[#5823]
Re: Zapowiedzi nowych gier
@Don_Adan,
post #5822
Ja pewnie się wyrobię. Ale czy Retronics wyrobi się w tej dekadzie... widzisz, że Electromana skończyłem w lutym chyba i cisza. Ludzie już zapłacili preordery i zaraz się okaże, że będę zwracać z własnej kieszeni bo już sumienie mnie gryzie. Wstyd mi za to, bo grę mogłem normalnie za friko wrzucić na itch.io.
Z Sołtysem jeszcze gorzej, bo Retronics z LK Avalonem musi się dogadać. Tylko z jakiej paki nie wiem, bo wcale mi Avalon nie pomógł w napisaniu gry. Wszystko musiałem ze Scummvm rippować, bo Dosbox klęka na wersji MS DOS. Nawet angielska wersja online na archive.org się wywala więc lekko nie miałem. Wszelkie animacje to nawalanie ALT+S, potem konwersje do IFF i wycinanki.
Muzyki nie mam jeszcze, a sporo muzyk ma do roboty. Jedynie w moim intro użyłem muzyki z Tonego z intro trainera. No i mamy 2 utwory z amigowej wersji Sołtysa, która miała powstać w latach 90tych dzięki uprzejmości Barteska. On stworzył oba moduły. Tu na filmiku jeden jest w pierwszej lokacji. Drugi jest bodajrze w 12. Na resztę oczekuję.
Tak serio, myślę, że realna data to wiosna 2025.