kategoria: SACP
[#511] Re: Kolejny SACP

@*y, post #510

Dziękować.

I to zrobię!
[#512] Re: Kolejny SACP

@David, post #511

Taki wielki szum w sprawie SACP 40, że aż się spytam:
1. Będą jacyś chętni do grania na 42 calowej plazmie (trochę to waży więc pytam)?
2. Czy ktoś, nie zważając na pogodę, ma ochotę coś przysmażyć na ruszcie?
Do widzonka już w TĘ sobotę.

*y
[#513] Re: Kolejny SACP

@*y, post #512

1. zostaw to w domu, przepukliny jeszcze dostaniesz...
2. no mowa...

ja moge ten projektor zabrac jak kiedyś. se ktoś podepnie jak bedzie chciał.
Ostatnio to jakoś ogarnęliśmy.
w sali obok.

Ostatnia aktualizacja: 13.05.2019 13:21:17 przez softiron
[#514] Re: Kolejny SACP

@*y, post #512

Teraz jest Pixel Heaven :P
[#515] Re: Kolejny SACP

@Vato, post #514

Vato, widziałem na Fb przy wydarzeniach, że weźmiesz udział jednocześnie w Pixel Heaven 2019 i Moonshine Dragons 2019 :P Tak się czepiam Też mi się zdarza czasami :)
[#516] Re: Kolejny SACP

@Vato, post #514

czyli co, bedziemy mieć romanticznie grilla we dwoje?
Mi Amigo...
[#517] Re: Kolejny SACP

@grxmrx, post #515

No i widzisz :)
Człowiek się musi teraz dwoić i troić... takie czasy :P
[#518] Re: Kolejny SACP

@grxmrx, post #515

Ale ty pewnie wiesz, że jest dwóch Vato
[#519] Re: Kolejny SACP

@*y, post #518

Czy ktoś będzie miał AMIGĘ 600 Z vAMPIREM? Ewentualnie pomógł z ustawieniem tego cholerstwa? bo za cholere nie mogę ustawić obrazu na coffinie.

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2019 07:23:53 przez Stoopi
[#520] Re: Kolejny SACP

@Stoopi, post #519

A co się dzieje??
[#521] Re: Kolejny SACP

@David, post #520

Vampir działa bo daje obraz po HDMI swój startowy z "biosu". Uruchamia się jednak ani po RGB ani po HDMI nie ma obrazu. Workbench uruchamia się z poleceń LOADWB i potem ENDCLI. Nie można wejsc w prefsy i screen mode bo po prostu się to z ikonki nie uruchamia. Po wywaleniu z DEVS/MONITORS wszystkiego i zostawieniu tylko ikonki PAL system się uruchamia jednak IPrefs z s/s powoduje reset systemu. Po wywaleniu IPrefs ze s/s system się uruchamia i chodzi jako tako lecz wywala przy demach i próbach uruchomienia QUAKE lub Dooma informacje o nieobsługiwanych rozdzielczościach. Dowiedziałem się na RETRONIZACJI od kolegi z forum który miał tam Amigę600 z coffinem że to jest norma i lepiej poczekać na kolejny wsad do Vampira który ma obsługiwać i wyjście HDMI i wyjście RGB jednocześnie. Jeśli coś nieskładnie napisałem to zapraszam na priv, podam numer telefonu i pogadamy. Chciałbym uzyskać obraz po RGB tylko i wyłącznie bo monitor obsługuje mi rozdziałki amigowe po VGA, do HDMI tego nie chcę podłączać.

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2019 11:31:16 przez Stoopi
[#522] Re: Kolejny SACP

@Stoopi, post #521

Pogadaj z JakubH - był teraz z Vampirem w A600 na Retronizacji - może da radę przyjechać. Akurat nie zwróciłem uwagi jak on to podłączał do monitora.

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2019 11:42:03 przez Adinfo
[#523] Re: Kolejny SACP

@Adinfo, post #522

Od niego właśnie mam to info. Rozmawiałem z Nim na "Retronizacji". Jak się wkurze to wymienię Vampira na coś bardziej "amigowego".
[#524] Re: Kolejny SACP

@Stoopi, post #523

Hej, nie odpalisz wszystkiego tylko na wyjściu RGB z Amigi. Quake itd potrzebuje do działania RTG czyli sygnał idzie po hdmi z Vampira. Pokazywałem to właśnie na Retronizacji. Mialem dwa kable jeden z IndiECS i drugi HDMI. Założenie na przyszłość jest takie, że wszystko ma być wyświetlane przez HDMI, nie przez RGB. Kiedy? nie mam pojęcia.

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2019 12:17:14 przez JakubH
[#525] Re: Kolejny SACP

@softiron, post #516

Ja będę na bank ale tylko na początku bo roboty sporo mnie czeka od południa :)
[#526] Re: Kolejny SACP

@juen, post #525

No to będziemy we dwójkę....
Reszta ekipy SACP przybędzie z lekką obsuwą
[#527] Re: Kolejny SACP

@*y, post #526

Spoko, spoko. Przyjadę z Juenem.
[#528] Re: Kolejny SACP

@Stoopi, post #527

może będzie miał kto do opylenia rozszerzenie pamięci do a1200 ? :)
[#529] Re: Kolejny SACP

@Stoopi, post #521

A do jakiego monitora podpinasz tego Vampira? Bo szczerze mówiąc to opisane problemy są mi zupełnie obce, a robiłem testy na paru monitorach z HDMI/DVI.
[#530] Re: Kolejny SACP

@tbone, post #529

Ppdpinam go do slynnego 10 calowego Oriona z RGB Amigi do VGA monitora. Jakby ktos mial monitor z hdmi na SACP-ie to byloby fajno. Ja niestety drugiego monitora juz nie zabiore.
[#531] Re: Kolejny SACP

@Stoopi, post #530

Wszyscy na SACP!!!
O 9:00 otwieram podwoje
[#532] Re: Kolejny SACP

@*y, post #531

Wyszło jak zwykle ....
[#533] Re: Kolejny SACP

@Stoopi, post #530

Zrób inaczej - mam taki zwyczajny adapter HDMI na VGA (jakoś 14zł za niego dałem) - używałem go z RPi - wtedy będziesz miał dwa wyjścia VGA w Amidze, do tego przełącznik (sumator VGA), który kupisz do 30zł, inaczej raczej będzie ciężko aby razem na jednym kablu to ogarnąć. Coś takiego kupić: vga_switch oraz to hdmi2vga

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2019 08:44:22 przez Adinfo
[#534] Re: Kolejny SACP

@Adinfo, post #533

Jesteśmy z Pekdarem już niedaleko.
[#535] Re: Kolejny SACP

@Grisza, post #534

Dojechałem a na miejscu tylko Stoopi
[#536] Re: Kolejny SACP

@juen, post #535

Jak ktoś może to kabel hdmi proszę bardzo zabrać bo zapomniałem.
[#537] Re: Kolejny SACP

@*y, post #531

A jesteście tam jeszcze?
Bo może z Hot-Dogiem uda mi się wpaść (tak za 30 min).
[#538] Re: Kolejny SACP

@cichym, post #537

A coś pan.
Wszyscy sie pochlali, porzygali i baby nos zakludziły do dom.
[#539] Re: Kolejny SACP

@softiron, post #538

Co się z tymi chipami tera dzieje? Taki słabe łby!!!
[#540] Re: Kolejny SACP

@cichym, post #539

Jakbyś tego hot-doga kupił wcześniej to byś był piątym SACP'owiczem i byłby tłumek.
A tak muszę serdecznie podziękować pozostałej trójce zawodników za przybycie....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem