Wątek zamknięty
[#391] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #390

Oj przeczytaj wytłuszczony tekst i zastanów się nad jego sensem. Mnie on powalił na łopatki, bo co kogo obchodzi ile sobie ceni każdą z osobna jak można kupić tylko razem, na dodatek wylicza ile to będzie razem tak jakby to nie było oczywiste.
[#392] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@rafgc, post #391

[#393] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Dark_luke, post #392

no no jak od seweryna to warte kazdych pieniedzy , ciekawe czy seweryn ma w domu 110 V :P

rafale .. koles pisze w dalszej czesci aukcji
"Amigi z każdą z osoba liczę po 125zeta, a obie za 250zeta. Ale zawsze można się dogadać. Masz pytania, dzwoń 503-765-967. Gorąco polecam."

napisalem do niego i moze sprzedac pojedynczo po 125 zl .. lub obie za 250 zl tak jak pisze w aukcji. inaczej tego nie mozna zinterpretowac

Ostatnia aktualizacja: 28.12.2011 16:27:28 przez HOŁDYS
[#394] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #393

no właśnie nie nowego...
bo:
w zeszłym tygodniu albo dwa temu już ktoś to wystawił jako cały zestaw. nie zdążyłem kupić ;) a dzisiaj widzę że znowu jest. czyżby ten, który kupił nie wiedział co i po co kupuje skoro tydzień temu kupił cały komplet za 152 PLN? a teraz samą stację (fakt made in japan to nie często się widzi) sprzedaje?

hmm... ?
[#395] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@carrion, post #394

[#396] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@carrion, post #394

Przecież to jest wał na całego. Gość wstawił nawet zdjęcie z aukcji poprzedniej nie mówiąc o opisie.
Śmierdzi na kilometr.
Pewnie ma dwa konta i podbijał cenę i sam kupił.
Kupujący zestaw się nie zgadza ze sprzedającym stację. Trzecie ręce ?

Ostatnia aktualizacja: 28.12.2011 21:53:56 przez Dark_luke
[#397] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Dark_luke, post #396

hehe faktycznie - wałek.
a nawet chciałem kupić bo made in japan jeszcze nie miałem ;)
ale teraz to się zastanowię...

btw prywata: panie hołdysie: amigi i karty zostały - nikt nie chciał i dobrze - dalej amiguję ;)
[#398] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@carrion, post #397

carion ciesze sie bardzo

w kwesti C64 bo ja sie nie znam ..czy stacja made in japan czyta dyski 5.25 HD ?
tym sie rozni ?
[#399] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #380

Ja sprzedałem taniej Apollo 1240/40, które kupiłem za 500 do tego wpakowałem 260 na renowację, czyli w sumie wyszło jakieś 760 pln (nie licząc wysyłek), a sprzedałem za 500 pln ;)
[#400] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@ITU, post #399

ITU masz do tego prawo ..moze cie przypililo na swieta z kasa ? bo pinset pl za 040/40 ..gdy za 030 chca 750 zl .. to troszke malo

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2011 09:40:55 przez HOŁDYS
[#401] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #400

Sprzedałem ją jakieś 4 miesiące temu.
[#402] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #400

te 750 zł to ceny wywindowane przez handlarzy, z rynkiem ma to mało wspólnego
[#403] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@wali7, post #402

A co powiesz na to że handlarz (czyli ja) zapłacił ok 950PLN za Blizzarda 1230:
Link
?
Czasami nawet handlarz świadomie przepłaci za ładny egzemplarz. ;)
A to że karty "po przejściach" ale sprawne chodzą za połowę tego - to dobrze.
[#404] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #403

A co powiesz na to że handlarz (czyli ja) zapłacił ok 950PLN za Blizzarda 1230:

he he akrut biznesy staszkowe sa 100 % trafne i ani razu sie nie przejechal jesli nie wiedzial ze na czyms zarobi. Dla mnie to na ministra finansow powinien isc :P

Ps.Radiator nadal jest na wschodzie ale ciagle pamietam
ps2.w tym linku nic nie ma ze kupiles ta karte (patrze na nick stachu100)

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2011 12:12:52 przez HOŁDYS
[#405] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #404

Akurat tę sztukę kupiłem do kolekcji. Nie zamierzam jej sprzedawać.

Ps.Radiator nadal jest na wschodzie ale ciagle pamietam

Cieszę się.
ps2.w tym linku nic nie ma ze kupiles ta karte (patrze na nick stachu100)

Patrz uważnie.

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2011 12:15:33 przez stachu100
[#406] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #405

aaa jest na kolejnych stronach ... 900 zl sporo mysle ze duzo przeszacowana 030 jest swojego Blizzarda 1230/50 + 64 MB sprzedalem za 550 zl koledze z PPA w tym roku.
[#407] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #406

Ale ja nie kupiłem na handel.
[#408] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #403

Jeśli kupujesz karty w celu sprzedaży ich za sporo wyższą cenę, to spełniasz moją definicję handlarza. Jeśli po zakupie coś w tych kartach poprawiasz i wtedy sprzedajesz drożej, to już inna sprawa :) Płacąc za przerobienie Apolla, płaciłem przede wszystkim za twoją wiedzę i umiejętności, bo o ile wszystkie części spokojnie mogłem sobie kupić, to własnoręczne zrobienie wszystkiego już nie było takie oczywiste.
Handlarz to osobnik, którego jedynym celem jest kupić towar tanio i sprzedać dużo drożej. O ile w dawnych czasach, kiedy handlarze zwozili towary z różnych egzotycznych miejsc, często z narażeniem mienia i życia, było to uzasadnione, to obecnie, gdy taka osoba ogranicza się do zakupu i sprzedaży towaru w obrębie kilku serwisów aukcyjnych, jej funkcja jest WYŁĄCZNIE pasożytnicza. Nie potrzeba handlarzy na serwisach aukcyjnych, bo każdy zainteresowany może kupić towar bezpośrednio od poprzedniego użytkownika.

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2011 12:52:36 przez wali7
[#409] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #403

Widziałem ten wątek na Amibay i szczerze byłem zdziwiony, że kupiłeś za taką cenę. Ale myślę sobie, że na pewno wiesz co robisz. Myślałem, że pomyliły Ci się funty z euro. Ale jak teraz piszesz, że to było zamierzone to tak widocznie miało być:D.

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2011 13:55:00 przez Tomski
[#410] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Tomski, post #409

Może nie ebay ale na tablica.pl znalazłem coś takiego: A1200 i turbo. Co prawda klient nie pisze co to za 030 ale co by to nie było to 300zł (jeśli sprawne) można dać. Może komuś się przyda bo za tyle na Allegro to często rozszerzenia pamięci (bez FPU) chodzą.
[#411] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Jenot, post #410

on chce za sama A1200 - 600 zl ..turbo tylko z 4 MB RAM za 300 zl .. tez nie jest rewelacyjna cena
sadze ze to forumowicz ppa

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2011 16:46:00 przez HOŁDYS
[#412] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #411

Że za amigę drogo to prawda. Sam niedawno kupiłem bez zasilacza za 80zł. Ale 030 za 300? Masz gdzieś taniej? Nawet bez RAM?
[#413] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Jenot, post #412

kupilem M-Tec 030/28 + 8 MB RAM .. za 220 zl oczywiscie okazyjnie , a Blizzarda 1230 030/50 za niewiele ponad 300 zl .. rowniez okazyjnie

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2011 16:51:24 przez HOŁDYS
[#414] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@wali7, post #408

wali7 tu jednak sie nie zgodze rynek wolny handel rowniez , jak komus pasi kupowac od handlarza z doplata 500 zl za sprzet to czemu nie? nie wiem czy siedzisz w swiecie audio wystarczy spojrzec na tzw mode VINTAGE handlarzyny skupuja z zachodu zdezelowane smiecie np Cedeki bardzo wysokiej klasy ktore ceną kiedys porażały dzisiaj rowniez porażaja tylko mało ktory handlarzyna przyzna sie ze laser jest na zdechnieciu a produkcje tychze laserkow zakonczyli w 95 roku :) i popatrz ludzie to kupuja :) czystym przykladem są wypasione CD SONY ES 505 707 559 779 mozna by powiedziec ze ten wypust CD jakoscia i brzmieniem rowna sie z accuphase ,ceny ESów do dzisiaj porazaja , jednak malo kto ze sprzedajacych a zazwyczaj handlarzyna na allegro wspomina ze laserow Japonce ani hinczyki juz nie produkuja poprostu sa niedostepne nigdzie na swiecie , te cedeki maja juz po 20 lat czyli godziny policzone spojrz za jakie potrafia byc sprzedawane ceny malo tego duzo obserwuje sprzedaze internetowe widze kto gdzie kupuje a potem sprzedaje dalej wystarczy przyobserwowac nie jednego uzytkowika esa ktory sprzedaje go za tanioche z powodu zajechanego laser handlarzyna kupuje podkreca laserek co by popracowal z miesiac i wystawiac go za kosmiczne pieniazki i tak wkolko bardzo czesta tendencja na EBAY.DE i Allegro :)))

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2011 16:55:00 przez Blendor
[#415] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #413

No właśnie :) Okazyjnie - jak ja A1200. Ale wystaw ją na Allegro od złotówki to zobaczysz za ile pójdzie. Stawiam na 400-500zł.
[#416] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Jenot, post #415

dla przykladu typowy handlarzyna
http://allegro.pl/sony-cdp-x779-es-high-end-pilot-super-stan-i2012668790.html
http://allegro.pl/sony-cdp-x779es-swoboda-odtwarzacz-cd-08-i1987709950.html
i staly tekst prywatna kolekcja:)

te cedeki to mistrzostwo ale na dzien dobry maja juz problemy z laserem poprostu za moment stana sie totalnie bezuzyteczne

taki 779 svoboda mogl u niemca na szrocie audio kosztowac nawet 50 euro :) w pl naiwniakom sprzedaje sie za cene 2-4 tys :)
[#417] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blendor, post #416

"SPRZĘT POCHODZI

Z MOJEJ PRYWATNEJ KOLEKCJI"

przeciez pisze ze z jego kolekcji :D
nie wiedzialem ze to 2k kosztuje
[#418] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blendor, post #416

Ja zaraz idę do spożywczaka, kupię coś z Prywatnej Kolekcji pana sprzedawcy: trochę mleka, masło, parówki, ser.... tak, tak, nie ma to jak kupować z czyjejś, na bieżąco kompletowanej na półkach, kolekcji :)
[#419] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #417

w 95 roku ceny oscylowaly sie w granicach 2-3 tys marek trafic na sztuke z niezajechanym laserem to jak wygrac w totka ale jak na taka trafisz to masz sprzet z najwyzszej polki
dzisiaj brzmieniem i wykonaniem rownac sie moga tylko Accuphase ceny od 10 tys w gore:) sony robilo najlepsze Kinole wzmacniacze i Cedeki w latach 80-90tych

i HOLDYS najfajniejsze jest to ze ten kto posiada sztuke z dobrym laserem to rzadkoscia jest zeby sie jej pozbywal i tu jest knyf 99 proc te ktore ida na sprzedaz to szroty :) wystarczy spojrzec co typowy pl handlarzyna i niemiecki (turas) robi z cenami

to cos jak z naszymi Amigami kolekcjoner sie ich poprostu nie pozbywa !!!!

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2011 17:09:14 przez Blendor

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2011 17:09:50 przez Blendor

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2011 17:10:47 przez Blendor
[#420] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Tomski, post #409

Myślałem, że pomyliły Ci się funty z euro.

No wiesz! :D
Po prostu od pewnego czasu chciałem upolować Blizzarda 1230 do kolekcji - czyli w jak najlepszym stanie z dodatkami typu instrukcja, pudełko.

I jest jeszcze jedna rzecz o której prawie wszyscy wiedzą:
Blizzard 1230 bardzo się grzeje. I to tak mocno że procek parzy - temperatura jest ok. 70-80 stopni Celsjusza.
A naklejki na sąsiednich układach programowalnych aż się odklejają z gorąca. Czasami ich wcale nie ma!
Wystarczy popatrzeć na zdjęcia w necie i na aukcjach. A także w swojej Amidze jak ktoś ma Blizzarda 1230 i dużo go używa.
Ale jest też inna rzecz o której wie tylko parę osób: układy programowanle PALCE16V8 zamontowane na Blizzardzie są typu komercyjnego (tańsze): "C = Commercial (0°C to +75°C)".
Droższe to przemysłowe "I = Industrial (–40°C to +85°C)" - no ale ich przecież nikt nie montował.
Kto nie wierzy niech sprawdzi datasheet
Jaki z tego wniosek?
Ano taki że te układy PALCE po prostu z czasem same się rozprogramowują pod wpływem wysokiej temperatury we wnętrzu A1200.

Mam dwa takie uszkodzone Blizzardy 1230 - nie działają...

I dlatego polowałem na wersję gdzie naklejki były ładne, nie pogięte od temperatury. :D
I za to tez płacę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem