Wątek zamknięty
[#481] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #479

Teoretycznie jak to wersja A4000D/EC030 to jest szansa że CR. Jak 040 to raczej rev. B (tak mi się wydaję, tylko w necie widziałem CR).
[#482] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@flops, post #481

to jest 040/25

zarazykuje ... i nie bede jej "rozdziewiczal" niech ma blone w postaci plomby (jak to mowi tomski)

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2012 17:54:51 przez HOŁDYS
[#483] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #482

Jak kupiłem swoją lube, to pierwsze co, zarzuciłem żurawia na baterię i niestety nie wyglądało to dobrze. Ale baterię usunąłem, podczyściłem płytę i jest gitara :D

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2012 21:51:29 przez flops
[#484] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@flops, post #483

[#485] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #482

zarazykuje ... i nie bede jej "rozdziewiczal" niech ma blone w postaci plomby (jak to mowi tomski)

moze sie to okazać niebywale błednym ryzykiem obyś kiedyś nie żałował
[#486] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blendor, post #485

Zgadzam się - ostatnio kupiłem płytę a500 + rozszerzenie 512 z zegarem z ok 91 roku i ... pozostałości elektrolitu na płytce drukowanej. Posiadając taką a4000 i widząc oczami wyobraźni wylewającą baterię nie mógłbym zasnąć...
[#487] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@posylus, post #486

pozwolcie ze zaryzykuje i bede mial dziewice :)

mnie zastanawia skad oni biora modele przedpremierowe z
1984

Sprzęt posiadam od nowości został zakupiony w 1984 roku w Niemczech(wtedy był tańszy niż w Polsce)
[#488] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@posylus, post #486

Nie straszcie mnie tą baterią.
Jak kupiłem okazyjnie A4000 w towerce to nie działał zegar, rozebrałem i stwierdziłem brak baterii, kupiłem baterię, rozebrałem całość, wlutowałem w płytę, złożyłem, zegar dalej nie działa, bateria została na płycie.
Było to kilka ładnych lat temu, i szlak mnie trafia jak pomyślę że mam rozebrać całą Amigę, wyjąć płytę główną aby znowu wylutować baterię.

Jak uzdatniałem niedawno A2000 to do płyty w miejsce akumulatorka dolutowałem tylko kabelki, jak kiedyś wyleje to tylko obudowę upaćka bo do niej przymocowany jest bateria.

Pozdrawiam
[#489] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #487

To jedyne wyjście do góry nogami - lepiej niech żre obudowę niż płytę
[#490] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@posylus, post #489

nie wiem jak w a4000t ale na logike elektrolit moze wyrzadzic jeszcze wiecej szkod jak w desktopie poprostu bedzie sobie splywal po podzespolach elektronicznych w dol grawitacja trawiąc wszystko po drodze
[#491] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Deftronic/..., post #1

A tak ciągle narzekacie na ceny. Hobby niestety kosztuje.

Audiofile też nie mają tanio:

http://allegro.pl/odtwarzacz-cd-rega-isis-valve-za-39600zl-od-1zlbcm-i2022635988.html

Takie cudo mieć mniam ale narazie pozostanę przy swoim klasy baaardzo średniej a i tak było to kilka tyś za sam używany odtwarzacz CD OK

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2012 20:14:15 przez atarens
[#492] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@atarens, post #491

Sorry ale nigdy tego nie rozumiałem kupić odtwarzacz CD za tyle kasy bo ???
Słychać lepiej ? Szapan ? Obsługuje coś innego ? Robi loda ?
Może bym rozumiem jakby używać w sali koncertowej ale w domu ?
Jak dla mnie zbędne i zboczone. Odtwarzacz za 50zł i gitara.
[#493] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Dark_luke, post #492

Jeśli kupisz wysokiej klasy słuchawki na których dopiero słychać prawdziwą "głębie" dźwięku to będą wyraźnie słyszalne szumy bądź inne zniekształcenia jakościowe... Jednak i tak się z Tobą zgodzę, że to zboczenie takie cUś.
[#494] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Dark_luke, post #492

No bez przesady - ja widzę różnicę w obrazie z dvd manty i ps3, to myslę że ktoś inny będzie słyszał muzykę - zresztą posłuchaj tanich głośników i lepszych (za 50 i np. za 2000 zł) - tylko ważne słuchaj cicho - gwarantuję Ci, że usłyszysz szum, którego normalnie nie słyszysz przy dudniącej muzyce. To słyszę ja więc jak ktoś ma pecha i dostał od Bozi b.doby słuch to ... szczęście że dla mnie super klasa to 2000 zł
[#495] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Dark_luke, post #492

dark luke nie przesadzaj jaki to odtwarzacz za 50 zl i gitara? a gdzie tor analogowy przetworniki CA ? sekcja zasilajaca? myslisz ze w odtwarzaczu za 50 zl tak samo uslyszysz jak w tym za 2 tys ? i 10 tys? mylisz sie :)
w temacie jestem obeznany od wielu lat
takze prosze:) nie siej glupotek bo zal tego sluchac
[#496] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Dark_luke, post #492

Dla tych co się tak podniecają ceną:
A4000T z eBay
Rynek sam taką cenę podyktował przez ilość licytujących.
[#497] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@lekarz_med, post #496

To musiała być prawdziwa miłośc :P
[#498] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@lekarz_med, post #496

pokłony
Klękam i odszczekuję wszystko na temat cen......
[#499] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blendor, post #495

I gitara to przenośnia znaczy że wszystko gra
[#500] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Advesarius, post #493

Tak słuchawki i głośniki to rozumiem że porządne ale odtwarzacz to przesada.
A co taki odtwarzacz zrobi wiecej niż 44.1 kHz ? Odczyta więcej ścieżek ?
Na warunki domowe to głupota. Nie każdy ma w domu tysiące wat i wiele głośników.
Nie jestem audiofilem i nie odczuje różnicy.
Chyba żal czytać nie słuchać.
Mi było by żal tyle kasy wydać.

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2012 21:13:29 przez Dark_luke
[#501] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@lekarz_med, post #496

Sorki za OT ,ale przypomina mi się tekst z Samych swoich: " nigdy nie kupuj po pijanemu... . A tak serio napisałem wcześniej co powinno zrobić Commodore i Amiga Inc
[#502] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Dark_luke, post #500

Nie jestem audiofilem i nie odczuje różnicy.
Też tak myślałem. Zmieniłem ot tak z ciekaowasci OPAMPa na karcie. Zmodowałem słuchawki i...... wow. Piosenki brzmią niesamowicie. Jesteś w stanie wyłapac i rozróznić każdy instrument. Wszysko gra bardzo szczegółowo i dynamicznie. A na zwykłym sprzecie wszystko zlane w jeden dźwięk.

Przykład puśc sobie Nightwish na tanim sprzecie. Bo prostu to wszystko zamiast grac to buczy. Wszystko zlewa się w jeden dżwięk. Tfu.

Żałuję tylko że w Win7 nie ma sprzętowej obsługi audio w grach :(.
[#503] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@tom256, post #502

Dobra dobra pisaliśmy o odtwarzaczu a nie o słuchawkach czy głośnikach. Głuchy nie jestem odczuję różnicę. Chodziło o sam odtwarzacz. ok, racja
[#504] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@lekarz_med, post #496

Fajna cena. Swojej jednak nigdy nie sprzedam... no chyba, że wojna. :)
[#505] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Deftronic/..., post #504

Swojej jednak nigdy nie sprzedam...

taaa pod koniec lat 90 tez tak wielu gadalo
[#506] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #505

Hołdys, jak napisałem - chyba, że wojna i wędrówka ludów. :) Stoi sobie razem z innymi Amigami i czasami ja odpalam. Nie kupiłem jej na handel, a dlatego że była kompletnie wyposażona i skonfigurowana. No i made by Commodore. Nexta też nie sprzedam. Ani ZX 88. Zebrałem swoją kolekcję, spełniłem jakieśtam marzenia i fajnie. Jak mnie Piktowie z północy nie napadną to ten sprzęt będzie ze mną do końca. Mojego albo sprzętu (a i wtedy będzie jako niedziałający antyk ;) ).
[#507] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Deftronic/..., post #506

kolejny unikat rodzynek legenda i czort wie co jeszcze Amiga nie sprawna nie kompletna kij wie co z nia jest nawet karty procesorowej niema nieoryginalna desktop w dziwnej towerce :)
i cena przepiekna kolejna Czapka do leczenie psychiatrycznego
http://allegro.pl/amiga-4000-i2052665235.html
[#508] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blendor, post #507

Dokładnie... i jeszcze po jakimś tąpnięciu (skrzywiona obudowa)... także i ja gratuluję "głowy" ;) ...

Z taką ceną to pewnie będzie się bujać jak ze swoją A1000 co sprzedaje, i sprzedaje... i sprzedaje... ;)

Ostatnia aktualizacja: 12.01.2012 16:57:39 przez Tom Rain
[#509] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Deftronic/..., post #506

Jaki model NExTa posiadasz?
[#510] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Tom Rain, post #508

"Na obudowie była przyklejona karteczka że "Komputer startować z dyskietki" "
Co to kur@#$@ ma znaczyć ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem