[#2011] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Komisarz, post #2009

Jacy graficy i koderzy taka gra

Koderzy w tym przypadku to nieodpowiednie słowo.
[#2012] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #2010

"Samo Ego Wings natomiast zostało poprawione jeżeli chodzi o kod gry."

Nawet jak 1000 razy zostanie poprawiony kod, to nigdy nie bedzie plynnej animacji w shot'em up'ie w AMOS'ie na slabym sprzecie, bo nie ma takiej mozliwosci! RTFM!
[#2013] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Drakon, post #2011

nom... właśnie odpaliłem Barbariana "jedynkę"
kurde, komp mi na pierwszej planszy natrzaskał ani nie wiedziałem kiedy... Jednak jedynka bardziej grywalna jest.
[#2014] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #2012

Nawet jak 1000 razy zostanie poprawiony kod, to nigdy nie bedzie plynnej animacji w shot'em up'ie w AMOS'ie na slabym sprzecie, bo nie ma takiej mozliwosci!

Akurat jak w programie będzie kod, to są większe szanse niż gdyby był sam program
[#2015] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #2012

Rzadko się zgadzam z Selerem ale tym razem ma rację.
Albo rzeźba w asm albo zmiana technologii na lepszą.
[#2016] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #2013

Selur.... Seluuuuuur!
zoba... nowa gra... Twoje ulubione: dmuchane łby i bakbon
[#2017] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #2016

OK
[#2018] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #2016

Ten dźwięk kopania jest urzekający.
[#2019] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Leon, post #2018

Najlepsze jest "łata! łata !!"

Poza tym, gra jest super, fajnie że komuś się chciało ją zrobić.

Ostatnia aktualizacja: 16.11.2018 22:16:29 przez SuperBuster
[#2020] Re: Zapowiedzi nowych gier

@SuperBuster, post #2019

WTF?

Ostatnia aktualizacja: 16.11.2018 22:20:20 przez waldiamiga
[#2021] Re: Zapowiedzi nowych gier

@waldiamiga, post #2020

[#2022] Re: Zapowiedzi nowych gier

@twardy, post #2021

[#2023] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #2016

spojrzalem i .... moje OCZYYYYYY

[#2024] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #2016

They also go on to say The Real Brus Lii is playable on an Amiga 500, but due to slow downs they do recommend at least an Amiga 1200 or above.

[#2025] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #2016

The Real Brus Lii - he, he ale poczucia humoru nie można odmówić OK
[#2026] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #2025

duszenie kupki
[#2027] Re: Zapowiedzi nowych gier

@twardy, post #2021

105% c64.
[#2028] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #2023

to w sumie i dobrze że już ich nie masz bo gość już płodzi następną...

wiem kufa! South Park! te łby i sposób poruszania kojarzy mi sie z South Park!
[#2029] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #2028

global moderator - "Looking good! Keep up the good work."

i pozamiatane
[#2030] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #2029

Na EAB każdy crap wzbudza zachwyt. Jak ktoś zacznie pisać grę w AmigaBASIC, to też będzie lista pochwał, jaki to ambitny plan i w ogóle świetna robota.

Może ktoś miałby ochotę na mały przekręt. Z premedytacją zacząć tworzyć crapa, dawać info o postępach na EAB, zbierać pochwały, a potem wyśmiać "zachwyconych", że to był od początku żart w celu ich ośmieszenia.
[#2031] Re: Zapowiedzi nowych gier

@PopoCop, post #2030

pomysl nawet... ale bedzie ban na 99% za "obrazanie uczuc" innych uczestnikow EAB ok, racja
[#2032] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #2031

probowalem w innym temacie na eab ale pisk sie podniosl taki, ze brak slow
[#2033] Re: Zapowiedzi nowych gier

@PopoCop, post #2030

Na szczęście są jeszcze komentarze na Lemon Amiga i są tam w miarę obiektywne noty tych crapów. Szkoda tylko, że autorzy tego badziewia tam chyba nie zaglądają. Jest jeden ciekawy komentarz, gdzie koszt pięknie podsumował rynek obecnych, amigowych gier - albo są to konwersje z 8-bit, albo gry tworzone w stylu 8-bit. Tworzone przez ludzi raczej bez talentu, ale z pomysłem zrobienia czegoś.
[#2034] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #2033

[#2035] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #2033

bo wiekszosc, nawet tych z talentem ma myslenie troche, ze sie tak wyraze "Minniatowskie".
Mysla, ze sa w stanie sami napisac taka Dune 3 czy Heroes Of Might and Magic wiec sami sie odcinaja od reszty albo podejmuja wspolprace na zasadzie: dajcie mi grafike, muzyke itp.. itd... to moze cos zrobie. To sie pozniej nie ma co dziwic, ze nikt sie nie pakuje w takie "cuda na kiju".
A efekt ?
Ludzie robia samotnie slabe gry, ewentualnie co lepsi dobieraja sobie randomowych partnerow i probuja cos tworzyc, przy czym zawsze cos kuleje a to grafik nawali a to muzyk sie nie popisze a to koder slaby albo w ogole brakuje designu gry, bo nikt sie tego nie podjal. Wspolpraca lezy na calej linii i brak ekspertow w naszych kregach... oni wola posiedziec i poogladac demka tudziez pobiadolic sobie na temat przyszlosci Amig itp.. itd.. a do tego dochodza jeszcze "chciwusy" typu sklepie sam gre (choc w cholere nie potrafie) to wiecej zarobie.

NIE DA SIE w pojedynke napisac dobrej gry... koniec kropka ok, racja

a no i najgorsze...

na EAB panuje totalne kalkierstwo i kult kolegow.
Ludzie zamiast wspierac finansowo zdolnego Earoka, czy chociazby nasz team Juen&Koyot wola kupowac krapy Viddiego za niemala kase, bo mozna sie przypodobac moderacji.
No bo mimo tego, ze w Alar City kuleje troche design grafiki, to ta gra MIAZDZY pod kazdym wzgledem to gowniane Heros Of Gorgon a mimo to bakbonowy krap sprzedaje sie duzo lepiej niz Alar City.
Tanks Furry sprzedal sie w mniejszej ilosci niz wszystkie krapy serii Tales of Gorgul
P O R A Z K A

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2018 11:29:15 przez selur
[#2036] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #2033

Właśnie 105% c64. Ktoś coś robił na c64, nie zmieścił się z wymaganiami i wyszła gra na amigę.
[#2037] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #2034

Amigowe "Starquake" jest strasznie powolne. Oryginał z ST działa szybciej.
[#2038] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #2035

Ale czy Ty byś nie chciał przypadkiem mówić/pisać ludziom co mają kupować za gry? Przecież nikt nie nakazuje grać w gry na Amigę, nowe czy stare. To czy gra jest w Amosie czy w asemblerze ma nieco mniejsze znaczenie niż grywalność. Grywalność to zasadniczo indywidualna ocena i czasem gry mające fatalne oceny znanych recenzentów były uważane za całkiem niezłe i kupowane przez publiczność.

Poza tym biorąc pod uwagę ile czasu zużywacie na ocenę negatywnę produkcji to w międzyczasie mogłoby powstać kilka hitów, skoro znacie receptę na sukces gry .
[#2039] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#2040] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #2039

UWOL było całkeim fajne na C64 i myślę, że jak ktoś lubi single screen platformery na Amige może zagrać, ale wiadomo, że to gra zakorzeniona w 8bit.

StarQuake - nigdy nie byłem wielkim fanem, ale doceniałem wielkość tej gry na Atari czy C64. Była dla mnie trudna i mało grywalna, ze względu na losowych wrogów i te podesty zamiast skakania. Chociaż klimatu jej odmówić nie można było. Na pewno nie jest to gra, któą chciałbym kupić w oryginale na Amige.

Heroes of Gorluth ma fajną zajawkę na youtube, nie pokazującą zbyt dużo gameplayu - ale klimat tam jest. Jak zobaczyłem screeny z gry - to myślę fajowe. Jakaś metroidvania fantasy na amigę z fajną grafika. Z tego forum dowiedziałem się o backbonie i wiecie - gdybym nie wiedział, że Heroes of Gorluth jest grą na nim opartą (a jest?) to byłem bardzo nią zaciekawiony. Czyli umiejętności reklamy im odmówić nie można.

Podobnie z Tales of Gorluth - na screenach ta gra wygląda fanie, dopiero w akcji wychodzi szydło z worka. Jak zerknąłem kiedyś to myslę - jakaś wariacja Zeldy na Amigę i jeszczee dźwięki podobne jak na Snesie. Zajebiste może być? Zerknąłem na gameplay - no i porażka.

Własnie - te gry wyglądają dobrze na statycznych screenach, a jak ktoś nieobyty z programowaniem jak ja - zerknie to może pomyśleć, że fajne. I pewnie dlatego sprzedaż jest lepsza - bo dużo osób się nacięła. Tych Herosów nie widziałem w akcji jeszcze, ale pożyjemy zobaczymy.

Alar City ma bardzo fajną grafikę z widokiem z góry jak Dragonstone czy Virocop i jak o nim poczytałem w trakcie kupowania Worthy i Lumber Jacka - myślę BIORĘ! Strzelanka z góry, niczym na dwie gały, pewnie jatka non stop i multum wrogów, czy broni - niczym w Robotronie czy Smash TV. To będzie hit.

Ale kurcze jak zobaczyłem design wrogów i głównego bohatera - to mi ręce opadły. Ognik strzelający do kwadratów (bloków skalnych) i wszystko w tonacji jajcarskiej. Nie tego się spodziewałem. Możliwe, że ta gra jest bardzo fajna, ale odrzucił mnie od zakupu uproszczony maksymalnie design wrogów. Ilu ich jest w grze? Bo na filmikach ciągle ci sami. Są jacyś bossowie?

Alar City po trailerach (previewach) gameplayach na youtube - odrzuca, a może być fajne.
Heroes of Golguth po trailerach zachęca, a pewnie****nia.
I tu jest pies pogrzebany.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem