Wątek zamknięty
[#301] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blendor, post #284

marzenie usmiech czemu ludzie pozbywaja sie takich unikatów?

Ludziom się czasem zmieniają zainteresowania. Nie każdy ma ochotę przechowywać od lat nieużytkowany sprzęt bez perspektywy jego wykorzystania.

P.S. Jakoś mnie Escomowska A4000 nigdy nie zachwycała w tej swojej obudowie od zwykłego PC/AT.
[#302] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Daclaw, post #301

szkoda ze wywalilem mialem dosc niedawno jeszcze gazetki reklamy z niemiec przywiezione bodajze 96 albo 5 rok escom wlasnie wykupil prawa do amigi od commodore i w gazetce tej byly opisy ceny itd itp pamietam ze ceny byly kosmiczne jak na polskie warunki wtedy przygladalem sie takiej amidze 4000 i moglem tylko pomarzyć a niemioszki to kupowały hurtowo
[#303] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blendor, post #302

A4000 Tower EBAY

poszła za 1222 EUR... jakaś gruba ryba kupiła... heh

Ostatnia aktualizacja: 16.11.2011 20:05:28 przez highend
[#304] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@highend, post #303

czemu gruba ryba? 1200 euro nie majatek to polowa pensji przecietnie zarabiajacego niemca
unas w kraju jest dno , ze kupujac Cybervision64 za 500 setek ogladasz je 10 razy z kazdej strony w sumie 1200 euro to nie jest kosmiczna cena ! moglo byc gorzej :)
[#305] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blendor, post #304

W odpowiedzi na #303
czemu gruba ryba? 1200 euro nie majatek to polowa pensji przecietnie zarabiajacego niemca

mysle ze 1/3 pewnsji a nie polowa przecietne zarabiajacego niemca.. zreszta amiga byla warta swojej ceny
[#306] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@highend, post #303

Fajna sztuka ...
[#307] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #305

holdys zgadza sie wedlug mnie cena idealna dla przecietnego europejczyka ta cena to zaden kosmos mozesz mi wierzyc , tylko unas jest takie dno z zarobkami totalne dno , przyszly maz mojej siostry anglik sredni jego dochodz miesieczny to 3 do 4 tys euro !!! czy dla niego to problem kupic taka amige?:)
[#308] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blendor, post #307

Maz siostry mojego kumpla Anglik srednie wyksztalcenie wyciaga cos kolo 1000000 pln rocznie w banku, jak go poznala jego majatek stanowily 2 porwane tshirty ehehe inny swiat . Jak poszedl na rozmowe o prace to rozwiazal test na inteligencje, nikt sie go o wyksztalcenie nie pytal . . .

Ostatnia aktualizacja: 16.11.2011 20:30:09 przez PrzemasIII
[#309] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blendor, post #307

3 - 4 tys Euro tez mozna legalnie zarobic w PL ..
Zapytaj sie tego meza siostry ile placi miesiecznie funciakow za wynajem mieszkania :) to od razu stwierdzisz ze za te 4 tys euro (nie funtow) biduje w UK :P w wielkiej brytani tylko odzierz i elektronika jest tansza .. no moze pare innych rzeczy tez. Ale wynajem to koszmar (golders green 2008 r - 1 mc pokoj .. placilem 100 funtow tygodniowo - czyli 450 funtow miesiecznie x 5 zl - 2250 zl wynajem pokoju :) .. obecnie cena w tej dzielnicy kosztuje 140 funciakow czyli 630 GBP x 5 - 3150 zl za wynajem pokoju na miesiac.

to tak dla zrozumienia korelacji cen gdyz zycie w londku jest sporo sporo drozsze i jak jakis kolega na forum mi sie chwali ze zarobi w UK 1800 Euro .. ja smieje sie pod nosem

Ostatnia aktualizacja: 16.11.2011 20:36:42 przez HOŁDYS
[#310] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #309

HOŁDYS tego nie wiem bo zbytnio nie wnikam z tego co widze to nie bidują :) wakacje w californi , co pol roku w hiszpani dla mnie to nie realne ale ja biedny slusarz spawacz dla mnie nie realne w polsce zarobic takie pieniadze na legalu nie dla mnie , ale wiem :) ze gro ludzi zarabia spore pieniadze widac to w szczegolnoci w marketach same najnowsze drogie auta lepsze ubrania i zakupy niczego sobie
[#311] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #309

mieszkanie moze i tak ale wiekszosc rzeczy jest strasznie tania, przelicz ceny np. sprzetu RTV/AGD z PLN na funciaki :)
[#312] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@PrzemasIII, post #311

to tez napisalem ..ja za swojego pierwszego Della 17 (lapa) dalem 800 zl mniej niz w kraju
stad tez wiem ze duzo rzeczy jest taniszych oprocz mieszkania :)
[#313] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #312

Mniej/więcej przykład pracownika na zmywaku :)

Anglia: 900 funtów zarobisz - 500 (wynajem), - 200 (jedzenie) = 200 funtów w kieszeni
Polska: 1000 złotych zarobisz - 400 (wynajem) - 400 (jedzenie) = 200 złotych w kieszeni

I teraz masz:
Anglia: 200 funtów na zakup na ebayu
Polska: 200 złotych = 50 funtów na zakup na ebayu

To że się da w Polsce zarobić 4 tyś euro? To dla wybranych :)
[#314] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #309

We Wrocławiu wynajem pokoju 700-800zł, wiec w dalszym ciągu w stosunku do zarobków mają taniej.
Ja w Szkocji płaciłem 50 funtów tygodniowo za duży pokój w małym maisteczku, w centrum, w sezonie. Poza sezonem 40.

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2011 01:02:13 przez tom256
[#315] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@kjb666, post #313

Tom256 :) ja w wali na wsi (zgubilismy sie samochodem) zaplacilem za B&B - 35 GPB ale co z tego jak to byl srodek lasu :) ja mowie o Londynie i w Warszawie .. chociaz tu i tu jesli chodzi o mieszkania jest drogo.

KJB666 bez sesnsu przyklad .. nikogo nie znam kto by zarabial 1000 zl
tym bardziej ze placa minimalna w polsce to 1500 zl

jako specjalista macie racje zarobi sie wiecej w UK ale jako przecietny robol nie warto tam jechac

z drugiej strony polacy niezle zarabiaja skoro nasz forumowicz z PPA kupil radiatorek i wiatraczek do Blizzarda za 190 zl

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2011 08:48:10 przez HOŁDYS

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2011 08:48:20 przez HOŁDYS
[#316] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #315

HOŁDYS: w moim przykładzie dałem zarobki NETTO
W POLSCE płaca minimalna WYNOSI 1386 BRUTTO = około 1000 NETTO
A nie 1500 jak napisałeś.

Jak nie wiesz jakie są zarobki, to wejdź na np. infopraca.pl, jest oferta pracy w katowicach na stacji benzynowej - 3/4 etatu za 1000 BRUTTO (czyli 700 na rękę, do tego premia która jest zależna od osiągów (czyli że jak - mam lać do baków więcej niż chcą?).

Witaj w Polsce :)

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2011 09:24:51 przez kjb666
[#317] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #315

z drugiej strony polacy niezle zarabiaja skoro nasz forumowicz z PPA kupil radiatorek i wiatraczek do Blizzarda za 190 zl

Hołdys ja ten zestaw już sprzedałem za 300PLN (w przeliczeniu). No i co? :D
[#318] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #317

i nic :) ja tam wiem ze masz nosa do tego biussnesu (napisz to sprzedajacemu to sie ucieszy)
hmm ja tez taki radator mam w domu :P wystawie zapobiegawczo za 1600 zl bo to pierwszy wlasciciel

kjb666 wpisz sobie placa minimalna 1500 i nie mow ze mowie glupoty :) dla uscislenia przeglosowane zaklepane i od 1 stycznia placa minimalna w PL to 1500

stacja benzynowa moze nie zatrudniac na umowe o prace a w tedy pensja jest do "dogadania sie " i moze to byc 700 zl jesli obie strony na to przystana.

kilkaktornie juz pisalem do frustratow i malkomentow ze jesli widza swietlana przyszlosc na emigracji ja ich przekonywac nie zamierzam .. allah akbar OK

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2011 10:20:50 przez HOŁDYS
[#319] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #318

Ja wiem że od 1 stycznia, więc nie pisz "że jest" bo nima :)

stacja benzynowa moze nie zatrudniac na umowe o prace

Może nie zatrudniać, ale chciałbym zauważyć iż przy ofertach z "umowa o dzieło" teoretycznie powinny być większe zarobki bo nie idą skłądki na ZUS. Ale tylko teoretycznie bo pracodawcy nadwyżkę zostawiają sobie.

HOŁDYS, mamy duże bezrobocie więc pracodawcy zaniżają zarobki :) kto im zabroni? A jeść trzeba co nie? Takie są realia. Ja obecnie szukam pracy.

Nie jestem na zasiłku bo szkoda nerwów dla tych paru groszy. Gdybyś nie wiedział to w urzędzie pracy podpisujesz oświadczenie "przyjmę każdy rodzaj pracy" a potem dostajesz ofertę pracy za 1000 netto. Jak nie przyjmiesz oferty to nie dostajesz zasiłku. Musisz iść do pracodawcy i udawać psychicznie chorego żeby cie nie zatrudnił to może dostaniesz zasiłek. Więc olałem ich łaskę i sam se szukam prace.

HOŁDYS: a więc przykład z zarobkami Poland vs England już pasuje?
[#320] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #318

Sprzedawca czyta to forum. I znamy się, ten zestaw miał właśnie ode mnie. A ja go akurat bardzo wtedy potrzebowałem.

Także Hołdys jak zobaczysz jakiś deal który robię a który wydaje Ci się idiotyczny to możesz być pewien że się mylisz.
[#321] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@kjb666, post #319

"Gwałtowny wzrost cen w Wielkiej Brytanii!

w ciągu najbliższych lat ceny w Wielkiej Brytanii będą gwałtownie rosnąć. Inflacja wymusi zaś na Banku Anglii podniesienie stóp procentowych. Prognozuje się, że do 2012 roku wzrosną one z obecnych 0,5 proc. do 8 proc. Oznacza to znaczny wzrost cen kredytów,przeciętna miesięczna rata kredytu hipotecznego wzrośnie z 500 do 1400 funtów. "

RATA MIESIECZNA !!! dla przeliczenia rata zdrozala z 2500 zl do 7000 zl
ktos cos jeszcze chce dodac ze 2 tys euro to duzo ?

stachu jakbys napisal w dziale gielda ze potrzebujesz radioatorka z PPC pewnie bys go nabyl za max 50 zl ..akurat ja taki mam i mysle ze cena i tak bylaby zwyzona.... wiec deal 190 za wiatraczek jest sredni dla mnie ale skoro zarobiles gratuluje

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2011 10:39:42 przez HOŁDYS
[#322] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #321

W ciągu najbliższych lat... gwałtowny wzrost cen to by był w ciągu paru miesięcy albo tygodni, a nie lat.
Więc na dzień dzisiejszy wygląda jak wygląda. Pracujesz w Anglii - masz więcej na zakupy w ebayu.
Dobra, idę dalej roboty szukać :)
[#323] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #321

Biorę radiatorek! Już piszę na priv.
[#324] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #323

ok jak odszukam w szpargalach jest twoj
[#325] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #324

Super! Dziękuję.OK
[#326] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #325

.

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2011 15:38:18 przez HOŁDYS
[#327] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #326

http://allegro.pl/dyskietki-3m-5-25-ds-dd-90-sztuk-nowe-i1932866846.html OK
[#328] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Dark_luke, post #327

mysle ze 2.2 zl za jedna dyskietke 5.25 zafoliowana i nigdy nie otwierane to nie jest kosmiczna cena wbrew pozorm ...zauwaz ze to sa bardzo trudno dostepne dyskietki DD i DS do 8 bitowych komputerow.

cena moim zdaniem adekwatna
[#329] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #328

Ciekawostka:

scan-fix

Ciekawe czy jest to warte uwagi?
[#330] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Tomski, post #329

Niewarte uwagi.
Jest to zwykły tani chiński RGB TO VGA converter za 80PLN w obudowie "zrób to sam".
Jednym słowem: BADZIEW.
Jedyną tanią alternatywą dla prawdziwych SD/FF są monitory LCD które same realizują to sprzętowo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem