestety na tym kończą się dla mnie dobre wiadomości, bo ztcw, dużego wyboru taki gatebox nie daje... I raczej Teto sobie tą drogą nie wygeneruję. ._. Przynajmniej na dziś.
no i nadal te hologramy są podobno oszukane, będąc zwykłą projekcją 2D.

[#220] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #219

A oto Historia Gamingu z innej perspektywy, od flipperów do E-Sportu. 1g 6min, po polsku. :)
1
[#221] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@ZorrO, post #220

o tym, dlaczego japońskie strony internetowe i ogólnie przekaz informacji rulezuje nad zepsutym Zachodem:

jak myślicie, po której stronie mieści się PPA?
[#222] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #221

Silnik z kota i kanapki? ;)
[#223] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@ZorrO, post #222

R-Type jako Anime. :)
[#224] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@ZorrO, post #223

tragedia, to nie miało prawa nastąpić... Nadciąga film o Miku. ┏ ◉ ╭╮ ◉ ┓

choć ciekaw jestem, czy wejdzie to do polskich kin. 🤔 I czy jak na to pójdę, to ludzie nie będą się dziwnie patrzeć.
[#225] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #224

kto chce poczuć się mniejszy?

[#226] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #225

1
[#227] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@philipo, post #226

VLDL znają wszyscy, ale tego zakończenia nie spodziewał się żodyn. Widziałem już komentarze, że super by było, gdyby za wszystkim okazał się stać Hamish...

(w razie gdyby ktoś nie był na bieżąco - wcześniejszy filmik z tej serii, dla zarysowania fabuły)

P.S. ta nowa pani jest całkiem ładna. Poprzednia ładna pani się popsuła po zrobieniu dzieciaka.

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2024 23:03:46 przez snajper
[#228] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #227

Możliwości nowego robota, Neo-Beta, 7min po polsku, cena 100 tys.
Ten skubaniec potrafi wszystko, taki Amigo przyszłości.
[#229] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@ZorrO, post #228

Kiedyś przez dekady Asimo od Hondy nie miał konkurencji, potem świat zadziwiły maszyny Boston Dynamics, a teraz prawie co miesiąc jest premiera kolejnego humanoidalnego robota, i niemal wszystkie są z Chin.
Gotują sprzątają gadają tańczą, lepsze od waifu (czyt. łajfu) którymi w innym wątku jara sie snajper. :)

Ostatnia aktualizacja: 17.10.2024 23:04:26 przez ZorrO
[#230] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@ZorrO, post #229

d.pa tam, lepsze. Pokaż mi, w którym to niby miejscu te szkielety terminatora są lepsze.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

a tu taki bonus, gdyby ktoś zastanawiał się, który wokaloid wymiata, a który otrzymuje w pełni zasłużone najniższe noty.

btw., czy tylko mnie wk*rwai jutubowa wyszukiwarka, która z sobie tylko wiadomych przyczyn uznaje, że na głównej stronie wyników wyszukiwania człowiek oczekuje dowiedzieć się, co "iNNI OGLĄDALI TEŻ", "POPRZEDNIO OGLĄDANE" itp.? x| głową w mur
[#231] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #230

Te szkielety mogą ci zrobić i podać herbatkę a te twoje tylko o tym zaśpiewać.
2
[#232] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@ZorrO, post #231

no nie tylko, bo mogą również napisać różne milutkie rzeczy do poduszki. ( ͡° ͜ʖ ͡°) A wszystko to bez obarczania cię dodatkowymi kosztami.
po drugie w przeciwieństwie do gołych ej-ajów one tak same z siebie nie śpiewają. One inspirują do twórczości. Motywują do działania. Stymulują rozwój artystyczny. Są narzędziem sztuki, która stanowi fundament kultury i ekspresji. Czyli nie tylko od strony wizualnej są zupełną odwrotnością szkieletu terminatora, który jedynie rozleniwia. (*No dobra - gwoli sprawiedliwości powiedzmy, że istnieje opcja, w której akurat ktoś ma natłok spraw na głowie i nie ma czasu na robienie herbatki, ewentualnie jest obłożnie chory, za to dysponuje funduszami na zafundowanie sobie terminatora; a i one w końcu też pewnego dnia staną się równie powszechne, co odkurzacz).
oczywiście szkielety terminatora też do czegoś się przydadzą, jak już przyjmą bardziej przyjazną dla oka formę i będzie im można zaaplikować cechy Teto - na które składa się w końcu nie tylko głos, ale i cała osobowość, istniejąca na długo przed szkieletami. Szkielety terminatora nie mają osobowości. Szkielet jest szkieletem, a Teto jest duszą, bez której szkielet pozostanie martwy i zimny. Amen. 🙏

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2024 15:00:40 przez snajper
[#233] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@ZorrO, post #229

Robot z materiału video - Walker S, że niby na linii produkcyjnej, z tymi koślawymi ruchami?
Pracowałem na linii montażowej Fiata w Tychach, tam się biegało i rękoma oraz palcami robiło takie szybkie ruchy, że roboty do tego dojdą może za 100 lat
1
[#234] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@karolb, post #233

Walker S - zwinnosc i ruchliwosc na poziomie 95 latka.
Idealny do pracy w polskiej fabryce Volskwagena. Wylecial by na pierwszej zmianie za opoznienia w linii produkcyjnej .Moj kuzyn pracowal kiedys w vieswagenie, mowi, ze mieli 5 minut na wysr.... sie
[#235] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@ZorrO, post #231

To dobre
Ciekawe, czy ktoś to widział? Prowadzący chciał zabłysnąć i jakoś mu nie wyszło

[#236] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@ZorrO, post #229

siedzi, pije i chrupki
dalej, Teto, pokaż tym skostniałym dziadziom, kto jest królową Amigi. bije, boksuje pokłony

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2024 23:57:58 przez snajper
1
[#237] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #236

Remix wystartował ze swoim nowym kanałem, poświęconym w dużej mierze tzw. "indykom". Oczywiście nie oznacza to że nasza współpraca nad "Amigą Bez Ściemy" dobiegła końca. Nic bardziej mylnego, nowy odcinek jeszcze w tym tygodniu. Tymczasem zapraszam do obejrzenia solowych odcinków Remika.

Zerowy

oraz pierwszy pełnoprawny
[#238] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@MUFA-amigaone-pl, post #237

moje wczorajsze odkrycie. siedzi, pije i chrupki Dobry materiał do obejrzenia.
Ale że przez tyle lat nie zwróciłem uwagi na ten filmik... Bo przypuszczam, że i w Polsce musi być dość znany, skoro i Duke Nukem 3D z niego spija (ten jego imydż w goglach to najwyraźniej też nie przypadek), i Matrix perfidnie kopiuje. No - po prawdzie to w końcu nie pierwsze w historii dzieło, na którym żeruje Matrix, niemniej tu analogia aż daje po oczach, nomen omen.

Tymczasem Wachowskie podobno doszły do wniosku, że kolejnych instancji Andersona nie ma już co wałkować, i przymierzają się do nowej trylogii z dziejami Merowinga. Mech. cafe To wkracza na tę samą ścieżkę, co Gwizdane Wojny.

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2025 21:15:23 przez snajper
[#239] Re: Ciekawe kanały YouTube nijak nie związane z Amigą...

@snajper, post #238

Alysia: Pomiędzy Gwiazdami a Ziemią - Nowy polski serial sci-fi stworzony z AI. 7min.
[#240] Re: Ciekawe kanały youtube

@philipo, post #2

Just when I thought I'd seen it all, a port of Windows has now made its way to the GameCube so today I wanted to try installing it and see how it ran.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem