[#2041] Re: Zapowiedzi nowych gier

@RetroBorsuk, post #2040

wszystkie krapy viddiego sa platne; kroi frajerow rowno, a tanks furry mozna bylo sciagnac za friko. wniosek z tego taki. jak frajernia z eab bedzie chciala grac w bridge strike, kroic ich trzykrotna stawka Tańczący banan
[#2042] Re: Zapowiedzi nowych gier

@aszu, post #2041

Nowa gierca Furtum Sacrum do kupienia na Amiga store
[#2043] Re: Zapowiedzi nowych gier

@RetroBorsuk, post #2040

Alar City ma bardzo fajną grafikę z widokiem z góry jak Dragonstone czy Virocop i jak o nim poczytałem w trakcie kupowania Worthy i Lumber Jacka - myślę BIORĘ! Strzelanka z góry, niczym na dwie gały, pewnie jatka non stop i multum wrogów, czy broni - niczym w Robotronie czy Smash TV. To będzie hit.

Ale kurcze jak zobaczyłem design wrogów i głównego bohatera - to mi ręce opadły. Ognik strzelający do kwadratów (bloków skalnych) i wszystko w tonacji jajcarskiej. Nie tego się spodziewałem. Możliwe, że ta gra jest bardzo fajna, ale odrzucił mnie od zakupu uproszczony maksymalnie design wrogów. Ilu ich jest w grze? Bo na filmikach ciągle ci sami. Są jacyś bossowie?

Alar City po trailerach (previewach) gameplayach na youtube - odrzuca, a może być fajne.
Heroes of Golguth po trailerach zachęca, a pewnie****nia.
I tu jest pies pogrzebany.

Z tego co kojarzę, masz CD32.
Odpal sobie demo AlarCity na CD32 (działa na gołej, bez kombinacji).
Ja na początku, jak zobaczyłem co nam zaserwowali autorzy, to też nawet nie miałem ochoty tego odpalać.. ale była gdzieś jakaś świąteczna kompilacja z grami i demami na CD32: Demo Bridge Stike, pełna wersja Time Gal i inne, i było tam też demo AlarCity, więc niechcący dałem grze szansę.
I pozytywnie się zaskoczyłem, to co jest w grze jest fajnie obrobione. bardzo fajne sample muzyka (aż chce się podgłaśniać- bo jest soczyście). Wybuchy i efekty im towarzyszące nie zalatują grami z przed 20 lat, tylko są nowoczesne, przyjemne i spójne.
Od pewnego czasu jak odpalam tą składankę na CD32, obowiązkowo zaliczam kilka "sesji" dema Alar City.
Proponuję dać grze szansę- mnie przekonała (ale dopiero po zagrania- na żywo)!
[#2044] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #2043

Tym bardziej, że teraz jest 20% rabatu na wszystko na Amiga.net.pl i AlarCity w wersji elektronicznej można zamówić za 76zł ! ok, racja
[#2045] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #2044

Calkiem niezle wyglada, ciekawe czy tez w ulubionym przez Selura AMOS-ie napisana jest?
https://www.youtube.com/watch?v=uGI-bouDU4g
[#2046] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #2045

Heh, sprite głównego bohatera zripowany z gry Don't Pull z automatów.
[#2047] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #2043

Dla niektórych jak grafika jest do d. To i gra jest do d.
Zupelnie jak w kabarecie Tey, jak "kolo jest zepsute, to tjaktoj jest zepsuty"

Ostatnia aktualizacja: 25.11.2018 18:39:03 przez SuperBuster
[#2048] Re: Zapowiedzi nowych gier

@SuperBuster, post #2047

Hmm uprościłeś bardzo. Grafika jak napisałem mi się podobała. ALA Virocop. Ale jeden rodzaj wrogów spowodował, że nie dodałem do koszyka. Obejrzałem filmiki i powstrzymały mnie od zakupu. Skoro Buli poleca jednak, to dam tej grze szansę. Martwię się czy gra nie będzie zbyt uproszczona pod względem różnorodności przeciwników. . Brakuje jej jakiegoś fajnego trailera, który by przekonał do zakupu. Zastanawiałem się nad wersją pudełkową. Sprawdzę demo i kupię w przeszły miesiącu. W tym już dużo poszło na retro gry. Pozdrawiam.
[#2049] Re: Zapowiedzi nowych gier

@RetroBorsuk, post #2048

SIĘ DZIEJE :

link

[#2050] Re: Zapowiedzi nowych gier

@twardy, post #2049

Bardzo podoba mi się ten styl grafiki.
[#2051] Re: Zapowiedzi nowych gier

@twardy, post #2049

szczęka opada!
[#2052] Przepraszam, że jako odpowiedź na wiadomość, ale nie znalazłem opcji dodania posta nie będącego odpowiedzią...

@twardy, post #2049

...

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2018 23:54:38 przez Mandi
[#2053] Re: Przepraszam, że jako odpowiedź na wiadomość, ale nie znalazłem opcji dodania posta nie będącego odpowiedzią...

@Mandi, post #2052

Nowa gra... Na przekór świniom i innym gadom... I nie tylko morskim

Strona wydawcy/producenta klik
Strona gry klik

Nie wiem co się dzieje z edycją, ale nie uwzględnia odsyłaczy...

Ostatnia aktualizacja: 03.12.2018 00:01:27 przez Mandi
[#2054] Re: Przepraszam, że jako odpowiedź na wiadomość, ale nie znalazłem opcji dodania posta nie będącego odpowiedzią...

@Mandi, post #2053

Wstawił Ci się znaczek [ i nie dodałeś "http://". Poprawiłem dla Ciebie.

Strona wydawcy/producenta klik
Strona gry klik

Teaser całkiem fajny. Swoje uwagi do niego zamieściłem w komentarzach w aktualnościach.

Ostatnia aktualizacja: 03.12.2018 00:04:38 przez Hexmage960
[#2055] Re: Zapowiedzi nowych gier

@twardy, post #2049

O żesz kurna....
[#2056] Re: Zapowiedzi nowych gier

@twardy, post #2049

To mogę kupić!
[#2057] Re: Zapowiedzi nowych gier

@PopoCop, post #1755

Projekt Proxima 3 powoli idzie do przodu. Priorytetem grafika jest Reshoot R i Iridium, ale prace nad grą trwają. Pojawiła się nowa grafika prezentująca różne elementy graficzne.

[#2058] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #2057

Graficznie śliczne! :D Piękne pikselki. Mniam!
[#2059] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #2057

Grafa miodzio OK
[#2060] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #2059

https://www.youtube.com/watch?v=tnSPMjOBJe8

Smieszna gierka o zabojczych czeskich (?) krasnalach. Nie widzialem jej wczesniej. Ale nowa nie jest.
[#2061] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Don_Adan, post #2060

To zabójcze krasnale, czy raczej Mikołaje, a propos dzisiejszego dnia?
[#2062] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #1222

RGCD w końcu się zabrała za amigowe tytuły. Nareszcie coś się ruszyło w sprawie Powerglove i ma być wydany "na dniach". Wygląda też na to że pełny tytuł wersji na Amigę będzie brzmiał Powerglove: Reloaded.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wyjdzie także, zapewne też na dniach, gra Tiger Claw.

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2018 10:57:49 przez Solo Kazuki
[#2063] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #2062

Śliczne te wydania :D
[#2064] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Koyot1222, post #2063

Wersje elektroniczne mają być po 3$. Dobra cena, ciekawe jak będzie z jakością gier.
[#2065] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#2066] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#2067] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#2068] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#2069] Re: Zapowiedzi nowych gier

@PopoCop, post #2064

Na stronie RGCD pojawiła się informacja o Powerglove Reloaded, Tiger Claw a także Skill Grid. Wygląda na to że RGCD dołączyło do dystrybutorów amigowych gier.

Powerglove Reloaded

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tiger Claw

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skill Grid

[#2070] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #2069

No i bardzo dobrze. Na pohybel backbone'owym namiastkom.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem