[#1831] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #1830

Ok dobra dzięki czyli może jeszcze rok,dwa dziesięć lat kiedyś na pewno
[#1832] Re: Zapowiedzi nowych gier

@skofrant, post #1831

Na świętego nigdy albo po premierze Natami.
[#1833] Re: Zapowiedzi nowych gier

@PopoCop, post #1832

Koledzy gracze, przynosze kolejna smutna wiadomosc
gra zostala juz ukonczona

Bakbony zawladnely naszym swiatem hide2
[#1834] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #1833

Niezły syf, nie chce mi się pisać więcej nawet na ten temat.
[#1835] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #1833

Eeee tam...
Amiten tkwi jakoby ta tarcza i obrońca wiary amosowej :)

Coco Banana

tylko pińcet ojro potrzebuje i skończy grę w pół roku.
[#1836] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #1835

Hmm ale już lepiej wygląda i działa ten Smok (Amos, niż John Rambo

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2018 10:15:34 przez X-Type^HVR
[#1837] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #1833

Czego się spodziewasz, po amatorskim tytule? Ja uważam, że jest fajna jak na amatorską produkcję, podobnie fajnie wygląda ta z tym smokiem/aligatorem. Powinniście teraz zgodnie krzyknąć Amiga 500 rulez!
[#1838] Re: Zapowiedzi nowych gier

@KM, post #1837

Tylko żeby w te gry pograć na A500 to trzeba mieć konkretną turbinę - Backbone ma swój narzut...
[#1839] Re: Zapowiedzi nowych gier

@KM, post #1837

Czego się spodziewasz, po amatorskim tytule? Ja uważam, że jest fajna jak na amatorską produkcję, podobnie fajnie wygląda ta z tym smokiem/aligatorem. Powinniście teraz zgodnie krzyknąć Amiga 500 rulez!

Ten amatorski tytuł ma być wydany komercyjnie w pudełku. Więc oczekiwać można więcej niż od radosnej twórczości dostępnej bezpłatnie.
A co do okrzyków, to lepiej pasuje Amiga 500 suxx!!! Acorralado ma na pudełku wesoły napis "A1200 Recommendado", a ta powstająca gra ze smokiem will be released for the Amiga 1200.
[#1840] Re: Zapowiedzi nowych gier

@PopoCop, post #1839

Wymaga AGA, wiec niekoniecznie A1200. Wystarczy A500 lub A600 z Vampirem i wsadem AGA.
[#1841] Re: Zapowiedzi nowych gier

@recedent, post #1838

To jest problem. Ale to raczej dobrze, że coś powstaje na sprzęt opracowany wiele lat temu. Równie dobrze mogliby tworzyć na smartfony, gdzie jest znaczni więcej użytkowników i można dawać wysokie wymagania sprzętowe, bo najprostszy seryjny smarton z Linuxem Androidem ma moc obliczeniową porównywalną z nieźle rozbudowanymi klasycznymi Amigami...
[#1842] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #1835

Fajne !
[#1843] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #1833

Hmmmmm, wybaczcie ale wolę nowe gry na C64....
[#1844] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mikecios, post #1843

OK
oczywiście nie uogólniasz i mówisz tylko o tych "przykładach" powyżej?
[#1845] Re: Zapowiedzi nowych gier

@X-Type^HVR, post #1844

Si si, czekam na wydanie yoomp'a ;) ponoc za chwilę.
[#1846] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mikecios, post #1843

Hmmmmm, wybaczcie ale wolę nowe gry na C64....

na amidzie myślę że będzie lepiej (może nie koniecznie te dwa przykłady pokazane powyżej),

ale fakt faktem, na c64 to np ludzie pracują nad takimi grami:
Eye of The Beholder
[#1847] Re: Zapowiedzi nowych gier

@retronav, post #1846

Może dlatego że 8-bitowcy mają bardziej liberalne podejście. Nie tak dawno była dyskusja w której była mowa o konwersji Mortala 3 na Amigę i wniosek był taki że nikt się nie podejmie, bo albo niedoszły autor bałby się o prawa autorskie, a dwa że forum by tego typu proceder cenzurowało - patrz to, co działo się przy wycieku źródeł AOS3, trzy że taki RK gamedev compo mówi jasno że port tylko za zgodą autora. Portu beholdera raz że się nikt nie boi robić, dwa że nikt nie marudzi.

Pozostaje czekać na totalnie własne tytuły a tu jest dość spory problem, bo trzeba grę wymyślić od podstaw, popracować nad mechaniką by była grywalna a potem jeszcze ograniczyć jej zakres do granic wykonywalności na sprzęcie. Tutaj grę po prostu kopiują, co oczywiście nie jest zadaniem łatwym ze względów różnic technicznych źródłowej i docelowej platformy, ale jest łatwiejszym od zrobienia własnej gry tego typu, bo doskonale wiedzą co i jak mają zrobić.

Ostatnia aktualizacja: 30.05.2018 22:46:52 przez teh_KaiN
[#1848] Re: Zapowiedzi nowych gier

@teh_KaiN, post #1847

Jest latwiej pod wzgledem planowania rozgrywki, bo tu juz jest wszystko gotowe ale technicznie taka gra na c64 to jest totalny lot w kosmos. Przypomnijcie sobie ile dyskietek ta gra zajmuje na golej Amidze, ktora ma 10 razy wiecej RAM'u niz C64.
A do tego jakosc konwersji grafiki jest swietna
[#1849] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #1848

Kolejna produkcja Amitena... Ami Blood...
[#1850] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1849

Ami Bróód
(tyle brudu sie nazbieralo w tej grze, ze kolory wyblakly)
[#1851] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1849

Przypomina Saboteur z Commodorka.
[#1852] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1849

A tymczasem... mam przyjemność zapowiedzieć... co prawda nie nowa gra, ale oficjalny update (!) starej. A mianowicie...

Andy Davidson, twórca Worms i Worms: DC zapowiedział wydanie aktualizacji do gry Worms: Director's Cut.

Poza poprawą błędów ma być dodane sporo nowych rzeczy. Na razie Andy nie ujawnia szczegółów.

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2018 07:46:34 przez Solo Kazuki
[#1853] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #1852

Ale jaja...
[#1854] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #1852

Takie aktualizacje to ja rozumiem :)
[#1855] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #1852

heh, właśnie chciałem to wrzucić !

link do posta :
link
[#1856] Re: Zapowiedzi nowych gier

@twardy, post #1855

Super! Andy Davidson niedawno wrócił do Team 17. Bardzo jestem ciekaw co to za update! OK Czyżbyśmy doczekali się Worms 2 na Amigę?
[#1857] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Hexmage960, post #1856

To żeś się rozpędził... czemu mnie to nie dziwi?

Worms 2 to Worms 2, my możemy jedynie doczekać się tego, żeby wersja DC stała się oficjalnie Worms 1.5. ok, racja
[#1858] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #1857

Chodziło mi oczywiście o nową wersję! Worms DC jest czymś na kształt Wormsów 1.5 od początku (patrz dokument z grą).

Skoro ma być dużo nowych rzeczy, można ochrzcić ją wersją 2.0.

P.S. Andy rozwija grę na swojej "Wormsowej" Amidze 1200, na której rozwijał pierwszą wersję.

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2018 12:03:42 przez Hexmage960
[#1859] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Hexmage960, post #1858

Coś mi się zdaje że zostanie na tym 1.5 (bez "alpha"), właśnie po to aby ktoś nie pomyślał że to "Worms 2"...

Edit: Rozwijając myśl, Worms: DC jest obecnie tak jakby "nakładką AGA" na Worms. Podejrzewam że Andy zoptymalizuje kod i doda trochę rzeczy, żeby bardziej odróżnić wersję DC od zwykłej. Natomiast Worms 2 wymagałoby napisania od nowa całego engine - jeżeli grałeś kiedykolwiek w Worms 2, powinieneś zauważyć że się różni od Worms/Worms: DC.

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2018 12:08:29 przez Solo Kazuki
[#1860] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #1859

Przekonamy się niebawem, jakie to nowości. Może będzie ich naprawdę wiele. Na razie nic nie wiadomo.

jeżeli grałeś kiedykolwiek w Worms 2, powinieneś zauważyć że się różni od Worms/Worms: DC.

Nie chodzi mi o Worms: Armageddon rzecz jasna. Worms 2 nie powstało.

Załóżmy, że będzie to po prostu Worms: DC 1.5 lub 2. :)

Tak czy inaczej (wersje Worms są mylące), Worms DC to jedna z najpiękniejszych gier na AGA (i grywalnych). OK

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2018 12:21:45 przez Hexmage960
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem