Wątek zamknięty
[#151] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #148

idź namawiaj programistów arosowych na przejscie na x86 Bigendian (co jest możliwe i co by bylo bardziej sensowne niz obecny "rozwój" arosa)

o na tej stronie wlasnie można namawiać
http://aros-exec.org

Ostatnia modyfikacja: 30.06.07 15:21
[#152] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #148

No i znowu się popisałeś (nie)wiedzą Namco akurat nie wydało Dead or Alive 3, tak samo zresztą jak żadnej innej części tej serii, jej twórcą jest Team Ninja bodajże (wzwyż Tecmo chyba) a on sam jest w stajni M$.

Jak to przeczytałem to mało się z krzesła nie zwaliłem, jak ty masz taką wiedzę o wszystkim o czym tutaj piszesz to gratuluje, może by jednak zamknąć ten wątek panie moderatorze...

Natomiast jeśli chodzi o PSX: to według mnie akurat inne gry na ten temat moim zdaniem były exlusivami dla których kupowało się konsole i to było większość właśnie ze stajnii Namco, chociaż to rzecz gustu. Zgadnij jakie to były tytuły? Podpowiedz: google nie boli ok, racja Natomiast pierwsza część Resident Evil z tego co pamiętam miała również swoją wersję dla Saturna w tamtych czasach

[#153] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #146

A co - dasz mi bana

Będzie trzeba, to dam, spokojna głowa.

[#154] Re: Wine dla AmigaOS

@Hugen, post #152

Proszę o natychmiastowe zakończenie dyskusji na temat X-Boxa i PS3 na forum MorphOS.

[#155] Re: Wine dla AmigaOS

@Hugen, post #152

Masz rację, pomyliłem Tecmo z Namco bo zajmowałem się tym dawno temu, przepraszam :(

Ostatnia modyfikacja: 30.06.07 15:37
[#156] Re: Wine dla AmigaOS

@rzookol, post #151

AROS ogólnie rzecz biorąc jest pomysłem niezbyt trafionym - nie chece tu nikogo obrażać ale ten projekt nie ma nic wspólnego z "research". Widziałem swojego czasu na SourceForge pewien projekt, który zakładał stworzenie open-sourcowego Win95, potem pewnego rozpędu nabrał projekt ReactOS (open-source'owy WinNT) ale stadium rozwoju ReactOS bardzo przypomina stadium rozwoju AROS - dlaczego - bo są to chybione koncepcje, które zakładają dublowanie wszystkich wad oryginalnych konstrukcji na których są oparte i o ile Wine ma się całkiem dobrze to nie przekłada się to na ReactOS.

Ostatnia modyfikacja: 30.06.07 15:50
[#157] Re: Wine dla AmigaOS

@Hugen, post #152

Zgodzę się z tobą, ale nie odwołałeś się do tego, że taki sam oszukańczy w mojej opini proceder (mający na celu wymuszenie posiadania sprzętu dedykowanego pod daną systemowo-programową) stosowany jest dzisiaj na rynku amigowskim.
[#158] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #157

Ostrzegałem. Za uparte ciągnięcie wątku o konsolach ban dla użytkownika gnugpl do 22:00 dzisiejszego wieczoru.

Ostatnia modyfikacja: 30.06.07 16:02
[#159] Re: Wine dla AmigaOS

@grxmrx, post #144

No... z tego co zaczytałem odwiedzając forum execowe, to postać Szarego Wilka właśnie jest, jak wychodziło z rozmowy, typową rozrywką dla ów osobnika, który w opinii wypowiadającego się na execu forumowicza, jest zupełnie inną osobą w realu, tylko kreuje sobie taką postać na ppa.pl, bo sprawia mu to wiele radości :]
[#160] Re: Wine dla AmigaOS

@Dave, post #159

no o tym wlasnie mówilem ale przez klawiature mi nie przechodzi powoływanie się na execa

[#161] Re: Wine dla AmigaOS

@rzookol, post #160

To wylacz firewall dla keyboarda... :P ;) .

[#162] Re: Wine dla AmigaOS

@Lokaty, post #161

nie da się, jej wbudowany w sterownik a każde hackowanie niszczy rdb

Ostatnia modyfikacja: 30.06.07 19:49
[#163] Re: Wine dla AmigaOS

@Hugen, post #152

team ninja jest jednym z dev teamow tecmo .

a wracajac do sedna watku ,jest on bezsensowny jak i poprzednie tematy ktore zakladal/udzielal sie szarywilk/gnugpl .

Ostatnia modyfikacja: 30.06.07 21:22
[#164] Re: Wine dla AmigaOS

@DRACOX, post #163

Widzę, że niektórzy użytkownicy mają problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego. Tym razem DRACOX uparł się, że w tym dziale forum będzie drążył temat konsol. W nagrodę ban do jutra, do godziny 9:00...

[#165] Re: Wine dla AmigaOS

@DRACOX, post #163

Dzisiejszy użytkownik amigi czuje się jak prymus w zawodówce czy najbogatszy żebrak. Jego motto to: Mój sprzęt jest 100 razy szybszy od gołej A1200 i mam przeszło 100 razy więcej RAMu, a dysk mam 10 GB (znacznie więcej niż montowano w Amidze Magic ale i tak nie jest mi tyle potrzebne bo system zajmuje tylko 150 MB), łączę się z dyskiem poprzez PIO 5 i daje mi to zawrotną szybkość odczytu (na DMA/Ultra DMA przejdę dopiero za 10 lat jak pojawią się odpowiednie kontrolery na Allegro za 9 zł), mogę nagrać 650 MB za pomocą MakeCD (nagrywanie na DVD nie jest mi potrzebne skoro na paru płytkach zmieszczę wszystkie programy i gry jakie używam). Poza tym niektóre amigowe gry nie działają na moim sprzęcie więc emuluję amigę na... amidze. Ale w ten sposób mój system jest bardziej autentyczny niż jakiś emulator amigi pod x86. Poza tym jeżeli już gram to w gry konsolowe a większość programów jakie używam to Linuksowe porty ale jakby się kto pytał to Linux sucks bo jest taki trudny w obsłudze - na przykład instaluję program i od razu działa, a tu człowiek chciał dopiero podmieniać biblioteki, zobaczyć log ze SnoopDOS, edytować pliki konfiguracyjne, zobaczyć czy może zadziała na wersji systemu z 1993 roku - a tu cała zabawa już się skończyła.

Oczywista prawda jest taka, że amigowski sprzęt o którym tutaj mówicie to przepłacony złom i na szambo nie można mówic, że to perfumeria.

I co, dorobiłem się bana - jeżeli tak to jest to ostatni raz bo więcej tu nie przyjdę i możecie się kisić w swoim własnym sosie ale bezemnie tworząc koło wzajemnej adoracji i odpowiadając na posty typu: "Czy na Amidze 500 będzie szybko chodził internet i czy uruchomię Quake 2 z dyskietki bo widziałem taką Amigę na Allegro za 50 zł". A wy mu na to: "Tak, strony będą chodzić tylko, że w trybie offline jak załadujesz je do edytora tekstu a konsolę z Quake 2 też uruchomisz jak najpierw sam ją sobie zaimplementujesz - będziesz widział wszystkie komunikaty w grze a to już coś".
[#166] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #165

dziecko wróciło obrażone i sypie piaskiem po oczach...

Ostatnia modyfikacja: 30.06.07 22:17
[#167] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #165

Dzisiejszy użytkownik amigi czuje się jak prymus w zawodówce czy najbogatszy żebrak.
jestem prymusem, żebralem o 2 zł na wino, spałem na dworcu :D

Jego motto to: Mój sprzęt jest 100 razy szybszy od gołej A1200
raczej 1000 razy szybszy

mam przeszło 100 razy więcej RAMu,
w pececie mam wlasnie 100 razy wiecej ramu niż w a1200

dysk mam 10 GB
tak, tyle wlasnie mam w pececie

łączę się z dyskiem poprzez PIO 5 i daje mi to zawrotną szybkość odczytu (na DMA/Ultra DMA przejdę dopiero za 10 lat jak pojawią się odpowiednie kontrolery na Allegro za 9 zł)
niestety na wszystkich maszynach mam scsi wiec nie łacze się przez pio

(nagrywanie na DVD nie jest mi potrzebne skoro na paru płytkach zmieszczę wszystkie programy i gry jakie używam)

mam tak samo z windowsem

Poza tym niektóre amigowe gry nie działają na moim sprzęcie więc emuluję amigę na... amidze.

tak jak pecetowe na pececie

Poza tym jeżeli już gram to w gry konsolowe a większość programów jakie używam to Linuksowe porty

nie gram w gry, wiekszosc programów nie jest portami

ale jakby się kto pytał to Linux sucks bo jest taki trudny w obsłudze - na przykład instaluję program i od razu działa,
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
(sorry mialem napisać Kernel Panic ale nie wiem czy zrozumiałbyś)

edytować pliki konfiguracyjne
.. w katalogu /etc/

Oczywista prawda jest taka, że amigowski sprzęt o którym tutaj mówicie to przepłacony złom i na szambo nie można mówic, że to perfumeria.
sprzęt jest wart tyle ile ktoś chce za niego zapłacić

I co, dorobiłem się bana
no ja o bana postulowalem już w pierwszych postach

"Czy na Amidze 500 będzie szybko chodził internet i czy uruchomię Quake 2 z dyskietki bo widziałem taką Amigę na Allegro za 50 zł". A wy mu na to: "Tak, strony będą chodzić tylko, że w trybie offline jak załadujesz je do edytora tekstu a konsolę z Quake 2 też uruchomisz jak najpierw sam ją sobie zaimplementujesz - będziesz widział wszystkie komunikaty w grze a to już coś".
w podobnym tonie brzmialy Twoje wypociny

Ostatnia modyfikacja: 30.06.07 22:22
[#168] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #165

Panu już dziękujemy - tym razem na 48 godzin, prewencyjnie...

[#169] Re: Wine dla AmigaOS

@rzookol, post #167

W Ami1200 miałem 32MB FAST + 2MB CHIP, a w PC mam 512, więc nawet nie 8 razy więcej. W 1200 miałem dysk 20GB, teraz na PC mam 60GB, więc tylko 3 razy więcej. Nie zawsze dysproporcje Ami vs PC są takie duże.
[#170] Re: Wine dla AmigaOS

@gnugpl, post #165

Mam drogiego pc z zainstalowanym "smigajacym" linuxem i "smigajaca" winda i co z tego ? Ja wole posiedziec na smigajacym Workbenchu na mojej przestarzalej i przeplaconej Ami.Pewnie uznasz to za paranoje , bo przeciez powinienem uzywac UAE, gdzie wszysto smiga 100x szybciej i to najlepiej pod linuchem bo on taki profesjonalny, a szczegolnie to na x86 bo to, to juz sam "miodek".A tak na marginesie to wydaje mi sie, ze jestes osobnikiem,ktory nas juz tutaj atakowal kiedys "wielkim linuxikiem" tyle ze teraz robisz to z nowego konta(oczywiscie to sa tylko podejrzenia :P).A tak na drugim marginesie, malo masz portalow linuxowych?No chyba ze wszedzie juz Cie pobanowali

[#171] Re: Wine dla AmigaOS

@Hellena, post #170

na portalach linuxowych akurat taki element tez sie tepi, wszak szkodzi on wizerunkowi systemu i uzytkownikow, oraz daje bledne wrazenie "bandy oszolomow" *

* to samo tyczy sie podobnych zachowan uzytkownikow kazdego systemu/hobbystow
[#172] Re: Wine dla AmigaOS

@MikeN, post #169

Jeżeli nie wiesz co znaczy goła A1200 to może wiesz co znaczy goła baba?
[#173] Re: Wine dla AmigaOS

@Hellena, post #170

Szczególnie Pegasos II G4 1000 MHz którym wszyscy się chwalicie z zainstalowanym linuksem chodzi wolniej niż na P3 1000 MHz PC133 SDRAM i to mimo, że na Peg II macie pamięć DDR 266. Dlatego, nie dziwię się, że uważacie, że linux ma wygórowanie wymagania sprzętowe - po prostu wasz sprzęt jest taki wolny. Zobaczcie sami benchmark dla pozycji:

G4/1000 (Apple smp 1ghz, 256mb ram)

(wszystkie maszyny w tym benchmarku chodzą na linuksie)

http://www.anime.net/~goemon/benchmarks.html

Ostatnia modyfikacja: 01.07.07 17:04
[#174] Re: Wine dla AmigaOS

@klasyk, post #173

Nie mam Pega, przeczytaj moj post jeszcze raz, bo widze ze Ci uderzyla do glowy woda sodowa.Tak w somie, to z kad Ty sie urwales ? bo z choinki to raczej nie :P A po drugie myslisz, ze ludzie kupuja Pegi zeby uzywac na nich Linucha ? LoL

Ostatnia modyfikacja: 01.07.07 17:14
[#175] Re: Wine dla AmigaOS

@klasyk, post #173

Żeby pokazać Ci jak bezsensowne są takie testy:

Test szybkości klienta dnetc (projekt RC5-72)

Spośród wyników dla procesorów x86 wybieramy Pentium III 1000 MHz: 2,137 Mkeys/s

Teraz przechodzimy do wyników dla procesorów PowerPC i wybieramy PowerPC 744x/745x G4, 1000 MHz: 9,704 Mkeys/s.

Grubo ponad 4 razy szybciej. I czego to dowodzi? Tego samego, co Twój test - dokładnie niczego.

[#176] Re: Wine dla AmigaOS

@klasyk, post #172

Kolego "klasyk". Zalecam ograniczenie tego rodzaju nic nie wnoszących postów. Kilka tego rodzaju Twoich (i polemizujących z Tobą na tym samym poziomie) postów zostało usuniętych z tego wątku. Dalsza próba prowadzenia takiej działalności zakończy się blokadą konta.

[#177] Re: Wine dla AmigaOS

@Grzegorz Kraszewski, post #175

I czego to dowodzi? Tego samego, co Twój test - dokładnie niczego.

Pomiar MIPS (przędkości ALU) ma taki sam sens jak pomiar ilości FPS w benchmarku 3D i dowodzi bardzo dużo bo jest to obiektywny sposób porównania procesora Intel z procesorem AMD i z procesorem PPC gdyż 1 MHz procesora VIA C3/800 nie przekłada się na tą samą wydajność co 1 MHz procesora Athlon 64 X2 i benchmark jest jedynym sposobem aby je porównać.

A tak przy okazji najnowsza Efika powinna mieć co najwyżej 1/3 wydajności Pegasos II G4 1000 MHz biorąc pod uwagę wydajność podobnych konstrukcji microATX z pasywnym chłodzeniem procesora np. VIA Epia.
[#178] Re: Wine dla AmigaOS

@klasyk, post #177

wedlug danych z tamtego testu wynika jakoby 3 rdzeniowy 3.2GHZ 64bit PPC Xenon z x360 byl mniej wydajny od 32bit athlona xp 1.7 ;> kocham takie testy
[#179] Re: Wine dla AmigaOS

@Grzegorz Kraszewski, post #176

I doszedliśmy do sedna sprawy w jakim celu to forum istnieje - teraz już na pewno dostanę bana na zawsze, wszystkie poprzednie moje posty zostaną usunięte etc.

To forum istnieje tylko po to aby podgrzać atmosferę wokół produktów sprzedawanych w sklepie eFUNZINe a Grzegorz Kraszewski jest głównym naganiaczem i stosuje selektywne moderowanie banując ludzi którzy odważą się ujawnić prawdę o złomie tam sprzedawanym. I stąd biorą się bajki o tym jak sklep kupił Efiki po $200 i trzymał ich przez pół roku czekając z sprzedażą na nową wersję MOS'a a prawda jest taka że efika kosztuje tam przeszło 800 zł tylko dlatego, że oni mają po prostu przeszło 100% marży na wszystko czym handlują.

Został usunięty mój post na temat uruchamiania MorphOS na MACu G4 1000 MHz co na pewno jest możliwe tak jak jest możliwe uruchomienie MOS'a na emulatorze qemu czy pearpc ale jest to temat tabu na tym forum bo moderatorzy żyją z tego, że nieświadomi użytkownicy forum robią za dramo reklamę ich sklepowi.

Więcej mnie tutaj nie zobaczycie pod żadnym aliasem.
[#180] Re: Wine dla AmigaOS

@klasyk, post #179

uruchamiania MorphOS na MACu G4 1000 MHz co na pewno jest możliwe tak jak jest możliwe uruchomienie MOS'a na emulatorze qemu czy pearpc ale jest to temat tabu

ROTFL. Straszne tabu. Tropimy a potem zabijamy tych, którzy się o tych niewątpliwych "faktach" dowiedzą. Więc miej się na baczności! Bo wiedz, Neo, że jesteś w ukrytej kamerze Hińskiego agenta smitha!

Więcej mnie tutaj nie zobaczycie pod żadnym aliasem.

Obiecujesz? ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem