[#1981] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Sir_Lucas, post #1980

Przyjemna grafika. OK
[#1982] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #1977

A to 'drganie' to nie jest po prostu ruch kamery? Bo tutaj kamera tak jakby podąża za naszym statkiem i delikatnie przesuwa ekran. A więc statek wroga leci z prawej góry na lewy dół, ale nasz statek również się porusza i za nim podąża kamera i stąd te dwa ruchy na siebie nachodzą i wychodzi to jak drganie.
[#1983] Re: Zapowiedzi nowych gier

@AmmigaCDTV, post #1982

Pojawiła się nowa gra - Barbarian+. Gameplay:
[#1984] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1983

No, kawał dobrej roboty. Chłopaki mocno poprawili/przerysowali grafikę, nie poprzestali tylko na zmianie palety- Brawo OK

Pamiętam jak się w to zagrywałem za kumplem na jego C64- obowiązkowe polowanie na głowę przeciwnika i oglądanie jak mały, zielony ogr (?) wykopuje ją poza ekran OK
[#1985] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #1984

bardzo fajne efekty z poczwarą... trzęsący się ekran i zmiana oświetlenia sceny jak ogniem zieje....
[#1986] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1983

Dynamika walki zdecydowanie do poprawy. Wygląda to jak pojedynek w zwolnionym tempie.
[#1987] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1983

A czy ten Barbarian Plus jest możliwy do zainstalowania na twardym dysku? Z tego co widzę na Aminecie zajmuje aż 6 dyskietek w formacie ADF.
[#1988] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Hexmage960, post #1987

Tak, installer znajduje się na ostatnim, szóstym dysku.
[#1989] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Sir_Lucas, post #1988

Dzięki.
[#1990] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#1991] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#1992] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#1993] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1983

Wyglada dużo lepiej od pierwotnego wydania. Pogram, sprawdzę, będę wiedział więcej :)
[#1994] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Gżegżółka, post #1993

odpaliłem to sobie na WinUAE i mojej wirtualnej ACA czyli 2MB CHIP, 7Fast i procek 68k pogoniony na max 42 Mhz. I chodzi.. te powolne animacje nawet nie przeszkadzają tak bardzo. W sumie nie są aż tak powolne. Sprawdziłem też proc 010 i 28Mhz i też spokojnie da się grać. Wieczorem potestuję na Amidze w domu.
[#1995] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #1994

Pograłem i przyznaję że mi się podoba. Grafika jest dużo lepsza w stosunku do starej gry :) fajna jest opcja kreowania swojej postaci w trybie dla dwóch graczy, można wybrać postać, karnacje i kolor detali. Plansze są ładne, drobne animowane detale są ok, nie jest to poziom plansz z nawalanek z neogeo ale każda plansza ma jakiś detal na którym można zawiesić oko :) in plus są też gradienty przy rysowaniu nieba. Muzyka jest ok. Sterowanie jest trochę wolne, ale widać taki jest styl gry, szybkie machanie może doprowadzić do szybkiej utraty głowy :) dobrze jest nauczyć się blokowania i wyczuć kiedy kopać / turlać się, a kiedy atakować mieczem, albo spróbować szybko ściąć głowę :) jak na mnie jest to hit na miarę odnowionej Giany Sister od Earoka. Czekam na wersję pod WHD.
[#1996] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Gżegżółka, post #1995

Po co whdload jeśli gra ma wyjście do Workbencha?
[#1997] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Norbert, post #1996

na A500 z ACA działa elegancko.
[#1998] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #1997

Czy jest możliwość, że w tego Barbara a Plus i Star Wars zagram jakoś na gołej Cd32?
[#1999] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Sir_Lucas, post #1980

Jakie są minimalne wymagania Barbarian+?

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2018 12:22:09 przez Adinfo
[#2000] Re: Zapowiedzi nowych gier

@RetroBorsuk, post #1998

Jak wypalisz płytkę (najlepiej bootujaca) z tymi grami to da rade.
Mogę coś takiego stworzyć. Chyba ze ktoś mnie ubiegnie szeroki uśmiech
[#2001] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Adinfo, post #1999

u mnie A500 14Mhz, 2MB Chip + Fast.
Niżej nie schodziłem jeszcze.
jakieś smieci na dole ekranu się pojawiają ale nie na samym ekranie gry.
Myślę że niżej też pójdzie tylko może to być slide show już trochę... sprawdzę wieczorem.
[#2002] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #2001

Dzięki za info, myślałem, że wymagania będą większe, w takim razie sprawdzę czy ruszy z 1MB CHIP i 8MB FAST w A600 (A6095).
[#2003] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Adinfo, post #2002

Autorzy podali, że A1200 zapewne z uwagi na 2 MB Chip.
[#2004] Re: Zapowiedzi nowych gier

@PopoCop, post #1986

ciekawe, ze wszedzie ani slowa o tym, ze gra napisana w Amosie.
[#2005] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #2004

Jak masz Facebooka ( a zakładam, że nie masz), to tam są filmiki. Jeden z nich pokazuje kod w AMOSIE.
[#2006] Re: Zapowiedzi nowych gier

@SuperBuster, post #2005

Jak się instalowała to widać było pliki abk, więc od razu skojarzyłem, że w Amosie. U mnie na A600 z Furią i 6 dyskietkami w RAM DISKU uruchomiła się, trochę zwalnia, ale działa. Więc chyba tylko 2MB Chip'u wymagane.
[#2007] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Norbert, post #2000

Norbert a dałoby radę na tą bootowalna płytkę jeszcze jakieś inne w miarę nowe gry freewarowe wrzucić? Trap Runner na przykład?
[#2008] Re: Zapowiedzi nowych gier

@SuperBuster, post #2005

Nie mam takich rzeczy jak fejzbuk, panie to tylko dla rolnikow jest

Tak czy siak grafika jak na 16 kolorowy ekran jest niezla (tez dzieki amigowej 'tęczy' i sprajtom), wyglada o niebo lepiej niz oryginal, tylko te slamazarne postacie psuja efekt koncowy.
[#2009] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #2008

Jacy graficy i koderzy taka gra
[#2010] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1983

Jude Big Studio (Ego Wings) tworzy na Amigę konwersję gry Freddy Hardest.

Samo Ego Wings natomiast zostało poprawione jeżeli chodzi o kod gry. Niedługo powinny się pojawić informację w sprawie Ego Wings.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem