Wątek zamknięty
[#361] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@miro_78, post #360

obie karty beda pracowac na amidze
[#362] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@ITU, post #350

O a tutaj moim zdaniem kolejny przykład nakręcania spirali cenowej ;) Ja swojego Apollaka 040/40 ledwo pchnąłem za 500 a i tak za wielu chętnych nie było... Poza tym za mniejsze lub takie same pieniądze można nabyć Apollo 1260/80 z 32/64MB RAM - tylko trzeba wiedzieć do kogo "uderzyć". Stacho mam nadzieję, że nie poddasz się temu niezdrowemu trendowi i nie zaczniesz cen windować do góry
[#363] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@ITU, post #362

Ja po prostu mam coraz mniej czasu.
Parę kart mam, ale są już wstępnie zaklepane.
I na ebay-u (a tym bardziej na Allegro) raczej nie wystawiam.
Zresztą ceny na ebay-u przerażają nawet mnie. Wczoraj BPPC 040/25MHz/PPC/160MHz poszedł za 475EUR. Kosmos...

A co do sprzedawcy tego Apollaka z Allegro: sprzedawcę znam, trochę drogo go kupił (wie o tym), próbuje odzyskać to co zapłacił (i wie że to raczej będzie niemożliwe).
Ale za to los nagrodził go najszybszym turbiaczem 060 do A1200: Blizzard 1260 @88MHz.OK
[#364] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #363

No no, taki Blizzard to super sprawa :) I z całą pewnością mało nie kosztował, ale myślę, że wart jest każdej złotówki. Zobaczymy czy to Apollo się sprzeda. Ja w swoje Apollo 040/40 też wpakowałem w niemałą kasę, której przy sprzedaży nie odzyskałem, ale cóż... takie jest życie, że najczęściej wychodzi się na zero ;) W jednym zyskasz, na drugim stracisz.

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2011 10:17:50 przez ITU
[#365] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@ITU, post #364

A to kogoś interesuje ?
Mach

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2011 12:17:50 przez Dark_luke
[#366] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Dark_luke, post #365

[#367] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@jubi, post #366

Gdybym mial wolne $400 sam bym odkupil i schowal na kolejne 15 lat
[#368] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@_arti, post #367

Ale to przecież okaz niczym prosto z fabryki więc ta kwota absolutnie nie dziwi :)
[#369] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@jubi, post #366

rewelacyjny kolekcjonerski egzemplarz !! mysle ze bedzie wart sporo wiecej
[#370] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #369

Kurcze, gdybym wiedział to bym zawalczył o tę Ami. Akurat nie zagądałem ostatnio na PPA często... :(

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2011 12:43:25 przez Deftronic/...
[#371] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@miro_78, post #360

Miro98@ http://allegro.pl/karta-pcmcia-sram-1mb-sunmax-okazja-i2001971975.html

Ciekawe czy ma znaczenie jaki rodzaj karty jest montowany przez PCMCIA. Widziałem też drugą aukcję z 2 MB ale jak tylko poprosiłem gościa zdjęcie tej karty pracującej wraz z Amigą kontakt się urwał

Czyli zadzialala
[#372] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #371

[#373] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #371

Bez jaj... przecież ta karta stała po 60 czy 70zł!
A tutaj grubo ponad stówe??????? wtf!?
[#374] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Advesarius, post #373

to trzeba bylo kupic :) handel to nie grzech ani kradziez prawda ?

jestem ciekawy czy po prostu sprzeda tyle kart po 120 zl :)

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2011 21:39:11 przez HOŁDYS
[#375] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #371

Świetne :D
[#376] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Advesarius, post #373

pewnie masz rację :P ale zaryzykowałbyś kupno 3 sztuk nie wiedząc czy będą działały? Ja zaryzykowałem popatrz też jakie ceny krążą za te karty na Ebayu do A600 rozszerzenia powyżej 2MB chipu bardzo ciężko dostać do A1200 minimum 150 dasz za rozszerzenie 4MB a do gier ta karta nadaje się bardzo dobrze bo prawie wszystkie tytuły WHDLoad działają cena grubo ponad 100? chyba się rozpędziłeś 20 pln to nie grubo ponad 100 poza tym kto powiedział że ktoś ją kupi za 120 sonduję rynek chce zarobić proste... 2 sztuki zostawie sobie :) I za realne uważam osiągnięcie sprzedaży wszystkich tych kart w cenie około 100 pln gdyby było inaczej nie podjąłbym się ryzyka.

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2011 21:44:17 przez miro_78
[#377] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@miro_78, post #376

Bedzie ci ciezko sprzedaz za 120 zl ..bo sprzedawca mi odpisal ze ma jeszcze takie karty 1 MB SRAM i za niedlugo wystawi. 7 dych to realna cena tej pamieci
[#378] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #374

to trzeba bylo kupic usmiech handel to nie grzech ani kradziez prawda ?

Gdybym chciał kupić to wszedłbym na Amiga.org skontaktowałbym się z pewną osoba i miałbym w okolicach 40zł jedna kartę 1MB firmy Mitsubishi.

A odzywam się w temacie, bo to dla mnie po prostu śmieszne jest :)

@Miro

to zrób sondaż, sprzedaj wszystkie 3, jedną po 10zł, drugą po 60zł i tą trzecią po 120zł ;)
to Ci dopiero sondaż by był OK a tak to mizerny sondaż z jednym tylko egzemplarzem jeszcze za blisko 2x więcej kasy niż przed chwilą kupiłeś ;)
Po drugie nie pisz bzdur że nie wiedziałeś czy będą działać jak było pisane wyraźnie że były sprawdzane OK

Walenie w balona ludzi jest jak dla mnie przynajmniej śmiechu warte, szkoda tylko, że takie rzeczy dzieją się w naszym (zacofanym dzięki takim ludziom) kraju

Edit: ooo widzę że nastąpiła "edycja" i argument sondażu został wycofany ;) OK

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2011 21:55:55 przez Advesarius
[#379] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #377

Możliwe ale wydawało mi się że najpierw wystawił 5 po 65 i jak zobaczył że szybko poszły wystawił 7 sztuk po 70 z czego 5 kupiłem i w tej aukcji było że to już ostatnie sztuki ale faktycznie chyba się pospieszyłem z odsprzedżą :) 1MB poza grami WHDLoad do niczego za bardzo się nie przyda. 2MB myślę że to minimum. Za 120 nie sprzedam raczej to obniże cene ale jakby zeszła chociaż jedna sztuka to wtedy mogę kolejne sprzedawać taniej albo trzymać tak długo aż pojawi się zapotrzebowanie. Dziękuję za uwagę pozdrawiam.
[#380] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Advesarius, post #378

Spokojnie Panowie.. swieta sie zblizaja wiec wezme cytat z bibli ..

"dlaczego wytykasz drzazge w oku brata swego jak belki w swoim nie mozesz ujrzec .."

kto sprzedal taniej niz kupil na allegro co kolwiek ? bo ja nie znam takowego (no moze Miro78 :P)
Mysle ze te karty sprzedalbys za oczekiwana kwote na ebayu
[#381] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@jubi, post #366

Prawie jak nowe.

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2011 06:18:51 przez Dark_luke
[#382] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Dark_luke, post #381

Zwłaszcza ta A500 jest unikatowa ;)
[#383] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@ITU, post #364

Niesłychane, że taki sprzęt można jeszcze kupić jako NOS. Ciekawe, ile tego typu rzeczy ludziska trzymają w domu i chowają przed "światem"

Blizzard 1260 50MHz
[#384] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Kustosz, post #383

heh "świeżynka"..warto kupic
[#385] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Kustosz, post #383

no raczej tej 060-tki nie kupicie

Shipping to: United States, Canada
[#386] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #385

A dlaczego nie? Np. przez PolAmer (podejrzewam, że takich firm jest więcej).
[#387] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #385

Można kupić, spokojnie. To tylko zależy od kosztów wysyłki, bo z natury Amerykańce są leniwe, i dlatego tak piszą. Nie raz się pytałem o wysyłkę do nas i tylko o koszta wysyłki im chodziło, więc jak ktoś pokryje je to nie ma problemu...

A to że te koszta nie są małe to wiadomo...
[#388] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #385

Jasne, tej może nie... Tego typu aukcje pozwalają mi jednak patrzeć z nadzieją w przyszłość, bo sprzęt robi się NAM coraz starszy i BĘDZIE się psuł (czasem nieodwracalnie).
[#389] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Dark_luke, post #381

tekst z aukcji (cena kup teraz 250zł):

Witam. Mam do sprzedaży dwie jeszcze sprawne Amigi 500 i 600 z dostępnym osprzętem i paroma dyskietkami. Były sprawdzane pod względem jakości działania, chodziły jak nowe. Jeżeli chcesz poczuć klimat dawnych lat nie odmawiaj sobie tej przyjemności. Amigi z każdą z osoba liczę po 125zeta, a obie za 250zeta. Ale zawsze można się dogadać

Skubany podzielił cenę na pół a potem dodał do siebie wynik, takie sprytne zabiegi socjotechniczne potrafią zdezorientować niejednego potencjalnego nabywcę.
[#390] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@rafgc, post #389

takie sprytne zabiegi socjotechniczne potrafią zdezorientować niejednego potencjalnego nabywcę

a czym tu zdezorientowac skoro cena kup teraz to 250 zl

jesli chodzi o ceny A4000 zgodnie z watkiem

Ostatnia aktualizacja: 28.12.2011 10:03:01 przez HOŁDYS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem