Komentowana treść: Minimig konkurencją dla Natami?
[#151] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #149

Pytanie, czy wtedy bylo to Amigowanie ?

No właśnie. Ci od gier szybko pozbyli się swoich A500. Przetrwali tylko ci, co używali AmigaOS. :)

Jak już napisałem, nie widzę sensu odpalać mp3 na WinUAE, ponieważ robię to pod Windowsem. Ale na sprzętowej Amidze jest sens i właśnie to daje radochę. Natami będzie świetną maszynką do słuchania muzyki. Muzyczka pójdzie na Natami (czy nawet film), a peceta będę w tym czasię męczył do przeliczania klatek wideo. :)
Spróbuj sobie na swoim pececie jednocześnie "liczyć" wideo, słuchać muzyki i jeszcze grać na WinUAE w Banshe...oraz jednocześnie odpisywać coś na GG. ;)
[#152] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@Andrzej Drozd, post #150

Tego nie ma na emulatorach.

masz dok. to samo i w tym tkwi szkopul ;). szkoda tylko, ze zadna z opcji nie przeniesie nikogo fizycznie do lat 80/90.

Ostatnia aktualizacja: 23.05.2012 00:24:05 przez gx
[#153] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@Andrzej Drozd, post #151

Przetrwali tylko ci, co używali AmigaOS.

to byloby za malo. Amiga to byly swietne gry i demoscena. System to byl na koncu tej przygody.

Jak już napisałem, nie widzę sensu odpalać mp3 na WinUAE, ponieważ robię to pod Windowsem. Ale na sprzętowej Amidze jest sens i właśnie to daje radochę.

marny to sens skoro obok stoi PeCet, komorka etc. ;)

Natami będzie świetną maszynką do słuchania muzyki. Muzyczka pójdzie na Natami (czy nawet film), a peceta będę w tym czasię męczył do przeliczania klatek wideo. usmiech
Spróbuj sobie na swoim pececie jednocześnie "liczyć" wideo, słuchać muzyki i jeszcze grać na WinUAE w Banshe...

Natami swietna maszynka do sluchania muzyki, bo PC ne da rady, chyba sobie zartujesz ?;). Na wspolczesnym PC mozesz robic to wszystko jednoczesnie, jezeli tylko Ty dasz rade tzn. grac w banshe pod uae i odpisywac na gg ;)
[#154] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #152

masz dok. to samo i w tym tkwi szkopul

Nie mam dokładnie tego samego. Nie mam osobnego komputera do Amigowania. Nie mam sprzętu amigowego, tylko sprzęt na którym pecetuję. Zero prywatności. Spokoju, relaksu.
Ja lubię WinUAE, jako narzędzie lub gdy naprawdę nie jestem w domu i nostalgia mnie tak męczy, że jednak odpalam AmigaOS pod emulatorem. Ale to zamiennik, dla mnie, ponieważ idea WinUAE jest słuszna i emulator jest bardzo potrzebny - chwała twórcy WinUAE. :)

Ty masz dokładnie to samo. Ja nie mam. :)

szkoda tylko, ze zadna z opcji nie przeniesie nikogo fizycznie do lat 80/90.

No właśnie mnie do tych lat przenoszą dwie A1200. Jedna z PPC i BVision, a druga bardziej przenosi, czyli A1200 z Apollo040 i AGA. Natami da mi to, co mi dają obie Amigi. Ja to wiem, podświadomie, intuicyjnie. :)
[#155] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #153

to byloby za malo. Amiga to byly swietne gry i demoscena. System to byl na koncu tej przygody.

To prawda, świetne gry, o których tylko użytkownicy A500 mogli pomarzyć bez AGA, fast i mocniejszych procków.

marny to sens skoro obok stoi PeCet, komorka etc.

Wcale nie marny. Z czasem stałem się multiplatformowcem. Co pecetowe, zostawmy pecetowi, co amigowe zostawmy sprzętom amigowym (bez znaczenia jaką one nazwę mają), co konsolowe, zostawmy konsolom do grania.
Używam tych wszystkich, różnych sprzętów.

Natami swietna maszynka do sluchania muzyki, bo PC ne da rady, chyba sobie zartujesz ?. Na wspolczesnym PC mozesz robic to wszystko jednoczesnie, jezeli tylko Ty dasz rade tzn. grac w banshe pod uae i odpisywac na gg

Ha! A dlaczego ja mam to wszystko robić na pececie? Ja lubię mieć kilka komputerów w pokoju i lubię gdy wszystkie one są załączone. Ale nie więcej niż trzy. Dajmy na to: pecet liczy wideo i ma odpalone GG oraz WWW, konsola ma odpalonego Tomb Raidera (albo zamiast konsoli działa TV ze stacją News). A na Amidze sobie Amiguję. :)
[#156] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@Andrzej Drozd, post #155

Ja lubię mieć kilka komputerów w pokoju i lubię gdy wszystkie one są załączone.

a ja wole jeden i wlaczony kiedy jest uzywany :). nawet mam nadzieje, ze w ciagu tej dekady wystarczy naprawde jedno takie urzadzenie - nie przepadam otaczac sie elektronika, bo obecnie to jest laptop + smartfon, pomijam dodatkowy monitor, stacje dokujaca do laptopa, drukarke, dysk zew. na usb, klawiature i myszke... licze, ze bedzie to jedna z przyszlych generacji smartfon'a, wtedy zostalby monitor, drukarka, dysk zew., klawiatura i myszka, ehh, ale pewnie juz nie doczekam przyszlosci w ktorej monitor, klawiatura i myszka beda zbedne tj. rzutowane przez jakis projektor...:)

konsole mnie nie rajcuja, wlasciwie poza psp (obecnie vita) nic wiecej nie robi na mnie wrazenia.

ps. Amige ma w pokoju dziecko i uzywa nie tylko do grania :)

ps2. a zona uzywa MM-G4, wlasciwie jej wiecej do szczescia nie potrzeba i do upadlego bedzie dzialal, spodobal sie jej ten mini mebelek... glownie uzywa macos x, ale ma tez mos demo i poznaje..

Ostatnia aktualizacja: 23.05.2012 07:14:34 przez gx
[#157] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #147

"oto czlowiek kurturarny z duzego miasta znajacy jezyki. Nie wiem o co chodzi z tym "cos" czego nie ma WinUAE, bo wg. mnie ma na ten czas wszystko wiecej i lepiej niz emulator wsadzony do Natami i co najwazniejsze JEST, i kazdy moze wyprobowac."

Po pierwsze powtarzasz sie, co swiadczy albo o sklerozie, albo o bardzo ubogim intelekcie. Po drugie daruj sobie te prowokacje z ciaglym powtarzaniem o znajomosci jezykow i duzym miescie, bo chyba jakies komusze kompleksy wylaza z ciebie. Co ma znajomosc jezykow i duze miasto do okreslania przeze mnie twojego stanu emocjonalno-umyslowego? :]

Po trzecie w Natami nie ma "wsadzonego" zadnego emulatora, poniewaz jest to urzadzenie ze scisle sprecyzowanym, przeznaczeniem wykorzystujace nowa, tania technologie FPGA. Ktoregos dnia mozesz sie zdziwic, ze wszystkie urzadzenia elektroniczne wokol ciebie beda korzystac z takiej technologii i bedziesz wtedy w tej swojej obsesji musial gledzic, ze wszystko w kolo jest emulowane.

Zamiast klepac w kolko te same brednie, wez sobie chlopie lodu do lba przyloz albo zwyczajnie idz sie przewietrz, bo za jakis czas znowu skompromitowany bedziesz szukal kolejnej wymyslnej nazwy na swoj nick.

Nie wiesz o co mi chodzi z tym "cos"? No wlasnie, albo nie wiesz, albo udajesz idiote (jak zawsze przy twoich trolowatych sporach dla samei idei sporu). Wiec skoro nie wiesz o co chodzi mimo iz tlumaczy sie jak chlopu na miedzy, to daruj sobie dalsza dyskusje i najlepiej sprzedaj Amige i siedz ze swoim PeCetem i WinUAE skoro jest taki superpraktyczny i szybki.

Ostatnia aktualizacja: 23.05.2012 08:26:40 przez Duracel
[#158] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@Duracel, post #157

Duracel

nie mowilem, oto czlowiek kurturarny z duzego miasta znajacy jezyki

bo chyba jakies komusze kompleksy

z uporem maniaka do tego wracasz , nie licza na kontynuacje w tym watku OK

Po trzecie w Natami nie ma "wsadzonego" zadnego emulatora

Natami jest komputerem zupelnie innym niz Amiga, to wsad w fpga czyni zen Amige, rownie dobrze mozesz sobie tam wsadzic PeCeta

Ktoregos dnia mozesz sie zdziwic, ze wszystkie urzadzenia elektroniczne wokol ciebie beda korzystac z takiej technologii i bedziesz wtedy w tej swojej obsesji musial gledzic, ze wszystko w kolo jest emulowane.

tia mofce! . A co to w fpga nie mozna tworzyc cos zupelnie nowego. Emulowanie innych komputerow to jest margines uzycia fpga.
[#159] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #156

Czyli nie mamy o czym dyskutować, ponieważ nasze hobby dzieli przepaść.
Zaproś kiedyś syna na portal, ponieważ wszystko wychodzi na to, że to on jest czynnym Amigowcem, a nie Ty. :)
[#160] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@Andrzej Drozd, post #159

Zaproś kiedyś syna na portal, ponieważ wszystko wychodzi na to, że to on jest czynnym Amigowcem, a nie Ty.

Nie wiem co tutaj znaczy slowo czynny, bo jezeli ktos uzywa jakiegos UAE to rowniez jest czynnym Amigowcem , tak sie dzisiaj porobilo.
[#161] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #160

No to miłego używania emulatorów na pececie. :)
Każdy ma swoje hobby. Używanie UAE to też hobby. :)
[#162] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@Andrzej Drozd, post #161

Używanie UAE to też hobby.

Identycznie jak uzywanie Natami i innych fpga urzadzen, jezeli Natami kiedys w ogole bedzie :)
[#163] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #162

Identyczne nie. Na Natami nie odpalasz Windowsa i emulatora, tylko komputer bezpośrednio startuje Super Froga z dyskietki, zaraz po załączeniu zasilania.
Zanim odpalisz Super Froga na WinUAE, to musisz odpalić Windowsa.
O to się "rozchodzi" :)
[#164] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #149

Myślę, że te procenty w obecnych czasach już się rozkładają inaczej, to nie czasy A500.
Chociaż w tamtych czasach, właśnie na A500 robiłem na amidze najwięcej (oprócz grania): muzyka, grafika 2D, 3D ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 23.05.2012 11:15:56 przez BULI
[#165] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #158

"Duracel nie mowilem, oto czlowiek kurturarny z duzego miasta znajacy jezyki"

Odsy∏am do twojego wpisu nr 147. Nie jestem jednak w stanie jednoznacznie zadecydowac, czy to jednak skleroza, czy moze jednak to drugie.

Andrzej daj spokoj, dla niego to woda na mlyn. Jak nie dziwne interpretacje prawa, to tesknota za PRLu i udowadnianie, ze to byl wspanialy system. Teraz twierdzenie, ze WinUAE jest lepszy niz Nowa Amiga czyli Natami razem z klasykiem wzieta. I pomyslec ze przyszlo mi do glowy jeszcze kilka miesiecy temu, zeby wstawiac sie za kims takim.
[#166] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #158

Natami jest komputerem zupelnie innym niz Amiga, to wsad w fpga czyni zen Amige, rownie dobrze mozesz sobie tam wsadzic PeCeta

Wsad to nie program, tylko schemat. Czy obecność układu "konfigurowalnego" jest kryterium nazywania czegoś Amigą, jej klonem lub komputerem opartym o technologię Amigi? Bo jeśli tak, to już A1200 wypada z grona Amigi bo ma jednego GALa na płycie głównej, a A4000 tym bardziej, bo ma ich więcej (Yacube stworzył wsad obsługujący PIO2 do tych układów, więc pewnie po jego wgraniu układy te automatycznie stają się emulatorem interfejsu IDE z PIO2). Z tego toku rozumowania wychodzi też, że pamięć flash, która u mnie siedzi zamiast kickstartu w A600 jest jego emulatorem, bo można zapisywać do niej dowolną zawartość, nawet bios z PC.
[#167] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #160

"Nie wiem co tutaj znaczy slowo czynny, bo jezeli ktos uzywa jakiegos UAE to rowniez jest czynnym Amigowcem"

Tak dla twojej wiedzy, czynny Amigowiec to osoba używająca Amigi, ty jesteś co najwyżej czynnym UAEowcem i pod Amigowca się nie podszywaj.
[#168] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@Duracel, post #165

Duracel, za duzo w Tobie jadu.
[#169] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@Andrzej Drozd, post #163

Identyczne nie. Na Natami nie odpalasz Windowsa

Atut w postaci uruchamiania superfroga z dyskietki, bez komentarza, tyk tyk tyk brr error :). Zaraz po wlaczeniu zasilania najpierw wgrywa sie wsad, a dopiero potem mozesz sobie odpalic superfroga, od taka inna innosc. Co bedzie jak ktos podmieni Ci wsada ? ;).

W czasach tanich jak barszcz superwydajnych CPU i GPU takie emulatory za 2-3 tysiace pln, tym bardziej, ze amigowe uklady zupelnie nie przystaja do obecnych czasow, bo np: po co komus copper w 24/32.. bit trybach:), duszki sprzetowe, tryby planar itp. duperele. To jest dziwactwo, o ile rozumiem podniete klasykami, bo to sprzet ktory ma swoja historie, o tyle tego odtwarzania klasyka za wszelka cene nie bardzo. A wmawianie sobie, ze to niby jakas A1300/5000 jest zabawne :). Generalnie to wszystko co bedziecie mieli na Natami mam na UAE, wygodniej, szybciej, taniej i zawsze pod reka i moge liczyc na kolejne coraz lepsze wersje.
[#170] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@RadoslawF, post #167

Tak dla twojej wiedzy, czynny Amigowiec to osoba używająca Amigi, ty jesteś co najwyżej czynnym UAEowcem i pod Amigowca się nie podszywaj.

kolejny koszerny
[#171] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #170

Tak jak mistrz kierownicy podpiętej pod komputer z jakimiś wyścigami nie jest kierowcą rajdowym tak samo użytkownik amulaora nie jest Amigowcem, i teksty w stylu "kolejny koszerny" tego nie zmienią.
A wiesz co kierowcy sądzą o takich którym się zdaje że potrafią jeździć bo w komputerze mają emulator samochodu ? ja nie napisze bo bana bym dostał za nazwanie ciebie po imieniu.
[#172] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@RadoslawF, post #171

A wiesz co kierowcy sądzą o takich którym się zdaje że potrafią jeździć bo w komputerze mają emulator samochodu ?

za mocno sie wczuwasz i to jest Twoj problem :). Natami tez jest emulatorem, wiec nie wiem po co sie wcinasz. UAE jest tylko bardziej praktycznym emulatorem.
[#173] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@rafgc, post #166

Wsad to nie program, tylko schemat.

juz kiedys na ten temat pisalismy, czy to jest schemat czy program jest w tym przypadku malo istotne. w gruncie rzeczy wszystko sprowadza sie do tego zebym mogl zob. superfroga tak jak na klasycznej Amidze, a to sie udaje pod fpga czyms i uae (pod warunkiem, ze komputer bedzie wystarczajaco wydajny), zarazem jedno i drugie nie jest klasyczna Amiga, jest tylko jej emulatorem, tylko wykonanym przez ludzi o innych specjalizacjach. natomiast obecnosc konfigurowalnych ukladow w klasycznych Amigach nie ma tutaj rowniez znaczenia, cala klasyczna Amiga moglaby byc na nich oparta, to nic nie zmienia w temacie. wciaz nie rozumiem dlaczego elektronik mialby miec decydujace zdanie, a nie programista, moze raczej powinismy skupic sie na efekcie koncowym, a ten pokazuje wyraznie przewage rozwiazan stosowanych w uae/mos/aros/aos4 nad rozwiazaniami proponowanymi przez elektronikow (fpga) w temacie uruchomienia programu/gry/dema z klasycznej Amigi na innym/nowym sprzecie.
[#174] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #172

Ty za bardzo się wczuwasz i to jest twoim problemem, a Natami nie jest emulatorem tyle że skąd człowiek nie odróżniający Amigowca od UAEowca miałby to wiedzieć ?
[#175] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@RadoslawF, post #174

Natami nie jest emulatorem

bo Natami jest sprzetem ktore moze emulowac Amige. Natami to Natami :), ale skad czlowiek nie odrozniajacy Amigowca od Natamowca mialby to wiedziec ?
[#176] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #169

Atut w postaci uruchamiania superfroga z dyskietki, bez komentarza, tyk tyk tyk brr error

A tam zaraz error, wystarczy dyskietki przechowywać w pudełku daleko od monitora ;)

Zaraz po wlaczeniu zasilania najpierw wgrywa sie wsad, a dopiero potem mozesz sobie odpalic superfroga, od taka inna innosc.

To i tak szybciej niż ładowanie złośliwego Windowsa i jeszcze później klikanie na ikonę WinUAE, przebicie się przez milion prefsów od miliona gier, odnalezienie tych ze Super Frogiem, załadowanie gry i...oczekiwanie jak ktoś coś napisze na GaduGadu i naciskanie F12, aby "zapauzować" UAE i pogadaczować :P

Co bedzie jak ktos podmieni Ci wsada ?

Nie ma mowy. Co to, to nie. Zamki gerdy zabezpieczą Natami przed włamywaczo-hackerami coby chcieli mi z Natami zrobić jakiegoś peceta z dosem. :P

W czasach tanich jak barszcz superwydajnych CPU i GPU takie emulatory za 2-3 tysiace pln, tym bardziej, ze amigowe uklady zupelnie nie przystaja do obecnych czasow, bo np: po co komus copper w 24/32.. bit trybach, duszki sprzetowe, tryby planar itp. duperele. To jest dziwactwo

To wcale nie jest dziwactwo tylko hobby. Wolność Tomku, w swoim domku. :)

o ile rozumiem podniete klasykami, bo to sprzet ktory ma swoja historie, o tyle tego odtwarzania klasyka za wszelka cene nie bardzo.

Jeżeli nie rozumiesz tego, że niektórzy Amigowcy tak bardzo pragną kontynuacji A1200/4000, to żałuj. Nikt ci nie każe kupować i używać Natami. Kup sobie coś innego, np. jeszcze lepszego peceta do WinUAE i też będzie OK. :)
Ale nie wchodź nikomu w paradę. Zajmij się własnym WinUAE. :)

A wmawianie sobie, ze to niby jakas A1300/5000 jest zabawne .

Sam jesteś zabawny. Inny, dziwny i nie z tej bajki. ;)

Generalnie to wszystko co bedziecie mieli na Natami mam na UAE, wygodniej, szybciej, taniej i zawsze pod reka i moge liczyc na kolejne coraz lepsze wersje.

No i na zdrowie. :) Wszystko gra. Ty masz WinUAE, a my mamy Minimiga i kiedyś będziemy mieli Natami. :)

AMIGA RULEZ! :)

PS. Jako 1989, zdecydowanie inaczej pisałeś o Natami. ;)
[#177] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@Andrzej Drozd, post #176

PS. Jako 1989, zdecydowanie inaczej pisałeś o Natami.

Ja bardzo kibicuje temu wlasnie projektowi, choc nie wierze w ukonczenie, sek w tym, ze w odroznieniu od tej mojej marnej papugi adwokaciny Duracela i onemu podobnych przybyszy, nie mam zamiaru pisac o Natami; "nowa Amiga" oraz wyrzekac sie slowa emulator jakoby to byla jakas obraza wielka na honorze, tym bardziej, ze Natami tylko po czesci emuluje Amige tj. teoretycznie ma dzialac wiecej niz 90% wszystkiego z Amigi klasycznej, poza tym to ma byc zupelnie nowy komputer vide 050/SAGA.
[#178] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #177

"marnej papugi adwokaciny Duracela i onemu podobnych przybyszy" jak widzę argumentów merytorycznych już nie masz i ratujesz się przycinkami personalnymi. A "Natamowcem" nie jesteś, jak kupisz i zaczniesz używać to będziesz, na razie jesteś UAEowcem piszącym o głupoty.
[#179] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@Andrzej Drozd, post #176

NatAmi to natywna architektura Amigi, cały ten projekt polega na braku emulacji.

Równie dobrze można by argumentować, że A1200 to sprzętowy emulator A500, który w dodatku po wymianie wsadu (czyli zawartości kości ROM) przestaje być Amigą. Tylko czemu ma to służyć?
[#180] Re: Minimig konkurencją dla Natami?

@gx, post #168

"Duracel, za duzo w Tobie jadu."

- Prowokujesz i starasz sie wyprowadzic zwolennikwo Natami z rownowagi ciaglym powtarzaniem tej samej kwestii i dziwisz sie reakcji? To nie zaden jad, bo nie palam do Ciebie agresja jako osoby, tylko oceniam jak sie w danej sytuacji zachowujesz i jaki jest w tym cel. Po co to?

"Zaraz po wlaczeniu zasilania najpierw wgrywa sie wsad, a dopiero potem mozesz sobie odpalic superfroga, od taka inna innosc. Co bedzie jak ktos podmieni Ci wsada ?"

- Zaraz po wlaczeniu zasilania Amigi klasycznej ta odwoluje sie do swojego "wsadzonego" kickstartu. Co bedzie jak ktos wyjmie Ci te kosci, lub nawet podmieni z 1.3 na 3.0?

Przestan wreszcie spierac sie w swoich utopijnych polemikach bez sensu, dla samej, wrodzonej idei sporu. Autentycznie musisz z tego czerpac jakas przyjemnosc graniczaca z dewiacja.

"w gruncie rzeczy wszystko sprowadza sie do tego zebym mogl zob. superfroga tak jak na klasycznej Amidze, a to sie udaje pod fpga czyms i uae (pod warunkiem, ze komputer bedzie wystarczajaco wydajny), zarazem jedno i drugie nie jest klasyczna Amiga, jest tylko jej emulatorem, tylko wykonanym przez ludzi o innych specjalizacjach. natomiast obecnosc konfigurowalnych ukladow w klasycznych Amigach nie ma tutaj rowniez znaczenia, cala klasyczna Amiga moglaby byc na nich oparta, to nic nie zmienia w temacie."

- Reasumujac znowu mozna przytoczyc to co kiedys, czyli wedle twojej teorii prawdziwa Amiga powinnismy nazywac A500, bo A600 z kickstartem 2.0 i ECS to juz emulowana Amiga 500, a A1200 z 3.0 i AGA to juz w ogole inny komputer.

Czlowieku! Co z Toba jest nie tak??? Kolejna dyskusja i spor bez sensu w ktorym sie kompromitujesz tak jak wspomniane przeze mnie twoje walki dotyczace interpretacji prawa oraz obalonego ruskiego terroru zwanego PRLem.

Ciekawe co na to by powiedzieli np. tworcy reanimowanego NewBeatle albo NewMini gdyby gx im powiedzial, ze to sa "emulatory" Garbusa i MiniMorisa.

"bo Natami jest sprzetem ktore moze emulowac Amige. Natami to Natami , ale skad czlowiek nie odrozniajacy Amigowca od Natamowca mialby to wiedziec ?"

- I kolejny przyklad kompromitacji i tego, ze powoli zaczynasz sie topic w swojej utopii. Czyli ktos kto posiada A500 to "amigopiecsetkowiec", A1200 Commodore to "amigotysiacdwusetkowiec", a Amige 1200 Escomu to "amigotysiacdwusetkowiecescomowiec"... nawet obled powinien miec jakies granice.

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2012 12:58:51 przez Duracel
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem