Wątek zamknięty
[#451] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Kustosz, post #449

Mikołów jest rzut Kamieniem od Rybnika. A z Rybnika jezech jo :)

Benedykt Dziubałtowski
[#452] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Dark_luke, post #450

A dokładnie tu.
[#453] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Benedykt Dziubałtowski, post #451

To ktoś odważny żeby zrobić nalot ?
[#454] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Benedykt Dziubałtowski, post #451

Benedykt@ A z Rybnika jezech jo usmiech

a nie z Knurowa ?
[#455] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #454

Z Knurowa też, jak jest u swojej lubej:D
[#456] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@bacus10, post #455

u Ciebie ?
[#457] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #456

Nie, ;)
[#458] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@bacus10, post #457

Kolejna A4000T ładnie wyposażona

A4000T+
[#459] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Deftronic/..., post #458

Ma pewne niedociągnięcia.
Nieobsadzona maksymalna ilość pamięci na CyberStormie i mały (1GB) dysk SCSI.
Cała reszta, no może poza ceną to zalety.

Pozdrawiam
[#460] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@RadoslawF, post #459

Nie wiem, czy to odpowiedni watek ale nie ma sensu zakladac nowego. Czy ktos zna historie tej Amigi? Na Alledrogo pojawia sie regularnie juz od chyba 1.5 roku, jesli dobrze pamietam. Cena nie jest jakos kosmiczna, sam komputer wydaje sie byc w calkiem dobrym, zeby nie powiedziec - swietnym stanie.

Link - Aukcja Allegro

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2012 22:16:32 przez _arti
[#461] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@_arti, post #460

mysle ze ta amiga jest uszkodzona koles juz ja wystawia z innego nicku
[#462] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@_arti, post #460

A2000 sprzedawały się po 200-250zł ale miały klawiatury, myszki i były sprawne.
Ta nie ma klawiatury i myszki a sprawny ma zasilacz i diodę zasilania.
Jeśli faktycznie pojawia się od półtora roku to sprzedający znalazł by jakiś przewód na chinche, sprawdził i napisał że sprawna.

Pozdrawiam
[#463] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@RadoslawF, post #462

Większość A2000, które nie trafiły do osoby znającej się na sprzęcie padła. Powodem jest wylanie baterii i zniszczenie płyty głównej. Nie zawsze się da to łatwo naprawić, ja mam chyba z trzy płyty do A2000 uwalone, jedna z Amigi, reszta płyt kupiona oddzielnie by naprawić pierwszą (wszystkie mają wylaną baterię).
Ta Amiga na 99% nie działa.
[#464] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@flops, post #463

A jak ma sie sprawa w A4000 - praktycznej nowej (no wiadomo ze swoje lata ma ) ale w boxowym pudle komplet kabli i oprogramowania wlaczana przezemnie ze 3 razy kupiona fartem x lat temu jako lezak sklepowy polskiego sklepu XYZ.

czy lepiej rozkrecic amige (NARUSZENIE PLOMB !!!!) i zdemontowac baterie ? czy jest tam baterja typu plaskiego jak w kartach turbo i sie nie przejmowac ?
pytam na szybko bo troszke sie zmartwilem ....

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2012 09:41:11 przez HOŁDYS
[#465] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #464

Jak masz płyę główną w rewizji CR (raczej rzadko spotykana) to bateria jest typu "nie wylewającego".
Jak masz rev B (najbardziej popularna) to jest tam akumulator "cieknący" który powinien być wymieniany co 5 lat. Szkoda że instrukcja użytkowania od C= nic o tym nie mówi...
Nie znam metody aby rewizję płyty sprawdzić bez zerwania plomb i rozkręcenia.
[#466] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #465

:(
[#467] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #466

Hołdys plombę można łatwo zdjąć bez jej niszczenia. Wystarczy suszarka do włosów i trochę wprawy.

Benedykt Dziubałtowski
[#468] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Benedykt Dziubałtowski, post #467

nigdy tak nie robilem .. slyszalem ze para mozna to zrobic ale co mam amige 4000D trzymac nad kuchenka z garkami lub nawilzaczem powietrza ? ..na razie nie ruszam licze na odrobine szczescia ;-]
jesli masz pomysl - lub instrukcje daj znac..
[#469] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #468

Sam coś takiego robiłem kilka razy w a600. Bierzesz cienki nóż albo coś w tym stylu i grzejesz plombę równomiernie suszarką. Co jakiś czas próbujesz podważyć plombę z jednej czy drugiej strony. Jak klej zacznie puszczasz to plombę da się podważyć. Jak ją odlepisz to przylep ją kartę papieru żeby klej nie wysechł. Pogoogluj na jutube i na spryciarzach. Sam tam znalazłem filmy instruktażowe.

Benedykt Dziubałtowski
[#470] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Benedykt Dziubałtowski, post #469

Ale to trochę mija się z celem ściągać plombę(i zakładać jakby nigdy nic z powrotem) a potem wymieniać baterię. Nie uważacie? Przecież potem będzie wiadomo, że bateria musiała być wymieniana bo inaczej by wylała. Przy sprzedaży tego wyjdzie się na szachraja i kłamcę. A jak dla siebie trzymasz to nie lepiej wymienić baterię i Amiga dłużej posłuży? To tak logicznie rzecz biorąc z mojej strony:D.
[#471] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Benedykt Dziubałtowski, post #469

hmm ciekawe... mozna by sprobowac na cos takiego zerobic na sprzecie PC z plomba ...jak sie uda bede "suszul" A4000 .. ale mam pewne obawy co do moiej cierpliwosci ;/
no ale dziekuje za rade

Tomku jak elektroilit wygryzie plyte to nie posluzy .. ale masz racje ze to rodzaj oszustwa ..co potem mam znowu napisac "nowa jak ze sklepu z plomba" ..
no nic na razie nie ruszam bo tylko narobie szkod.. licze ze jak nie odpalam ami to moze nie wyleje ..chociaz to loteria troche ;/

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2012 11:31:43 przez HOŁDYS
[#472] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #471

Fakt wylewania akumulatora nie ma żadnego związku z ilością włączeń. I akumulator wytrzymuje nieco dłużej jak jest cały czas pod napięciem (Amiga stale włączona), ale i tak kiedyś wyleje.
[#473] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #472

no to troche z tym egzemplarzem nie uzywanym i oczekujacym na piekne czasy ...mam sytuacje patowa bo moze okazac sie zlomem w pieknej bialej obudowie z napisem C=A4000
[#474] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Tomski, post #470

Nigdzie nie pisałem o zakładaniu z powrotem. Jak będzie Hołdys taka amigę kiedyś sprzedawał to może dorzucić osobno oryginalna plombę na kartce. Zawsze to podbije o parę pln wartość.

Benedykt Dziubałtowski
[#475] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #473

Jak wnioskuję z tego co napisałeś to Amiga jest NOS(new old stock) to czy będzie z plombą czy bez nie ma znaczenia. Obroni się stanem wizualnym, zapachem i nie straci na wartości tak kasowej jak i kolekcjonerskiej - ale to moim zdaniem. Miałem przytoczyć pewne porównanie ale darowałem sobie(mogłem być oskarżony o seksizm;) ). Kto będzie chciał to się domyśli:D.
[#476] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Tomski, post #475

Dawaj dawaj .. z tym sexem po urodzeniu dziecka kiedys trafiles ..

Benek plomba na kartce nie wchodzi w gre :) nie w moim stylu ;p
[#477] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #471

Heh, można byłoby przechowywać Amigę na leżąco,"płytą do góry". Rozwiązanie grawitacyjne :)
[#478] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Kustosz, post #477

Wyborny pomysł hehe
HOŁDYS a nie masz zamiaru jej sprzedać ?
[#479] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@QUAD, post #478

ten egzemplarz nie jest na sprzedaz
[#480] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@HOŁDYS, post #479

lepiej sprawdz baterie ! w 4000 to tragedia zniszczy ci plyte kolo zegara i pamieci
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem