[#61] Re: Amigowcy z północy?

@Piotr Myszkowski, post #60

Witajcie. Ja jestem z Gdyni, pochodzę z Gdańska-Niedźwiednika. Chętnie się z wami spiję i powspominam stare czasy :)
[#62] Re: Amigowcy z północy?

@pampers, post #58

brak palenia fajek jest dla mnie nie do przyjęcia a browca to ja nie piję - sorry względy zdrowotne
[#63] Re: Amigowcy z północy?

@rick1982, post #62

Przeprowadziłem rozpoznanie ale u mnie takie spotkanie się nie kalkuluje - koszt wynajęcia lokum na na ok 8h dość spory przemyślę jeszcze sprawę ale prawdopoodbnie uderze na forum tematyczne dotyczące Atari oraz C64 może zbierze się większa grupa albo znajdzie chętny z regionu na organizację takiej imprezy.
[#64] Re: Amigowcy z północy?

@miro_78, post #63

W sumie do Twojej miejscowości każdy ma blisko. Najlepsza lokalizacjaOK
[#65] Re: Amigowcy z północy?

@Skiba, post #64

Gorzej z połączeniem dla osób dojeżdzających po 19.00 jest się uziemionym na dobre jeśli liczy się na dojazd PKP:) Zawsze mógłbym robić za taxi heh i dowieżć do Szczecinka bo do Chojnic już mam znacznie dalej stamtąd to już można wyjechać o każdej porze praktycznie ale z tą lokacją to masz rację jest niezła dojazd max 200km czy to z Gdańska czy ze Szczecina czy też okolic Poznania przyszedł mi na myśl jeszcze jeden lokal gdzie koszty mogłą być niższe niż w poprzednich bo i sala mniejsza ale na 20-30 osób styknie coś mi się zdaje że to może być idealne miejsce jutro się okaże mam cały dzień na rozeznanie kto wynajmuje ten lokal :)
[#66] Re: Amigowcy z północy?

@miro_78, post #65

Ja daleko nie mam, więc cztery osoby mogę przywieźć i zawieźć z Poznania lub okolic.

Jeśli będzie ktoś chętny

Ostatnia aktualizacja: 03.05.2012 21:03:59 przez Skiba
[#67] Re: Amigowcy z północy?

@Skiba, post #66

Kiedy orientacyjnie by to bylo?

Jak mi sie uda w tym czasie byc na urlopie (czyli miedzy 23.05 a 22.06) to bede ze Szczecina jechac autem i bede mial 2, w porywach do 3 miejsc (byc moze braciak ze mna sie wybierze) w te i z powrotem. Oczywiscie jakby ktos byl lekko nie po drodze to podjade, nie ma problemu. Na wycieczke zabieram Amige z monitorem. Jak ktos bedzie chcial zabrac swoj sprzecik, to o ile nie bedzie to 5 A4000 w Big Towerkach to spokojnie bedzie miejsce na to w bagazniku...

A! Rozumiem, ze mowimy o Czarnem kolo Szczecinka? To faktycznie z glownych miast Polski Polnocnej kazdy ma mniej wiecej te sama odleglosc OK

Wymyslmy jakis termin, ktory podpasuje jak najwiekszej ilosci osob z PPA i ewentualnie innych retro-maniakow od Commodore i Atari. Zrobmy przedplate. Ustalmy jakis program imprezy, proponuje wiec zrobic pare compos, zeby towarzycho sie nie nudzilo, jakis delikatny przeglad demek odpalanych na prawdziwych Amigach, jakis turniej w Sensibla (moze uda mi sie namowic kuzynka do przyjazdu, to Wam znowu da popalic - jak to uczynil na AmiWawie...) ... sadzac po zainteresowanych osobach zapewne bedzie mozna pobawic sie jakims MorphOS'em, do tego przydalaby sie tez jakas Amiga z OS4.x... Takie luzne mysli mnie naszly, co Wy drodzy koledzy na to?
[#68] Re: Amigowcy z północy?

@mccnex, post #67

Najlepszy dzien to chyba sobota. Bo w tygodniu to raczej nikomu nie będzie pasować. A co do terminu zobaczymy co tam Miro jutro załatwi.
[#69] Re: Amigowcy z północy?

@mccnex, post #67

Tak Czarne k/Szczecinka. Termin który najbardziej by mi odpowiadał to początek czerwca. Do końca przyszłego tygodnia chciałbym zamknąć sprawę opcjonalnych lokali i kosztów wynajmu na te 8h (10.00-18.00) do połowy maja najpóźniej trzebaby mieć potwierdzona pewną liczbę osób zainteresowanych więc będę się spieszył. Część kosztów najmu mogę pokryć ba nawet ufundować jakieś nagrody dla zwycięzcy turnieju w jaką grę jeszcze zobaczymy...
[#70] Re: Amigowcy z północy?

@miro_78, post #69

Czyli mam jakies 2 godziny jazdy w jedna strone OK

Tak sobie mysle calkiem luzno, ze na ewentualne nagrody to mozna zrobic sciepe, poprzez dodanie do kosztow wjazdu kwoty rzedu 5zl. Przy 20 osobach jest stowka, wiec mozna juz cos wymyslic - np. oryginalna gre na Amige, jakis gadzet albo krate browara ok, racja

Jak nie dojdzie do konkursow, z nagrodami albo kasy wyjdzie nieco wiecej niz trzeba na ten cel, to mozna zorganizowac uczestnikowm jakis 'refreshment table' z czajnikiem, kawa, herbata, woda mineralna, kawiorem i kreskami koki

No i mili panstwo, jak to czerwiec i ciepelko to moze jakiegos grilla na pore obiadowa warto tez wziac pod uwage...? Zawsze to jakas atrakcja, na pewno sprzyjajaca integracji...
[#71] Re: Amigowcy z północy?

@mccnex, post #70

Jak w grę będzie wchodziła sobota, 9.06 to ja się piszę jak nabardziej :D
(chyba że mi armageddon w robocie zrobią)

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2012 11:09:44 przez Tom Rain
[#72] Re: Amigowcy z północy?

@Tom Rain, post #71

Witam !

Słupsk się kłania.
Czarne - może być - siedziało się? , a siedziało ( Oczywiście mowa tu o Wojsku w 90-92r ) . Ostatnio zostałem wynajęty ( z autem ) żeby zawieźć i przywieźć znajomych na odwiedziny do Więzienia - Godzinka drogi ode mnie . Termin 9.06.12 może być .

Natomiast - jestem tylko zwykłym userem , który właśnie chciałby się spodkać z A/M/Owcami i spędzić
trochę czasu z innym sprzętem niż ten co ja mam .

Inny termin też wchodzi w grę byleby nie w tygodniu.

Pozdro:)
[#73] Re: Amigowcy z północy?

@Piotr Myszkowski, post #72

Jeden lokal odpadl - wynajmuja tylko dla instytucji typu Stowarzyszenia, Urzad Miasta itp ale w sumie sprawdzilem i lokum byloby za male z 10 stanowisk z komputerami i jeden siedzialby na drugim. Chociaz podejrzewam ze gdybym znal kogo trzeba to wszystko daloby zalatwic Zatem pozostaje druga lokacja bardzo fajna bar z trunkami pod nosem ceny nieco wyzsze niz w przecietnym barze ale za to brak menelstwa.

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2012 21:02:29 przez miro_78
[#74] Re: Amigowcy z północy?

@miro_78, post #73

Luzne moje mysli cz.3:

Jak 09.06 to z kolei mi nie pasi na maxa. Mojej zony siostra ma slub/wesele dzien wczesniej, nie zdaze wytrzezwiec do rana. To jedyny weekend z planami w moim swiatku. Ale jesli wiekszosci bedzie lepiej lezec ten wlasnie dzien, to trudno. Jestem za tym, zeby dopisala frekwencja, jesli kosztem mojej (nie)obecnosci, to trudno - z ledwoscia, ale przezyje topiac smutek w poprawinowej wodce..

Ale np. niedziela 10.06 to juz inna rozmowa OK
[#75] Re: Amigowcy z północy?

@mccnex, post #74

bez armageddonu w robocie, to 10.06 też dam radę na parę godzin zacumować :)
Mamy trochę czasu, by się jakoś zorganizować...

Miro - atakesz :)
[#76] Re: Amigowcy z północy?

@Tom Rain, post #75

Ja sie postaram dostosować, ale wolałbym sobote...
[#77] Re: Amigowcy z północy?

@Skiba, post #76

Witam,
ja mieszkam w Rumi koło Gdyni chętnie bym podjechał do Czarnego to jakies 180 km ale najlepiej to w Niedziele 10.06, sobota odpada, mogę zabrać ze 4 osoby po drodze jechałbym przez Lębork Słupsk Sławno a potem na południe do Czarnego.

pozdrowienia

Ostatnia aktualizacja: 07.05.2012 17:49:12 przez Mowcaumarlych
[#78] Re: Amigowcy z północy?

@Mowcaumarlych, post #77

Ja się pisze na Twoje auto . Jak dasz radę to atakuj przez Słupsk . Jak już ustalimy termin to się zgadamy . OK

Pozdro :)
[#79] Re: Amigowcy z północy?

@Piotr Myszkowski, post #78

Troche kiepski termin... zaczyna sie Euro. Jakie by nie bylo, to jednak...
[#80] Re: Amigowcy z północy?

@sachy, post #79

Euro to raz.. Ja jeszcze mam 2 wesela w czerwcu więc niestety ani czasowo ani finansowo nie wyrobię :/
[#81] Re: Amigowcy z północy?

@pampers, post #80

rozmawiałem z Panią od wynajmu sali możliwe terminy to 2,3,16,17 czerwca 9,10 akurat jest już zajęty lokum jest niezłe sala spora pomieści spokojnie nawet i 50 osób ze sprzętem z kosztami nie bedzie źle nawet jak będzie 20 osób to i tak będzie to wyglądało przyzwoicie. Do tego jedzenie (obiad) i piwo będzie pod nosem. Tylko pytanie co teraz robimy próbujemy się wbić na termin 2lub 3 czerwca czy czekamy do zakonczenie Euro z organizacją zjazdu mnie oczywiście każdy termin pasuje :)

Ostatnia aktualizacja: 08.05.2012 12:58:09 przez miro_78
[#82] Re: Amigowcy z północy?

@miro_78, post #81

Mi osobiście 2-3 w ogóle nie pasuje, 16-17 może być, ewentualnie poźniej, ale prawda jest taka, że zawsze komuś będzie pasować a innym nie... niech każdy napisze kiedy może i ustalimy termin dobry dla większości.
[#83] Re: Amigowcy z północy?

@Mowcaumarlych, post #82

Mi pasuje 2,3,16,17 czerwca itd.
Mogę zabrać kogoś z Poznania i z Piły bo będę tamtędy przejeżdżał.
Mam 3 wolne miejsca i spory bagażnik.
[#84] Re: Amigowcy z północy?

@Skiba, post #83

Mi pasuje 16 czerwca. Gdyby była potrzeba to mogę kogoś podjąć z okolic Bytowa, ale na 100% będę pewien dopiero przed samym zlotem.
[#85] Re: Amigowcy z północy?

@miro_78, post #81

Mi pasuja oba te terminy! Z lekka preferencja na 2-3 czerwca.
Jak juz pisalem: - jade ze Szczecina - popatrzcie wiec na mape komu tam po drodze, oprocz siebie mam 3 miejsca osobowe + dosc pojemny bagaznik, z czego mozliwe ze jedno jest juz zarezerwowane, no i biore Amige, a moze nawet dwie .

Mysle, ze trzeba by poczekac az sie towarzystwo wypowie na temat terminow i podsumowac, ktory termin pasuje wiekszej ilosci osob i ... przejsc do konkretow. Ustalmy jakis deadline na zgloszenia, zeby Miro mial z czym pojsc do "Pani" mozliwie jak najwczesniej

@Miro, a znamy cene za wynajem? Rozjasniloby to nieco sytuacje i pozwolilo ustalic ludziom koszt jednostkowy.

@pampers, nawet o tym nie mysl!
[#86] Re: Amigowcy z północy?

@mccnex, post #85

O czym nie myśleć? O weselu? To nie moje, ja już prawie rok po ślubie ;)
[#87] Re: Amigowcy z północy?

@pampers, post #86

- nawet nie mysl o nie przyjezdzaniu na impreze, zwlaszcza, ze to nie Twoje (bo tak to jeszcze jest to jakies usprawiedliwienie)

ja BTW tez swiezo po slubie - jakies pol roku z okladem i tez w czerwcu mam wesela w rodzinie, szczesliwie sie zlozylo ze akurat w te same dni co sala w Czarnem jest zajeta...
[#88] Re: Amigowcy z północy?

@pampers, post #86

Mój samochód uległ niedawno rozj....waleniu, więc potrzebowałbym transportu z Gdańska. Mogę wziąć ze sobą c64 z 1541 ultimate, monitor i ew. sega megadrive. A1200 nie wezmę, bo po każdym transporcie trzeba ją rozbierać i wszystko dociskać :)

Co do terminu - generalnie najlepszy dzień to sobota , po drugie poczekałbym do "Po - Euro", ewentualnie 2.06 byłby OK. 100% terminu nie mogę podać, gram w zespole i często mamy koncerty w letnie weekendy i jestem zaskakiwany terminami ...
[#89] Re: Amigowcy z północy?

@pampers, post #86

O koszty wynajmu się nie martwcie biorę to na siebie jedyny koszt jaki poniosą uczestnicy zjazdu to dojazd + opłata za wstęp 20 pln w cenę wliczony ciepły posiłek który dostarczy najemca lokalu, alkohol już we własnym zakresie. Kobiety, dzieci wstęp wolny.
[#90] Re: Amigowcy z północy?

@miro_78, post #89

OK

To czekamy na konkrety. Bedzie jakas lista chetnych? Wspolne ustalanie terminu pod katem frekwencji, itd.?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem