kategorie: A500, A600, Programy, Sprzęt
[#691] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@skipp, post #688

Znaczy - to się zachowuje jak typowy emulator. Nawet PC-Task tak miał, czasem zamulał do bólu, a czasem potrafił wręcz zaskoczyć. Np. odtwarzając filmiki FLI.
[#692] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@jubi, post #683

Dokładnie ! Tam gdzie demo klatkowało były używane instrukcje FPU i emulowane przez femu. Natomiast tam gdzie Vampire był szybszy "minimalnie" - to jeszcze wcale nie oznacza że nie jest akurat wyraźnie szybszy. Bo po prostu demo może być (i zazwyczaj jest) synchronizowane z odświeżaniem ekranu czyli max 50/60 FPS.
Generalnie upraszczając - Vampire po prostu oznacza szybką Amigę z kartą graficzną i muzyczną w rozsądnej cenie, ale z powiedzmy słabym FPU.
[#693] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@Daclaw, post #691

Generalnie - emulacja to realizowanie jakiegoś działania nie wprost tylko działaniem zastępczym. W wampirze masz wszystko zaimplementowane wprost, oprócz fpu - stąd realizowanie obliczeń "na przecinkach" przy pomocy instrukcji działających na liczbach całkowitych - wypisz wymaluj femu.

Ostatnia aktualizacja: 18.09.2017 16:05:22 przez teh_KaiN
[#694] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@PWS, post #2

Sam sobie odpowiem: "a nie mówiłem..."
Tytuł topica "Nadchodzi Vampire Core GOLD3"... coś niestety nie może dojść do wersji stabilnej... bo na stronie oficjalnej da Vampira nadal mam Gold2... pewnie mnie gwiazdka zastanie zanim przeciętny posiadacz Vampira będzie kożystać z Gold3
[#695] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@PWS, post #694

Ja czekam na gold4 może wtedy vampir będzie choć w połowie
Na poziomie 040 bo narazie bez sprzętowego FPU to jest zwykły
Śmietnik kastrat gorzej jak LC040
[#696] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@Kanion, post #695

nie wiedziałem że LC040 miał HDMI.
[#697] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@jarokuczi, post #696

nie pogrążaj sie i nie udawaj głupka
[#698] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@Kanion, post #697

Do widzenia Blendorze.
[#699] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@mailman, post #698

Coś ruszyło w temacie v1200?
[#700] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@pat999, post #699

Czytałeś newsy? Będzie Vampire V4 dla A1200.
[#701] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@Hexmage960, post #700

W planach niby jest v1200 ale jak na razie cisza, chyba że jakieś nowe info posiadasz? :)
[#702] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@pat999, post #701

Człowieku!!! Nie czytasz gazet?
V4
[#703] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@snifferman, post #702

Człowieku :) to to wszystko wiem, chodzi mi o to ze zaistniało parę fotek, kilka wpisów i cisza jak na chwilę obecną, na forum apollo core nawet pytałem Gunara jak z v1200 to cisza...i ciągle cisza :)
[#704] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@pat999, post #703

Grupa właścicieli a1200 jest chłonna, wciągnie wszystko, więc nie wierzę że sobie odpuszczą.
Pod warunkiem że rozwiązali problem ze złączem którego chyba nie dało się kupić.
[#705] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@Newhousik, post #704

Jakoś do ACA Individual mieli złącza, to jaki problem zlecić Chinolom żeby takowe złącza zrobili, mi się wydaje ze nie w złączach problem
[#706] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@pat999, post #703

Podejrzewam(to tylko moja teoria), ze tym razem produkcja ruszy jeszcze przed sprzedażą i dostępność będzie dużo lepsza. Cisza jest ze względu na szerokozakrojone przygotowania. Teraz to nie hobby. To będzie biznes .Zapowiedzi masz w FAZIE 5 :)
[#707] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@Newhousik, post #704

Podobno będzie nakładany na procesor jak w A600
[#708] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@tbone, post #707

Ja słyszałem coś odwrotnego :), ale nie ma co spekulować ;), czekam na zapisy ;)
[#709] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@Newhousik, post #708

Panowie zagwozdka. Złożyłem zamówienie na Vampira tydzień temu i właśnie dostałem maila że jest już gotowy OK Zamówienie złożyłem żeby czekać w kolejce do V4... Zdziwiłem się bo ludzie czekają nawet i 6 miesięcy. Czy to jest związane z tym że niedługo V4 i ludzie rezygnują czy zlecili montaż w jakiejś firmie?
[#710] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@PrzemasIII, post #709

Do kolegi NEWHOUSIK.....to podziel się kolego swoją wiedzą na temat montażu V4 w A1200 :)

Ostatnia aktualizacja: 24.09.2017 18:16:32 przez pat999
[#711] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@PrzemasIII, post #709

A jak to było zamówienie na V500 to całkiem możliwe.... fabryka działa całkiem sprawnie i nowe V500 są cały czas odbierane i testowane przez Majstę.

Ostatnia aktualizacja: 24.09.2017 18:24:42 przez pisklak
[#712] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@pisklak, post #711

A jeśli chodzi o V4 to podejrzewam, że tak jest. Najpierw muszą wysprzedać poprzednie produkcje Vampirków i dopiero wypuszczą V4. I najprawdopodobniej V4 już dawno mogło by być w sprzedaży ale trzeba najpierw się pozbyć poprzednich wersji :)
[#713] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@pat999, post #712

V4 jest na etapie prototypu - trochę potrwa zanim zostanie przetestowana i usunięte zostaną wszystkie "problemy wieku dziecięcego".

Ostatnia aktualizacja: 24.09.2017 18:27:07 przez pisklak
[#714] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@pisklak, post #713

ciekawe czy w tym roku można będzie nabyć V4 i jak będzie montowany w A1200

Ostatnia aktualizacja: 24.09.2017 18:30:17 przez pat999
[#715] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@PrzemasIII, post #709

[#716] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@pisklak, post #713

Czyli do świąt na wersję samodzielną nie ma co liczyć? A cena jakaś konkretna ustalona, bo spekulacje czytałem.
[#717] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@KM, post #716

Jeszcze nie -ale chyba powinno być taniej niż konkurencja z "realnymi procesorami"...
[#718] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@pisklak, post #717

Za to ja wreszcie dostałem "tego e-maila" . Acha - czy do Vampire istnieje adapter na slot karty procesorowej do A2000? Bo naprawdę wolałbym zostawić procesor na swoim miejscu, a wykorzystać zalety Amigi.
[#719] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@PrzemasIII, post #709

Ja czekam na V600 już prawie rok
[#720] Re: Nadchodzi Vampire Core GOLD3 (integracja Paula/ECS/AGA z HDMI)

@pgru2, post #718

Istnieje, przed chwilą widziałem fotkę, jak znajdę to wrzucę. Klika godzin temu widziałem na FB na czerwonym PCB w cenie 40$ jednak nie mogę tego znaleźć więc masz na zielonym.

Ostatnia aktualizacja: 24.09.2017 21:40:12 przez waldiamiga
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem