[#91] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Hubez, post #88

Konkurencja idzie jak krew z nosa. Gdyby Jay Miner w takim tempie robił Amigę to za 10 lat już by miał działający prototyp.
[#92] Re: Wlasny joystick

@Biegu86, post #63

Po dosłownie 2 godzinach grania ten chiński badziew już zaczął skrzypieć. Ruszasz gałką i wydaję dziwne dźwięki. Grając w fantastic dizzy pod wodą gdzie aby pływać z płetwami trzeba było trzymać prawo i jednocześnie klikać góra aby się unosił na powierzchni to niestety tym gównem było to strasznie trudne z powodu zbyt mocnych wychyłów. Tak samo aby w bubba n stix biegać (szybkie 2 ruchy w lewo i w prawo) to aby to osiagnac musze zmieniac ręke na prawą. Granie lewą ręką i przytrzymywanie aby się nie odkleił jest męczące. Dobrze, że to było takie tanie :)
Tym bardziej czekam na Twój wynalazek i może za rok doczekamy się unithora :D

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2025 07:23:47 przez Biegu86
[#93] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #89

Kolejne upgrade'y. Super :)
[#94] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Grzegorz_P, post #93

Takie tam z postępu prac ;)
4
[#95] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #94

Pierwsza partia prawie gotowa :) Prawie bo zostalo juz niewiele:
- zabraklo cyny wiec nie wszystkie z 1 parti zostaly zlozone (kwestia zlacza db9)
- przewody db9 - czekam na czesci
- instrukcja - musze sie za to zabrac
- i zamowic jakies pudelka do wysylki.
Tak to sie prezetnuje ;)

Az ide sobie w cos pograc :D
6
[#96] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #95

Wyceniłeś już może ile będzie trzeba dać za gotowy egzemplarz aby użytkownik był zadowolony, a Ty zmotywowany do dalszego działania?
[#97] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #95

No to czekamy na finalizację prac.
[#98] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Biegu86, post #96

Powoli tak liczę i celuję w 400zl + wysyłka.
joy obslujge db9 (2 fire + autofire i pare trybow o ktorych wspominalem)
na usb obsluguje to samo jak przy db9 + dodatkowe fire shouldery i select i start
przyssawki wkrecane jako opcja - dla kazdego jak kto woli.
w zestawie przewod usb A-C oraz db9 - male - female.

Maly film - tym razem Amijoy podlaczony do retropie i pare gier na mame.

Oraz podlaczony do The spectrum i dwie gry exolon i jetpack - tu nakrecone z reki bez statywu

Ostatnia aktualizacja: 21.07.2025 17:48:29 przez marggines
2
[#99] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #98

No, nie powiem trochę sporo :)
Patrząc na film wygląda jednak spoko, cenowo zbliżone do konkurencyjnego nie wydanego .
[#100] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Biegu86, post #99

"Poczekam, popatrzę, zrozumie więcej i wtedy wreszcie sam" sprawię sobie jeden OK
[#101] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #98

To nie jest masowa produkcja, więc spodziewałem się mniej więcej takiego pułapu cenowego. Jakby co, to podtrzymuję chęć nabycia jednej sztuki.
[#102] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Grzegorz_P, post #101

Ja również podtrzymuję chęć nabycia:)
[#103] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Splavinho, post #102

Patrząc na film wygląda jednak spoko, cenowo zbliżone do konkurencyjnego nie wydanego .

Konkurencyjny niewydany kosztował coś ponad 500 zł w podobnej konfiguracji funkcjonalności.
[#104] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Madman, post #103

Dziękuję za sprostowanie.
[#105] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #1

Maly update. Pierwsza seria ukonczona.
Zostało mi tylko ogarnąć jakies pudełka do wysyłki. Sądzę że tydzien i będe gotowy na wysyłki do pierwszych chetnych. Instrukcję też mam już gotową.

Ostatnia aktualizacja: 03.08.2025 19:54:44 przez marggines
7
[#106] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #105

Rakieta
[#107] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #105

Super. Świetna robota! OK
[wyróżniony] [#108] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #105

Brawo !

Pudełko też jest istotne, Unithor od kilku lat walczy z prawidłową wytłoczką w kartonie, grubością ścianek, trwałością napisów na kartonie :)

3
[#109] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #105

Gratulacje, świetna robota. Kot strzeże skarbów szeroki uśmiech
1
[#110] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Hubez, post #108

Wiesz, teraz niewiele trzeba by zawstydzić autorów unithora, wystarczy wypuścić produkt na rynek
[#111] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #105

Super:)
[#112] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #105

Mam nadzieję, że przesyłka będzie expresowa i zabiorę Amijoya do Anglii.
[#113] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #105

Wygląda imponująco OKOKOK
[#114] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@BULI, post #113

Co jest najlepsze jedna osoba bez zbiórki potrafi zrobić fajny produkt.
6
[#115] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Hubez, post #108

Pudełko też jest istotne, Unithor od kilku lat walczy z prawidłową wytłoczką w kartonie, grubością ścianek, trwałością napisów na kartonie :)

Serio? Ja najchętniej kupowałbym produkty w szaroburych pudełkach, bez jakichkolwiek nadruków, okienek foliowych. Przynajmniej nie miałbym oporów przed wywaleniem pudełka po wyjęciu tego co kupiłem. Dostaję szału gdy kupuję słuchawki czy kabelek, który jest w wypasionym pudełku, z okienkiem, zamknięciem magnetycznym, cudacznymi napisami. Kabel już nigdy w życiu nie zostanie włożony do tego pudełka. Jest ono całkowicie zbędne i nawet nie mogę go wywalić do śmieci z papierami, bo to nie jest tylko tektura. Domyślam się, że w skrajnych przypadkach takie pudełko potrafi wręcz podwoić cenę produktu.

Ostatnia aktualizacja: 06.08.2025 12:14:10 przez MDW
[#116] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@MDW, post #115

Oficjalne pudelko Amijoya ;) tylko na jedną sztukę można coś wyszukać w domu ale przy wysyłce wiekszej ilosci zaczyna się problem ,) co do komentarza o pudelko o unithora to sarkazm przecież był ;)

U mnie pudelka i folia już jest. Jakoś powoli bede odzywać się do osób które wyraziły zainteresowanie amijoyem na priv zeby dogadać szczegóły czy nadal chcą itp. Jak ktoś jeszcze chetny to proszę o wiadomość.

Ostatnia aktualizacja: 06.08.2025 13:14:54 przez marggines
2
[#117] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #116

To zdjęcie pokazuje właśnie idealne DLA MNIE pudełko. Lepszego nie mógłbym sobie wymarzyć.
Kupuję joya, wyciągam z pudełka, zgniatam je, wywalam do papierów i jestem szczęśliwy. Joya podłączam do Atari, wczytuję "Road Race", przejeżdżam całe USA, a na stosie pudełek nie przybyło żadne pudełko, którego mi szkoda wyrzucić.
1
[#118] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@MDW, post #117

Pudełko Ok ale przyda sie jeszcze wypełniacz zabezpieczający.
[#119] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Biegu86, post #118

Apropo wypelniacza. Jak cos to osobom co wysłały mi wiadomości w sprawie joya na priw postaram się odpisać jutro.
1
[#120] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #119

Ja również tak jak pisałem pisze się na dwie sztuki :) pozdro
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem