@prz, post #1019
@prz, post #1020
@bfgmatik, post #1022
Pamietam czasy kiedy byłem biedny i dlatego argumentacja o równowartości dobrego obiadu mnie irytuje :D
@nostrum666, post #1023
@wali7, post #1024
@wali7, post #1024
Czasy gdy Polska była krajem 3 świata, już szczęśliwie minęły. Jeśli czujesz się poszkodowany w tej akcji kickstarterowej to działaj. Ale nie na PPA, bo to nie jest właściwe miejsce.
@wali7, post #1024
@Splavinho, post #1027
@Splavinho, post #1027
@Gandalf, post #1029
@Splavinho, post #1030
@Gandalf, post #1031
@Gandalf, post #1031
@Splavinho, post #1032
@Splavinho, post #1030
@wali7, post #1024
mamy tutaj sporą grupkę zwykłych trolli szukających fanu, oraz kolejną grupę internetowych "szeryfów lewego pasa" fanatycznie realizujących swoje powołanie ulepszania świata
@Marcin27411, post #1037
@wali7, post #1038
@wali7, post #1040
@wali7, post #1024
nie powinien szukać pomocy na PPA, tylko na Policji, czy Prokuraturze.
@wali7, post #1040
@wali7, post #1040
Wpłaciłeś na ten joy?Gonisz w piętkę. Uważasz, że krytykować naganne zachowanie mogą tylko ofiary tego zachowania?
@Krashan, post #1044
@karolb, post #1045
@karolb, post #1045
@Krashan, post #1047
o ile nie zostałeś potrącony na przejściu przez pijanego kierowcę
"wzięliśmy kasę i nie zrealizowaliśmy tego, do czego się zobowiązywaliśmy"
@Krashan, post #1047
Aprobata działania pod tytułem "wzięliśmy kasę i nie zrealizowaliśmy tego, do czego się zobowiązywaliśmy" spowoduje, że znajdą się kolejne osoby, które zrealizują taki model biznesowy. To działa na szkodę nie tylko tych, którzy wpłacają, ale również tych, którzy chcą i potrafią dowieźć po zebraniu kapitału
No właśnie, tutaj sytuacja nie jest jasna, bo są informacje jakoby robota szła do przodu. Były opóźnienia z powodu jakich form/matryc których ceny poszybowały w górę (nie pamiętam czy to było info od autorów joy'a, czy może domysły któregoś z forumowiczów).
Także dopóki nie ma pewności czy projekt został zarzucony, nie ma sensu (moim zdaniem) podburzać innych, tym bardziej nie będąc stroną w tej sprawie...
@Splavinho, post #1049
Dokładnie tak, Jurek Dudek z Retronics też pisał, że po akcjach crowfundingowych/przedsprzedażowych i utracie zaufania do tego modelu odpuścił realizację QuickShotów, bo uznał temat za spalony, a inwestycję w całości z własnych środków za ryzykowną.