[#6210]
Re: Zapowiedzi nowych gier
@Don_Adan,
post #6207
Z tych, ktorzy tworza wiecej niz 1 gre na Amige to obecnie tylko jotd i Tukinem robia to w rozsadnym czasie.
Moim zdaniem ja i JOTD tworzymy w większej ilości dlatego, że tworzymy porty gier. Nie traci się przy tym czasu na projektowanie poziomów, wymyślanie zasad, dopracowywanie grafiki i animacji. Wszystko mamy podane na tacy. Metro Siege oraz Daemon Claw według mnie powstają długo z trzech powodów:
1 - sami muszą zaprojektować 100% gry od podstaw
2 - tworzą grę po godzinach, a może jedynie nawet w weekendy
3 - co jakiś czas wrzucą sobie filmik z aktualizacją na YT, co nabija im licznik w kickstarterach, subach, lajkach itp... Lepiej na tym wyjdą, niż na samej sprzedaży gry.
Oczywiście jedna i druga wyglądają pięknie, ale robi się z tego wenezuelski serial, bo zaczęli chyba tworzyć je, gdy jeszcze cudowałem w Amosie. Napisanie tego ostatniego Sokobana to dla mnie było raptem 2 miesiące pracy. Od końca listopada piszę własną grę i teraz wiem, ile to wymaga tworzenia i główkowania, dlatego nie zamieszczam kompletnie żadnych informacji w tym temacie, żeby nie denerwować, nie podjudzać, ani nie tworzyć zbędnych dyskusji.
Ostatnia aktualizacja: 19.02.2025 10:15:23 przez tukinem