[#5971] Re: Zapowiedzi nowych gier

@betonumysłowy, post #5967

Na oficjalnej stronie jest napisane: Stay tuned for progress updates!
[#5972] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #5968

Niestety dla mnie kolejna gra typu J&R. Ja nigdy nie lubiłem gier jump & run które polegają na bieganiu, skakaniu po planszy i zbierania jakiegoś badziewia które nabija punkty. Zagrał bym w grę 2d w formie platformówki która dodaje jakieś element fajnej walki/przygody/RPG. Jak Prince of Persia, Odyssey, Lionheart, Flashback czy świetny Myth etc. Oczywiście kwestia gustu ale zalew zwykłych J&R jest bardzo duży.
3
[#5973] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Sventevith, post #5972

Żeby stworzyć takie gry jakie wymieniłeś, to trzeba dużo więcej pogłówkować. To się skończyło w latach 90. Teraz klepią gierki rodem z 8 bit. Może jakiś wyjątek się trafił w ostatnich latach.
2
[#5974] Re: Zapowiedzi nowych gier

@waldiamiga, post #5971

Dzięki OK to akurat widziałem, myślałem że może na jakiś forach czy innych fejsikach coś konkretniejszego się znajdzie.
[#5975] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Duel - demo

https://electricblacksheep.itch.io/duel
1
[#5976] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Sventevith, post #5972

Mam tak samo jak Ty. Dlatego praktycznie żadna z nowych gier do mnie nie trafia.
[#5977] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #5975

Licho to się zapowiada. W obecną wersję może pięć minut bym wytrzymał. Brak cieni ludków też na niekorzyść.
[#5978] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #5975

Tutaj trochę rozgrywki z dema gry Duel:
3
[#5979] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #5968

Tiny Pixel Adventure wygląda jak Boxx 5
3
[#5980] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Sventevith, post #5972

zalew zwykłych J&R jest bardzo duży

Każdy orze, jak może.
[#5981] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Ninjyations - preview. Demo ma wkrótce trafić na Aminet.

https://youtu.be/z6XK2NU-2VU?si=wXLZH8pFduHcYW7o

Ostatnia aktualizacja: 20.10.2024 01:39:52 przez mailman
1
[#5982] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #5981

to jakis port z atari st względnie msx?
[#5983] Re: Zapowiedzi nowych gier

@michal_zukowski, post #5982

Project for a future RedPill tutorial. Graphics taken from different SNES and arcade (MAME) games. Mods taken from modarchive.org. SFX taken from various arcade games (MAME).

This BETA version is now finished. The project will be uploaded to aminet and my blog so that everyone can try it when the tutorial for it is made in Amigawave. This BETA demo has been made, in principle, solely and exclusively to make this tutorial and encourage users to use RedPill and create more projects for Amiga, and it will explain in a general way how it was done, the resources used, effects, etc. .

At this time there are no plans to make a complete game. For this, it would depend on my free time, the interest of users in making a complete game, available resources, making a "roadmap" of it, etc.
[#5984] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #5981

Grafika taka trochę 'pięćsetkowa' mimo wymagań gry, ale przynajmniej jako taki trzyma poziom w porównaniu do gier jakie ostatnio wychodzą.
[#5985] Re: Zapowiedzi nowych gier

@amikoksu, post #5984

Grafika "pięćsetkowa" bo tu jest użyty dual playfield AGA, czyli 2*16 kolorów + 16 dla sprajtów, co daje 48.
[#5986] Re: Zapowiedzi nowych gier

@tukinem, post #5985

Kolorystycznie pięćsetkowo wygląda i ta powtarzalność. Ale pomijając to, gra do pogrania.
[#5987] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Nagrałem filmik z intro do gry wraz z nową muzyką, która już raczej będzie docelowa:

Tym razem Eightbm sobie odpoczywa, bo w wolnym czasie kto inny robi muzykę.
4
[#5988] Re: Zapowiedzi nowych gier

@tukinem, post #5987

Będzie wersja po polsku?
[#5989] Re: Zapowiedzi nowych gier

@amikoksu, post #5988

Na 5:53 widać jakie języki będą.

Póki co czekam na włoski i niemiecki. Angielski i hiszpański sam spisałem z wersji pobranych z internetu przechodząc całą grę w danym języki i przepisując dialogi. Straszna dłubanina No i na muzykę będę długo czekać, bo muzyk zapracowany, ale mam nadzieję że będzie w terminie.
[#5990] Re: Zapowiedzi nowych gier

@tukinem, post #5989

Nie grałem w Sołtysa, ale widać klimacik fajny. Kiedy mniej więcej będzie można pograć?
1
[#5991] Re: Zapowiedzi nowych gier

@tukinem, post #5987

Wypadalo by poprawic grafike tla aczkolwiek zakladam, ze chetnego nie bedzie.
1
[#5992] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #5991

Można kilka poprawić z końcówki gry. Chcesz się bawić z 8-bitową paletą? Chętnie Ci podeślę. Tam są chyba 3 albo 4 lokacje.
1
[#5993] Re: Zapowiedzi nowych gier

@amikoksu, post #5990

Kiedy mniej więcej będzie można pograć?

Premiera gry jest planowana na 23 maja 2025 roku - 30 lat dokładnie po premierze wersji "blaszanej".
1
[#5994] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #5981

Dość dobrze (nie napisałem "fajnie") się prezentuje. Przydałoby się jednak wprowadzić trochę jakiejś bezwładności do ruchów postaci.
[#5995] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #5991

Wypadalo by poprawic grafike tla aczkolwiek zakladam, ze chetnego nie bedzie

No ty podobno jesteś grafikiem? Po co czekać na kogoś. Zabierz się za to i zrób.

@tukinem
Gratulacje z dokończenia projektu! Kolejnego!

Ostatnia aktualizacja: 23.10.2024 19:06:50 przez c64portal
1
[#5996] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #5957

Dungeonette AGA została ukończona i począwszy od najbliższego weekendu trafia na testy. 15 listopada ma rozpocząć się proces duplikacji.

link

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2024 21:21:04 przez mailman
1
[#5997] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #5996

Data premiery - 6 grudnia 2024
1
[#5998] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #5796

Nowa aktualizacja dema gry Castlevania AGA.

https://danteretrodev.itch.io/akumajou-dracula-aga
1
[#5999] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #5998

Magicore Anomala - zapowiada się ciekawa gra, wyciskająca dużo soku z A500, najnowszy film przedstawiający postępy pracy nad grą (warto obejrzeć i posłuchać całości):

Ostatnia aktualizacja: 01.11.2024 10:00:08 przez ntx
5
[#6000] Re: Zapowiedzi nowych gier

@ntx, post #5999

W którym miejscu te wyciskanie soków z A500?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem