[#91] Re: Amigowcy z północy?

@twardy, post #88

"bo trzeba dociskać"?? ... a mi właśnie padło MK I 060/50 i nie mam z czym lecieć na zlot...
miliony pesos urugwańskich faka faka wzięła... ;(
[#92] Re: Amigowcy z północy?

@Tom Rain, post #91

Na spokojnie, prześpij się i jutro spróbuj reanimować sprzęt
[#93] Re: Amigowcy z północy?

@Skiba, post #92

ide :D
[#94] Re: Amigowcy z północy?

@Tom Rain, post #93

OK mi pasuje termin 16-17, jeśli tak będzie to jade, i mogę zabrać 4 osoby plus bagażnik, wezmę Amigę i monitorek, miejsca starczy na trochę innego sprzętu także, jadę tak jak pisałem Lębork Słupsk Sławno, jak ktos podskoczy SKM do Rumi to i wezmę kogoś z 3 city.
[#95] Re: Amigowcy z północy?

@Mowcaumarlych, post #94

Witam !
Mi 16/lub/17 pasuje.
Jakbyś jechał przez Słupsk to nie zapomnij o mnie. OK .:D
Pozdrawiam

ps. z resztą , każdy termin sobotnio/niedzielny mi pasuje byleby po 10-tym ( po wypłacie ).
[#96] Re: Amigowcy z północy?

@Piotr Myszkowski, post #95

Heh, no mi wówczas nie pasuje - początek sesji....
ale nie mówię nie - zależy jak obrobię się z 2 przedmiotami ;)
[#97] Re: Amigowcy z północy?

@aMifan, post #61

Nie pamiętam dokładnie, ale gdzieś z Północy (chyba Gdańsk albo Gdynia) był jeden User który miał fajną stronkę WWW o Amidze. W całości wykonana na Ami.

Opisywał na stronie wszystkie modele Amig, oraz swoje prywatne sprawy, wycieczki itp.

Na imię miał chyba Roman, ale nie jestem pewny. Ma ktoś jakiś kontakt z tą osobą ? Stronki nie mogę odnaleźć już.
[#98] Re: Amigowcy z północy?

@Hubez, post #97

Ja tak ogolnie: - jakies newsy w temacie?
[#99] Re: Amigowcy z północy?

@mccnex, post #98

Newsy w sumie żadne, pytam, bo utkwiła mi ta stronka z przed lat.

Jest ona w necie jeszcze gdzieś ?
[#100] Re: Amigowcy z północy?

@Hubez, post #99

Czekałem z ostatecznym info ale nie jest dobrze po pierwsze wtopiłem "parę stówek" bo paczka z Ebaya zaginęła i właśnie to przede wszystkim ma wpływ na niemożność nazwijmy to dofinansowania spotkania w zakładanym wstępnie terminie po drugie baba jak to baba mam tutaj na myśli osobę wynajmującą lokal zawsze marudzić będzie jak mało kaski ona za wynajem nic nie bierze ale ... i tych ale wymieniła tyle że póki jej nie przekręcę na swoją wersję w tym lokalu nie uda się nic zorganizować a jest naprawdę fajny i byłby idealny na te spotkania także jeszcze niebawem uderzę i postaram się dyplomatycznie wytłumaczyć że moje rozwiązanie jest lepsze.
[#101] Re: Amigowcy z północy?

@miro_78, post #100

Miro_78, nie poddawaj się. Trzymam za ciebie kciuki. Bardzo liczyłem na to spotkanie, już sobie nawet poustawiałem sprawy rodzinne odpowiednio. Myślę że gdyby miało się to skończyć tak, że uczestnicy musieliby się zrzucić po parę złotych żeby baba nie marudziła, to nie będzie z tego większego problemu. Oczywiście nie mogę pisać w imieniu innych, ale pewnie reszta chętnych się ze mną zgodzi.

Ostatnia aktualizacja: 30.05.2012 16:19:50 przez Yolk
[#102] Re: Amigowcy z północy?

@Yolk, post #101

Podbijam temat. Co jest grane?

[#103] Re: Amigowcy z północy?

@mccnex, post #102

no właśnie coś się dzieje w tym temacie???
[#104] Re: Amigowcy z północy?

@Mowcaumarlych, post #103

Narazie temat upadł - sprawy finansowe, brak możliwości sensownego dogadania się w sprawie wynajmu. Podejmę jeszcze na pewno temat ale nie wcześniej niż we wrześniu.
[#105] Re: Amigowcy z północy?

@miro_78, post #104

No dobra. A co z innymi potencjalnymi miejscowkami? Ma ktos jakies mozliwosci? Szkola, swietlica itd.?
Ja obecnie na morzu jestem, moge sie zorientowac cos w temacie, z tym ze jak sie uda, to liczcie sie panowie z wyjazdem bardziej na zachod niz do Mirka. Ok 60 km od Szczecina, Dolice. Linia kolejowa, dojazd w sumie w miare wygodny, ale niektorzy moga miec daleko, a do Czarnego kazdemu mniej wiecej po 150-200 km.

Piszcie co tam kto moze ... zwlaszcza osoby z najbardziej wysrodkowanych miescowosci

Ostatnia aktualizacja: 04.07.2012 00:51:19 przez mccnex
[#106] Re: Amigowcy z północy?

@mccnex, post #105

Jesienia (wrzesien/pazdziernik) prawdopodobnie bylaby szansa na impreze w Pruszczu Gdanskim. Nie wiem jak sprawa z noclegiem (jest tam spory hotel, ale nie orientuje sie w cenach).

Pytanie ilu ew. chetnych do przyjazdu i jaka forma imprezy: 1-dniowa i 2-dniowa.

Pytanie o mozliwosc zalatwienia big-screena (rzutnik?).

Pozdro.
[#107] Re: Amigowcy z północy?

@sachy, post #106

Sachy, organizujesz coś? :)
[#108] Re: Amigowcy z północy?

@Deftronic/..., post #107

To zalezy od odzewu. Raz juz zorganizowalem (przypomne: http://www.ppa.pl/forum/amiga/2796/3miasto-rusza-gielda-starych-komputerow), ale efekt byl raczej zniechecajacy. Czas na 2ga szanse :)

Rozumiem ze przyjedziesz i wesprzesz. Przywieziesz rzutnik? :)
[#109] Re: Amigowcy z północy?

@sachy, post #108

Pruszcz Gdański? No lepiej by być nie mogło :) Wprawdzie nie mam dojścia do rzutnika ale paru złotowym wsparciem może udało by się wspomóc imprezę.
[#110] Re: Amigowcy z północy?

@sachy, post #108

Hehe... Mam syna od dobrego tygodnia :D więc raczej nie przyjadę, ale mogę przylecieć na dwa dni. :)
Rzutnika nie będę targał do samolotu bo pomyślą, że jakaś bomba. :) Myslałem odwiedzić Silly Venture, ale spoko. Może być i spotkanie amigowe. :) Suportnąć mogę jakąś nagrodą (rzeczową, pieniężną) za intro promujące tę imprezkę. ;)

Ostatnia aktualizacja: 04.07.2012 12:24:01 przez Deftronic/...
[#111] Re: Amigowcy z północy?

@pampers, post #109

Proponuję zbiórkę pieniężną w kwocie 10 zł :) OK

Ostatnia aktualizacja: 04.07.2012 12:25:25 przez parallax
[#112] Re: Amigowcy z północy?

@parallax, post #111

Jeśli Pruszcz Gdański, to jestem na 100%. Jakiś sprzęt pewnie też bym przytachał...
[#113] Re: Amigowcy z północy?

@twardy, post #112

Dalej niż w okolice Szczecinka... ale bliżej niż na Śląsk czy do Lublina. Jeśli mówimy o przełomie września/października lub początku października to raczej przyjadę z jakąś Przyjaciółką ze stajni ;)

W końcu też spotkania pod szyldem "Amigowcy z Północy" nie muszą mieć stałej miejscówki, a mogą być organizowane raz tu, raz tam. Jeśli chodzi o ewentualny (nie)wypał, to proponuję po dogadaniu możliwości wynajęcia lokum, sprzętu itp. wprowadzić jakąś ściepę i listę chętnych, jak w przypadku zbiorowych zamówień. Żeby nie skończyło się na 5 osobach. Do tego rozmawiać z ludźmi z innych platform typu C64, Atari małe/duże, CPC, Spectrum o MOS-owcach, AOS4'owcach i AROS'owcach ze swoimi maszynkami nie wspominając. Im więcej różności tym więcej atrakcji. Demka, piwko, jakaś micha, BBQ, SWOS-compo, kupię/sprzedam, wymiana doświadczeń, Q&A i inne. Takie moje luźne przemyślenia. Jedna udana impreza z pewnością pociągnie za sobą kolejne
[#114] Re: Amigowcy z północy?

@mccnex, post #113

Jeżeli imprezka miałaby być w Pruszczu to ja na spokojnie dostarczam 2 sprzęty z MorphOSem na pokładzie, jestem też w stanie np. zasponsorować PowerMaca do konkursu. Jeżeli będzie taka potrzeba to może udałoby się przekimać 2 osoby (ale najpierw rozmowa z małżonką ;)). Mam nadzieję, że posuniemy się do przodu w temacie imprezki. Sachy jak coś to wal śmiało, pomogę jak się da no i chętnie poznam Cię na żywo, bo utkwiłeś mi w pamięci z megadelayów i okropnego pisma :D
[#115] Re: Amigowcy z północy?

@pampers, post #114

Co do multiplatformowosci - jestem jak najbardziej za. Zx-a z divide i komode z 1541u przytacham predzej niz Amige, ktora po przeprowadzce i transporcie musialem praktycznie stawiac na nowo :/. Pruszcz dobra miejscowa bo blisko Trojmiasta i A1. Pociagiem tez da rade.
[#116] Re: Amigowcy z północy?

@twardy, post #115

Hej,

Mysle ze najlepszy termin to poczatek pazdziernika.

Oczywiscie, podstawowe zalozenie to multi-platform, bo to szansa na jakas przyzwoita frekwencje (choc poprzednio probowalem to rozkrecac z Bracia Atarowska i odzew byl praktycznie zerowy). W Pruszczu znam kilka odpowiednich miejsc, wiec jak poodwiedzam je to sprawa nabierze realniejszych ksztaltow (termin, koszta, pojemnosc sali, gastronomia).

Dobrze by bylo, by znalazl sie ktos z rzutnikiem - odpadlby 1 problem. Jest tez mozliwosc wynajmu rzutnika za kase, ale to ladnych kilka stow (rzutnik, ekran, naglosnienie). Z drugiej strony, na male spotkanie rzutnik nie jest konieczny.

Na razie radze podchodzic do tematu spokojnie. Wszyscy wiemy jak jest zazwyczaj :) Jak bede cos wiedzial, dam znac.

Pozdro.
[#117] Re: Amigowcy z północy?

@sachy, post #116

A uderzyłeś do nich na fora? Sporo Atarowców jest z Trójmiasta. Poza tym trzeba było wyciągnąć asa z rękawa - napisać, że nastąpi tam prezentacja niewydanej gry Scorch Earth na Atari i jej udostępnienie. Przyszli by pewnie. :D Ja będzisz znał konkretny termin to daj znać, napiszę do nich to się rozreklamuje trochę imprezę. Może miejscowi zajrzą. ;)
[#118] Re: Amigowcy z północy?

@sachy, post #116

Sachy odezwij się na priv, postaram się pomóc.
[#119] Re: Amigowcy z północy?

@Deftronic/..., post #117

Uderzylem. Cala akcje wspoltworzyl (przynajmniej w teorii) czlowiek z lokalnej sceny atarowskiej (pamietasz go, byl z Zaspy). Efekty byly jednak jakie byly.

Jesli chcesz, a widac ze az sie palisz :) to te czesc zabawy sceduje na Ciebie.

Aha, gratulacje! Dasz mu na imie Mario czy Yoshi? :)
Pozdrow Rodzine!
[#120] Re: Amigowcy z północy?

@sachy, post #119

Chyba źle się stało że Vulgar firmował tamtą imprezę. Chłopak został "wykreslony" ze społeczności atarowskiej za swoje postępki, więc nic dziwnego, że nikt od nich się nie pojawił. :(

Gdybym był na miejscu chętnie bym pomógł - niestety, na odległość to mogę najwyżej jakoś wesprzeć finansowo czy nagrodą rzeczową. Postaram się przylecieć na samą imprezę.

Aha, gratulacje! Dasz mu na imie Mario czy Yoshi?
Pozdrow Rodzine!

Dzięki. :) Nazwiemy go Hasan, może Ahmed albo Saddam? Trzeba iść z duchem czasu. ;)
Również pozdrowienia.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem