[#1891] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #1889

omg.... sie popłakałem...
6 raz już tu wracam dla Malcolma...
[wyróżniony] [#1892] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Leon, post #1890

Ale w jakim sensie zachecic?
Backbone to absolutna katastrofa zrobiona w powolnym Amosie.
Nie da sa sie go w zaden sposob przyspieszyc a jakakolwiek modyfikacja, o ile jest mozliwa spowolni jeszcze bardziej to narzedzie szatana. Bakbone to ZLO wszelakie, wiec po co brnac w to nieskonczone badziewie. Ludzie uwazaja, ze juz sam AMOS to niedorobka i maja po czesci racje, bo jest za wolny jak na standardy Amigi ale Amos w odpowiednich rekach i na odpowiednio szybkiej Amidze i tak jest o niebo lepszy niz tez nieszczesny, straszliwy, odrazajacy Backbone.

Rozumiem ze... ktos kiedys mial 'zajawke' i zapragnal stworzyc latwe narzedzie do tworzenia amigowych gier a ze pewnie sam nie mial duzej wiedzy, wiec zamiast asemblera uzyl Amosa bo bylo prosciej, szybciej i latwiej. Ale mu sie nie udala ta sztuka i wyszlo z tego wielkie NIESZCZESCIE zwane Backbonem. Po co wszyscy nadal brna w te nieszczesne bakbonowe potworki? Uczmy sie Amosa/Blitza/Amiga E czy C a na koncu asemblera i bedzie lepiej.

Jedyne czego brakuje w tej chwili to tego, zeby eksperci z wiedza amigowa zechcieli sie podzielic nia z tymi nowicjuszami, ktorzy maja zamiar tworzyc na nasze Amigi.
Jak przekaza wiedze i umiejetnosci innym, to bedzie powstawac cos sensownego jak nie przekaza, to bedziemy mieli wieczne bakbonowe kupy.

Ostatnia aktualizacja: 18.07.2018 02:40:35 przez selur
[#1893] Re: Zapowiedzi nowych gier

@retronav, post #1883

Tez bylem z poiczatku zszokowany ze to backbone bo oprawa graficzna nawet daje rade... Niestety po minucie ogladania gameplayu wyszly wszystkie backbonowe niedorobki i nie jest juz tak rozowo. Ogolnie odnioslem wrazenie jakbym widzial grafe rypana z Ruff'n'Tumble... albo przynajmniej mocno na nim wzorowana.
[#1894] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #1892

no a RedPill?
to wygląda dość sensownie... przynajmniej gierki które widziałem na tym robione...
tylko nie wiem czy tam min wymagania to nie jest 020...
[#1895] Re: Zapowiedzi nowych gier

@softiron, post #1894

Backbone tez na 020 dopiero znośnie działa.
[#1896] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Blady, post #1881

"Wydaje mi się, że dziewczyna(ka) w 1:07 zmienia się w robotnika w kasku :)"
Dokladnie :) i to chyba w tego
Ponizej jeszcze inna opcja :)

Pewnie osoba robiąca tą gre działa na starym projekcie i wychodzą takie klocki :)
Ile ja sie nawalczyłem z tymi psikusami backbona jak robilem Maxa :):) Podmienianie jednej klatki animacji sprita na jakąś "z dupy" to standard.

Ostatnia aktualizacja: 18.07.2018 23:49:25 przez zeter
[#1897] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zeter, post #1896

Planujesz może coś podziałać w temacie gier na Amigę?
Co jak co ale masz rękę do Backbone. szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 18.07.2018 23:58:32 przez Leon
[#1898] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Leon, post #1897

Tzn. coś po cichu, pomału działam :), na nieszczęście co poniektórych hehehehe ;)
"Co jak co ale masz rękę do Backbone. szeroki uśmiech"
hehehe, Wszystko co wiem na jego temat, to to co przeczytałem w Twoim tutorialu/artykule, plus może teraz małe doświadczenie...
[#1899] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zeter, post #1898

Zloze doniesienie do prokuratury o zbadanie sprawy upadku Commodore oraz dopuszczanie bakbonkrapow na rynku i sie skonczy to omijanie prawa. Wściekły
[#1900] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #1899

Udostępniona została nowa wersja (prototype 3) gry Highway Sprint.
[#1901] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1900

Fajna Muzyka jak Z lotus II
[#1902] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1900

A teraz coś przygotowanego w "ulubionym" przez niektórych :) backbone (gra nieukończona):
[#1903] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1902

Coz... jak zawsze widac golym okiem, ze to nie asm.
[#1904] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1902

Ktoś włożył sporo pracy w ten projekt. Niestety gra na całym ekranie przy tej ilości kolorów plus duże postacie wpłynęły negatywnie na grywalność.
[#1905] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1902

Why, oh why?
[#1906] Re: Zapowiedzi nowych gier

@mailman, post #1905

Kolejna gra podrasowana przez Earoka. Tym razem jest to Area 88: UN Squadron SE.

Poza podmianą czołówki i grafiki z ładowania zmniejszono szybkość/poprawiono płynność i dodano kilka drobnych poprawek
[#1907] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #1906

link

Elfie the Unicorn

BTW: To Area88 jest juz do zassania ?

Ostatnia aktualizacja: 25.07.2018 21:11:16 przez twardy
[#1908] Re: Zapowiedzi nowych gier

@twardy, post #1907

I mały gameplay Elfie the Unicorn:
[#1909] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #1906

Fajne to na amige ?
[#1910] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #1906

Jakiś czas temu widziałem pierwszą jego poprawkę do tej gry, a teraz miałem okazję sprawdzić najnowszy "fix". Powiem jedno, orginał mnie odrzucał źle dopasowanym gameplayem, prędkością różnych elementów, powiem nawet drugie, teraz ta gra jest dużo lepsza, tak właśnie powinien wyglądać oryginalny port tej gry.
[#1911] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Dorian3d, post #1909

Tak, na Amigę. Jest to podrasowany U.N. Squadron.
[#1912] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #1911

A wygląda gameplay tak:
[#1913] Re: Zapowiedzi nowych gier

@twardy, post #1907

Elfie the Unicorn

[#1914] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #1913

LoL heheOK
[#1915] Re: Zapowiedzi nowych gier

@selur, post #1913

Jakoś inni grali i sobie chwalą:

[#1916] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1908

Nie to, że chcę kogoś urazić, ale cała estetyka gry kojarzy mi się z Antifą, albo inną "Paradą Równości"

Jakbym cukierki zagryzał ciastkami z marmoladą i popijał syropem glukozowo-fruktozowym
[#1917] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Duracel, post #1916

Autor to napisał dla kilkuletniej córki, więc przestańcie się nakręcać tą homofobią.
[#1918] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #1917

Mojej córce też się podoba :)
[#1919] Re: Zapowiedzi nowych gier

@marpla, post #1918

Ta gra stylistyką przypomina mi Rainbow Islands
[#1920] Re: Zapowiedzi nowych gier

@zzielinski, post #1912

O fajnie, nawet nie wiedziałem, że to wyszło na Amigę! OK
Grałem w to chyba na PC-ENGINE ok, racja
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem