[#153]
Re: Ktoś jeszcze pisze gry na klasyki
@Koyot1222,
post #142
Miło usłyszeć, że zainteresowałeś się programowaniem w AMOSie. Życzę Ci powodzenia w skutecznej nauce tego języka. Sam mam jedną książkę na jego temat i garść doświadczeń przy pisaniu programów w tym języku. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie pisania programów w tym języku to możesz śmiało je zadawać np. tutaj w dziale Programowanie, bądź u nas na liście dyskusyjnej. Z chęcią odpowiem najlepiej jak tylko potrafię (i na tyle na ile pamiętam). Tak się składa, że mam zainstalowanego AMOSa na komputerze więc mogę i coś przetestować.
AMOS jest wspaniałym, samo-wystarczalnym językiem dla początkujących. Mając do dyspozycji książki na jego temat już możesz zacząć klepać kod. Do nauki C i podobnych już potrzebna jest wiedza z zakresu funkcji bibliotecznych.
Jeśli chodzi o nasze wspólne projekty to nie masz się o co martwić, nie próżnuję, tak jak napisałem w poprzednim poście nabrałem teraz niemało doświadczenia dzięki szkole. Pamiętaj jednakże, że obiecywaliśmy sobie, by nasz pierwszy projekt w RNS pozostał tajemnicą do końca, to jest aż do wydania pełnej wersji tej gry. I tak też sobie postanowiłem - nie wydawać informacji na jego temat aż do napisania całości.
Postanowiłem sobie, już we własnym zakresie, żeby każdy wspólny projekt nad którym pracuję był sygnowany przez wszystkich członków zespołu przed wydaniem. Dotychczas troszkę spieszyłem się z wydawaniem (szczególnie kolejnych dem Arcymaga) zanim porządnie przetestowaliśmy produkt we własnym zakresie.
Wiem, że z aktywnością w RNS przez ostatnie dwa miesiące u mnie krucho, ale rozumiesz - sesja, a później rozpoczęcie drugiego semestru skutecznie oderwały mnie od naszych wspólnych projektów. Nie będę niczego obiecywał, ale myślę, że mnie już trochę znasz i wiesz, że pamiętam i zapowiadam, że już niedługo wznowię moją działalność w RNS. Mam już coś extra przygotowanego!
@HOŁDYS
Dziękuję za słowa wsparcia. Akurat z wytrwałością u mnie też jest OK.