[#31] Re: Wlasny joystick

@marggines, post #29

Ttuaj obiecany film z game play - tak to sie prezentuje podczas grania

Ostatnia aktualizacja: 01.06.2025 13:18:31 przez marggines
5
[#32] Re: Wlasny joystick

@marggines, post #31

Podoba mi się.
Jakiej długości przewidujesz przewód?
Czyli mogę ustawić tak że górny przycisk będzie bez AF a trigger AF? Takie rozwiązanie jest super przy np Wings of fury czy Magic pockets.
[#33] Re: Wlasny joystick

@Biegu86, post #32

Przewody 1.5m zamawiałem - wydaje mi sie to rozsadna dlugosc ale wiadomo kazdy ma inne przyzwyczajenia oraz stanowsiko do grania. Z autofire jest tak że albo na stałe załączony albo wyzwalane z przycisku na obudowie w tym czasie fire na drążku dziala jako zwykły fire - na filmie z turricanem powinno to być widac. Można też ustawic tryb 1 fire wtedy wszystkie przyciski dziala jako 1 fire, można też przestawic działanie drugiego przycisku na obudowie jako UP (jak ktoś lubi miec pod przyciskiem skakanie). Więc w skrócie autofire dotyczy tylko przycisku górnego na obudowie a przełączenie do skoku tylko tego dolnego na obudowie (wtedy drugi fire na drążku ten od góry nadal może działać jako 2 fire). Dodatkowo gdy wlaczony jest autofire czy to automatyczny czy wyzwalany z przycisku to przytrzymanie przycisku ze zwyklym fire ma pierwszenstwo. matko ale namieszałem;) będzie instrukcja
1
[#34] Re: Wlasny joystick

@marggines, post #33

W moim przypadku niestety 1.5m bedzie zbyt krótki.
Ile maja standardowe amigowe?
Dla mnie musiałby mieć z 3m :) aby nie było konieczności jechania ze stołem pod sam telewizor, ale jak już zamówiłeś trudno coś się wymyśli.
Czyli jeśli dobrze rozumiem używając opcji gdzie wszystkie przyciski to fire1 nie ma opcji aby na gałce jeden z nich mial autofire a drugi nie?
[#35] Re: Wlasny joystick

@Biegu86, post #34

Tak jak napisałeś, autofire mozn tylko aktywować na przycisku na podstawie. Co do przewodu to jestem bardziej za dodatkowym przedłużaczuem jako opcja niz na różnych wersjach długości. Może nawet zamówię pare sztuk 1.8m żeby być przygotowanym i sprawdzić czy dobrze wszystko działa, wtedy by wyszło ok 3.3m ;)
[#36] Re: Wlasny joystick

@Biegu86, post #34

Odradzam chińskie przedłużacze db9. O ile wtyk jest ok, tak gniazdo w przedłużaczu rozpycha oryginalną wtyczkę joysticka/myszy (zastosowano za grube druty gniazda). Weź to pod uwagę.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem