@Rafael/ARMO, post #298
Which brings us to today. The plan we had for a final commercial game with high quality, custom pixel art and an original setting and story, has been seperated into it's own project named 'Grind', while the Dread-engine (and possibly a free game with different assets) is gonna kept being developed by KK.
And so the GRIND begins! :)
@snifferman, post #301
@Jacques, post #303
@Jacques, post #300
Nie pomyślałeś, że może miałby 500 wspierających a nie 50, gdyby kwoty wynosiły 25-50% obecnych (podobnie z IBrowse), społeczność byłaby pozytywnie nakręcana kolejnymi demkami i filmami, a w wyższych progach wsparcia była gwarancja uzyskania wersji finalnej?
No i w dodatku to płacenie za robienie, a nie zrobienie... Co kto lubi, ale nie musimy się silić na poprawność i całowanie po piętach za cokolwiek.
@Rafael/ARMO, post #305
Bo wydaje mi się że tych 50-ciu wspierających to taki wróbel w garści (i to niezły jak na nasze warunki), niż te 500 w roli gołębia na dachu ...
@snifferman, post #301
@Jacques, post #306
Nie mogę podać takiego przykładu, ale soft wyceniany rozsądnie sprzedaje się raczej bardzo dobrze, np. Roadshow, HSMathLibs (które sam nabyłem) czy nawet te współczesne wydania AmigaOS.
No właśnie, "wydaje". I nikt nie pisał, że "trzeba płacić", nie ma co odwracać kota ogonem, komentowana jest polityka rozwoju tego projektu.
Tak samo nie pisałem o symbolicznym 1 EUR / m-c (więc nie wiem po co takie bajanie), tylko o powiedzmy 25-50% obecnych kwot. Umiar wspiera popyt lub chęć wspierania, pazerność budzi niesmak
Nie odmówisz chyba prawa do niesmaku?
@Azakiel, post #309
nie rozumiem, przeciez link działa do filmikuale to chodzi o to że nie ma już zajefajnej animacji karabinu
pokazany w dzialaniu zajebisty obrotowy karabin maszynowy, chyba najlepszy w grach Amigowych jaki widzialem. Ale juz go nie ma, bo Tsak niedawno skasowal jego animacje
Dreed i Grind to sa 2 gry, ktore uzywaja tego samego silnika i ktore moze kiedys wyjda na Amigejak dla mnie to Dread i Grind to ta sama gra. Grind to przerobiony/dalej rozwijany Dread. I Dread nigdy nie wyjdzie, a Grind nie prędko, bo tworzony jest jednocześnie na wszystko co się rusza - tak na kosiarkę też
Krzysztof Kluczek (KK/Altair) od kilku lat pracował nad amigowym klonem "Dooma" znanym jako "Dread". Jego praca była czysto hobbystyczna, lecz z uwagi na zobowiązania zawodowe nie ma obecnie możliwości jej kontynuowania. Projekt jednak nie umiera, ale przechodzi w ręce Johna "Tsak" Tsakirisa i od teraz otrzymuje nazwę "Grind"
@RokiS, post #312
Krzysztof Kluczek (KK/Altair) od kilku lat pracował nad amigowym klonem "Dooma" znanym jako "Dread".
@Azakiel, post #313
@Azakiel, post #317
@Azakiel, post #318
wydłuzy to developing gry zapewne, a moze po prostu twórcy czerpią przyjemnosc z tworzenia gry i sie nie spieszą
@Ralpheeck, post #323