@Hextreme,
post #89
Natami traktuje jako retro zabawkę i kontynuatora klasycznej linii Amig, a nie używalny na co dzień komputer.....
Do retro-gamingu jak znalazł :)
Amiga by C= to fajny sprzęt, na czasie, funkcjonalny w 100%. Wg mnie powinni to sprzedawac wraz z Win 7 (przynajmniej do wydania Win8 ) z preinstalowanym AmigaKit. Swietna sprawa.....
A co do wypowiedzi. Szacunek dla tradycji ? Czyli co bądźmy zacofani po wieki ?????
Technologicznie PC z custom-chipami (GFX, MSX, nawet sam procesor) to rozwinięcie tego na co wpadl JAY lata temu, kilka milionow razy bardziej wydajne..........PC dziś to mega mutimedialny moloch. Fantastycznie wygodny i funkcjonalny. Dla mnie jak najbardziej Amigowy :) Czego nie można powiedzieć o PC-tach z lat 87-95 .........Wtedy to były koszmarne użytkowo maszynki, na szczęscie rozwinęły się i dziś to wygląda inaczej......
A Amiga , i to co było w niej świetne po 95 zniknęło......AmigaOS to dziś użytkowy koszmarek.........
Swoją drogą, tradycje konntynują najslynniejsi dawni amigowi programisci czy muzycy :) Tyle ze nie na "Amigach"....choc z pewnoscią na najnowszej windowsowej Amidze ich dziela znow beda mialy racje bytu :) Czyz to nie prawdziwy powrot do korzeni :)
Osobiscie licze ze Amiga Micro to pierwszy krok ku odrodzeniu Amigi. Desktopy mnie niespecjalnie interesuja, ale moze kiedys bedzie fajny Notebook z logosami C= i Amiga :) Jesli bedzie tak fajny jak sprzety AlienWare to zainwestuje :) Taka Amiga - jak najbardziej !!!!
Ostatnia aktualizacja: 25.03.2012 21:06:30 przez michalmarek77