[#6211] Re: Zapowiedzi nowych gier

@tukinem, post #6210

Tak, zwykle porty gier robi sie latwiej.
Ale to wcale nie oznacza, ze w jakims rozsadnym czasie powstaja (czy raczej juz nie powstaja).
Dwa przyklady:

link

link

Musisz tez wziac pod uwage, ze im dluzej taki projekt tworzenia gry na Amige trwa, tym sa mniejsze szanse na jego ukonczenie.
I to nie chodzi wcale o czas potrzebny na tworzenie leveli, tylko po prostu autorzy (programista, grafik, muzyk) maja juz inne priorytety w zyciu, bo sa coraz starsi. Nie mowiac juz o tym, ze moze im sie tez cos stac, jakas choroba typu rak, czy wypadek.
Wiec jak w 2 lata od zapowiedzi gra na Amige nie zostanie ukonczona to szanse na jej ukonczenie sa coraz mniejsze.
[#6212] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #6211

No to może autorom wcale nie zależy, aby ukończyć i wydać te dwie gry? Bo naprawdę ślamazarnie to idzie.
[#6213] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #5926

Trzeci (przedostatni) level Forest of Illusion.

link
2
[#6214] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #6213

Ilość klatek animacji myszy taka jakaś bidna.
[#6215] Re: Zapowiedzi nowych gier

@amikoksu, post #6214

procz pieknej Disneyowskiej grafiki ta gra w zasadzie niczym nie przyciaga, pewnie gameplay bedzie gdzies na poziomie 3/10.
[#6216] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Rex and the Galactic Plague - drugie demo

https://hoystergames.itch.io/the-galactic-plague
2
[#6217] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #6215

jestem tego samego zdania, grafika ładna ale gameplay strasznie generyczny i nudny, dodatkowo jest mało klatek jak na taką grafike (i to boli) , pozatym jak na mój gust to postac powinna byc mniejsza na ekranie a cała rozrgywka nieco bardziej dynamiczna
[#6218] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #6216

Dla dzieciaków w sam raz.
[#6219] Re: Zapowiedzi nowych gier

@amikoksu, post #6218

Ile dzieci gra na Amidze?.
1
[#6220] Re: Zapowiedzi nowych gier

@rbej1977, post #6219

no dzieci 50+ szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 24.02.2025 15:33:22 przez Kleofas
2
[#6221] Re: Zapowiedzi nowych gier

@rbej1977, post #6219

Dwójka już potrafi operować dżojstikiem. Jeśli ja bym od czasu do czasu nie grał, to by w ogóle nie grały, bo nie lubią komputerów. Może to i dobrze. 2/5 swojego życia spędziłem przed ekranem, to nic dobrego. Ale taka praca. No a wcześniej Amiga hihi.

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2025 15:54:26 przez amikoksu
[#6222] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #6168

Nowa wersja jest dostepna.
[#6223] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1

Ghost'n'Goblins w wersji na AGA - demo:
4
[#6224] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #5950

Prawdopodobnie wspomniany przez ciebie OutRun (nie ten od Agermose!) jest też prawie skończony. Poniżej nagranie zarówno z emulacji jak i A1200 z CPU M68030.
5
[#6225] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #6223

Czemu to coś wymaga AGA? No ale po chwili zobaczyłem "Scorpion Engine".
1
[#6226] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #6224

Noooo, w takiego Outrun-a to ja z chęcią pojeżdżę super
2
[#6227] Re: Zapowiedzi nowych gier

@amikoksu, post #6225

w komentarzach do tej gry na retro indie jest taki komentarz, czy ktoś z "ekspertów" na forum moze go zweryfikować, cytat ponizej (chodzi o ten drugi komentarz który jest odpowiedzą na pierwszy):

[#6228] Re: Zapowiedzi nowych gier

@oldman, post #6227

Tak, to powinno na OCS śmigać aż miło.

Ale to było pisane, a nie klepnięte w jakiś scorpionach engine.
3
[#6229] Re: Zapowiedzi nowych gier

@amikoksu, post #6228

Sorki, pomieszałem posty.

Ostatnia aktualizacja: 04.03.2025 11:13:24 przez ppill
[#6230] Re: Zapowiedzi nowych gier

@ppill, post #6229

Przecież mowa jest o Ghost'n'Goblins.
1
[#6231] Re: Zapowiedzi nowych gier

@amikoksu, post #6230

Zgadza się. Pomyliłem posty. Raczej dało by się to podciągnąć do OCS.
[#6232] Re: Zapowiedzi nowych gier

@ppill, post #6231

ja z kolei miałem na mysli OUT RUNA w poprzednim wpisie, straszne zamieszanie wyszło
[#6233] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #5956

Ecliptic - nowe demo

https://bwldrbst.itch.io/ecliptic
[#6234] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #6211

FASTER

link
[#6235] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #6234

wygląda dobrze, natomiast w 2025 fajnie jakby zaczeli dodawać drzewa także po bokach. bo tak to strasznie pustawo, jak w TopGear2.
1
[#6236] Re: Zapowiedzi nowych gier

@michal_zukowski, post #6235

No właśnie pusto trochę. Nie widać też żadnych wzniesień. To co widać na tym filmiku, to jeszcze sporo brakuje do np. Lotusa.
[#6237] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #6234

Brakuje przede wszystkim wzniesień/górek ok, racja
Poza tym fajnie, tylko trochę pusto, jak piszecie.

Ostatnia aktualizacja: 11.03.2025 09:03:05 przez BULI
[#6238] Re: Zapowiedzi nowych gier

@michal_zukowski, post #6235

W 2025 roku drzewa przy drodze sa zakazane.
Co jest logiczne, bo byloby duzo wiecej wypadkow samochodowych.
Wiec marudzenie niektorych, ze przy drodze jest pusto jest bez sensu, bo tak ma byc.
Sama nazwa gry wskazuje, ze w tej grze chodzi przede wszystkim o szybkosc poruszania sie samochodu.
Co do wzniesien, to na nowych drogach tez nie powinno ich byc, bo po prostu samochod przy duzej szybkosci wyskakiwalby w gore i spadal uszkadzajac zawieszenie po pewnym czasie.
To ma byc port gry z Atari STE, nie wiem jakie sa roznice w wersjach gry, ale autor gry jest ten sam i pisze o jakis kompromisach w wersji na A500.
[#6239] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #6238

Póki co to ten port z atari ste wypada słabiej od Lotusa 3 z Amigi 500. Parafrazując "Dziś prawdziwych Cyganów już nie ma", dziś prawdziwych programistów już nie ma. No może są ze dwa.

Ostatnia aktualizacja: 11.03.2025 11:47:07 przez amikoksu
[#6240] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #6238

Co do wzniesien, to na nowych drogach tez nie powinno ich byc, bo po prostu samochod przy duzej szybkosci wyskakiwalby w gore i spadal uszkadzajac zawieszenie po pewnym czasie.

Jest takie powiedzenie - Anglik, podczas rajdu, widząc przed sobą wzniesienie, zwalnia bo za wzniesieniem może być zakręt, Fin zaś, gdy widzi wzniesienie, przyspiesza bo za wzniesieniem może być prosta
Zwracam uwagę, że gry to nierealny świat i jakoś nikt się nie narzeka, że w grach typu Vroom są jakieś wiaty czy coś innego w co można wyrżnąć
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem