[#2040]
Re: Zapowiedzi nowych gier
@selur,
post #2039
UWOL było całkeim fajne na C64 i myślę, że jak ktoś lubi single screen platformery na Amige może zagrać, ale wiadomo, że to gra zakorzeniona w 8bit.
StarQuake - nigdy nie byłem wielkim fanem, ale doceniałem wielkość tej gry na Atari czy C64. Była dla mnie trudna i mało grywalna, ze względu na losowych wrogów i te podesty zamiast skakania. Chociaż klimatu jej odmówić nie można było. Na pewno nie jest to gra, któą chciałbym kupić w oryginale na Amige.
Heroes of Gorluth ma fajną zajawkę na youtube, nie pokazującą zbyt dużo gameplayu - ale klimat tam jest. Jak zobaczyłem screeny z gry - to myślę fajowe. Jakaś metroidvania fantasy na amigę z fajną grafika. Z tego forum dowiedziałem się o backbonie i wiecie - gdybym nie wiedział, że Heroes of Gorluth jest grą na nim opartą (a jest?) to byłem bardzo nią zaciekawiony. Czyli umiejętności reklamy im odmówić nie można.
Podobnie z Tales of Gorluth - na screenach ta gra wygląda fanie, dopiero w akcji wychodzi szydło z worka. Jak zerknąłem kiedyś to myslę - jakaś wariacja Zeldy na Amigę i jeszczee dźwięki podobne jak na Snesie. Zajebiste może być? Zerknąłem na gameplay - no i porażka.
Własnie - te gry wyglądają dobrze na statycznych screenach, a jak ktoś nieobyty z programowaniem jak ja - zerknie to może pomyśleć, że fajne. I pewnie dlatego sprzedaż jest lepsza - bo dużo osób się nacięła. Tych Herosów nie widziałem w akcji jeszcze, ale pożyjemy zobaczymy.
Alar City ma bardzo fajną grafikę z widokiem z góry jak Dragonstone czy Virocop i jak o nim poczytałem w trakcie kupowania Worthy i Lumber Jacka - myślę BIORĘ! Strzelanka z góry, niczym na dwie gały, pewnie jatka non stop i multum wrogów, czy broni - niczym w Robotronie czy Smash TV. To będzie hit.
Ale kurcze jak zobaczyłem design wrogów i głównego bohatera - to mi ręce opadły. Ognik strzelający do kwadratów (bloków skalnych) i wszystko w tonacji jajcarskiej. Nie tego się spodziewałem. Możliwe, że ta gra jest bardzo fajna, ale odrzucił mnie od zakupu uproszczony maksymalnie design wrogów. Ilu ich jest w grze? Bo na filmikach ciągle ci sami. Są jacyś bossowie?
Alar City po trailerach (previewach) gameplayach na youtube - odrzuca, a może być fajne.
Heroes of Golguth po trailerach zachęca, a pewnie****nia.
I tu jest pies pogrzebany.