Wątek zamknięty
[#91] Re: Wine dla AmigaOS

@szuler, post #89

jeszcze tylko implementacja 3d w oparciu o mese i bedzie cacy

[#92] Re: Wine dla AmigaOS

@MinisterQ, post #87

Tak jest, próbujesz mnie ośmieszyć ale wiem co mówię - uruchom diff na image z ROM A1200 i A500 to sam zobaczysz jakie są różnice i w którym miejscu.
[#93] Re: Wine dla AmigaOS

@MinisterQ, post #87

no tak, cd32 ma jedną kostkę i gier na a500 w podstawowej konfiguracji nie uruchomisz :)

[#94] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #88

Nie. Serio nie wiem. Produkujesz tyle bełkotu że trudno na początku zrozumieć o czym w ogóle piszesz, bądź do czego się konkretnie odnosisz.

[#95] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #92

diff slabo radzi sobie z plikami binarnymi

[#96] Re: Wine dla AmigaOS

@rzookol, post #91

rzookol napisał(a):

> jeszcze tylko implementacja 3d w oparciu o mese i bedzie cacy

chodzi ci o takie cos?
http://aros-exec.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=127&fullsize=1

Tak, oczywiscie, nie mamy jeszcze akceleracji 3D. Wszystko liczone softwarowo.

[#97] Re: Wine dla AmigaOS

@MinisterQ, post #90

A gdzie się podziała twoja typowa merytoryczna riposta?
[#98] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #97

Idę na razie, odpowiem wam później.
[#99] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #92

Tym to mnie już w ogóle kompletnie zabiłeś, i niemal pogrzebałeś...

[#100] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #86

Genesi nie jest właścicielem MorphOSa. Genesi nie płaci za rozwój MorphOSa. Genesi nie ma wpływu na to, ile będzie kosztował MorphOS. Genesi ze sprzedaży MorphOSa nie będzie miało ani euracza, no chyba że zostanie resellerem. Pieniądze, które Genesi zarabia na sprzedaży sprzętu nie są w żadnym stopniu używane do finansowania MorphOSa.

Genesi natomiast stara się wspierać developerów MorphOSa na inne sposoby - np. sprzętem, czy promocją.

I to by było na tyle.
[#101] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #86

no widzisz, i znowu zmieniasz temat. napisz wreszcie odpowiedzi na poprzednie pytania a nie wracasz do ogolnikowych wywodow jak to wszystko jest zle i be i ze kazdy wyciaga kase z biednych amigowcow.

[#102] Re: Wine dla AmigaOS

@kiero, post #95

Spróbuj WinDiff z MS Visual Studio 6.0 - jest też darmowy do pobrania z netu.
[#103] Re: Wine dla AmigaOS

@MinisterQ, post #90

no i prosze. wyjasnilo sie dlaczego w efice jest akurat 128mb pamieci i ani troche wiecej:)
[#104] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #97

Merytoryczne riposty się kończą, gdy widzę że nie trafiają do odpowiedniej osoby. Wypowiadasz się w temacie o którym nie masz zielonego pojęcia, więc nie możesz ode mnie oczekiwać bym cały czas próbował w sposób normalny prostować brednie które produkujesz.

[#105] Re: Wine dla AmigaOS

@szuler, post #96

takie coś widzialem
chodzi mi o akceleracje sprzętową braną z linuxa/bezpośrednio

[#106] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #102

no i? co mam tam zobaczyc? rom 3.x zawiera implementacje api zawarta w plikach znajdujacych sie w romie 1.x + wiecej. nie jest to zadne dublowanie sie bibliotek/deviceow a po prostu najzwyklejsze rozszerzenie. doedukuj sie wreszcie a nie piszesz takie bzdury ze glowa mala.

[#107] Re: Wine dla AmigaOS

@MinisterQ, post #104

Nie masz racji bo keiro już mnie kilka razy przekonał używając wyłącznie merytorycznych argumentów - nie będę się przecież upierał przy mojej racji jeżeli ewidentnie widać, że jej nie mam - jednakże w przynajmniej paru kwestiach mam rację łącznie z tym, że ROM 3.0 to tylko 256 kB rozszerzenia które należałoby zaimplementować a nie 512 kB które zawierają zublowane funkcje.
[#108] Re: Wine dla AmigaOS

@kiero, post #106

Odpowiedź w poprzednim moim poscie.
[#109] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #107

no ale kurde wychodzi ze i tak musi sz zaimplementowac 512kb romu gdzie NIE MA duplikatow. ROM 3.x to nie jest jedynie 256kB kodu. zrozum wreszcie. to jest spojna calosc 512kB.

Ostatnia modyfikacja: 29.06.07 13:37
[#110] Re: Wine dla AmigaOS

@MinisterQ, post #104

Powiedzmy, że w pewnych kwestiach nie mam takiego pojęcia jakie ma keiro czy Dominik 'smith' Kowalski ale takiego pojęcia jakie oni mają nie ma 90% osób na tym forum dlatego to, że nie wiem wszystkiego co oni wiedzą nie oznacza że nie mam prawa w niczym zabierać głosu i zawsze nie mam racji.
[#111] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #107

Może jest po prostu bardziej cierpliwy. Prawdziwe mosistowskie gołębie serce. ;)

[#112] Re: Wine dla AmigaOS

@kiero, post #109

Dobra, sprawdzę samemu i umieszczę na forum wyniki, ale dopiero wieczorem, bo muszę jechać.
[#113] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #110

No. Faktycznie. Zdarza się że masz czasem rację. Wtedy o tym piszę. :)
Ale rzadko piszę że masz rację. Wniosek jest prosty. ;)
Prawo głosu oczywiście również masz. ;) Jednak zabierając ten głos musisz się liczyć z możliwością krytyki. Nie zawsze merytorycznej.

[#114] Re: Wine dla AmigaOS

@MinisterQ, post #113

Widzisz, cieszę się, że w czyms na koniec zgodziliśmy się, liczę na kolejne odpowiedzi w niedalekiej przyszłości, wpadnę znowu za parę godzin podzielić się moimi "badaniami" nad moją kolekcją image'ów ROM od A500 do A4000.
[#115] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #114

I dodam sobie mojego ulubionego avatara ;)
[#116] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #112

właśnie sprawdzilem diffem rom 3.0 z plikiem "protokoły_mędrców_syjonu.rar" Widać duże podobieństwo. Szczególnie przy graphics.library i troche przy console.device (ale mniej)

[#117] Re: Wine dla AmigaOS

@Kaczus, post #84

Tak. To co nie dziala na A1200 nie dziala takze na A500+/A600. A raczej nie ma gier ktore chodza na A500+/A600, a ktore by nie dzialaly na A1200. Ja nie spotkalem ;)
[#118] Re: Wine dla AmigaOS

@MinisterQ, post #87

Ale Drogi Słodki Brutalu, ciekawe zatem jak wytłumaczyć fakt, że ROM 3.1 do A600 (dokładnie 40.063) jest w jednej kostce... Sprawdzone organoleptycznie w mojej A600... Zatem mój Kickstart3.1 nie ma zdublowanych bibliotek i nie mogę odpalić nic co było na A500/A600? Ponieważ jest to niekońpatybilne?

Sorki, że w odpowiedzi do Ciebie, ale akurat tak najlepiej pasuje.

GNUGPL - dobrze, że jesteś choć trochę reformowalny i wyciągasz wnioski z komentarzy, to dobrze rokuje na przyszłość, a kto wie może i zostaniejsz jednym ze światłych naszej małej społeczności wokółmotyloboingbalowejzodrobinąkocicy
[#119] Re: Wine dla AmigaOS

@Mandi^ATO, post #118

kocicy

:P
[#120] Re: Wine dla AmigaOS

@Andrzej Drozd, post #119

Widzę, że jesteś z Rybnika tak jak ja i prawidłowo przewidziałeś jaki avatar obiorę - wręcz niesamowity zbieg okoliczności.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem