[#121] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@francdt, post #120

Hej o wszystkich pamietam i wszystkim odpisze. Na razie zajmuje sie przetestowaniem jeszcze raz joyi tak na wszelki wypadek - wiadomo to hand made :) i chce miec 100% pewnosci ze czegos nie przeoczylem.

Tutaj maly film - instrukcja ktora pokazuje jak dzialaja poszczegolne przelaczniki i przyciski na joyu

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2025 17:41:06 przez marggines
6
[#122] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #121

Jest krótki skok jak trzeba OK
Muszę zrobić przegląd moich starych joy'ów - może się skuszę na Twoją maszynę :szeroki uśmiech
[#123] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #121

Dziękuję dzis otrzymałem Amijoy :)
Elegancko zabezpieczone. Potestowalem jedynie na sucho pod Windowsem - nie miałem w pracy więcej czasu. Jutro potestuje na winuae i dam opinie.
Musiałem przykręcić przyssawki bo bez czulem ze lekko niestabilnie leżał na blacie (lekko chwiało) przyssawki trzymią bardzo mocno wówczas nawet mocne szarpanie mu nie straszne.
Wszystkie przełączniki i przyciski działają zgodnie z opisem, joystick dobrze leży w dłoni, a jego skok uważam że jest odpowiedni.
2
[#124] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Biegu86, post #123

Do mnie też dzisiaj dotarł, bardzo dziękuję :)

Paczka super zapakowana, dodane kable do db9 i do usb-c. Joystick solidny, większy niż się wydawało na zdjęciach, przyssawki również zamontowałem i jest stabilny jak skała. Na większe testy przyjdzie czas w weekend, na razie wygląda super:)
2
[#125] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Splavinho, post #124

Dokładnie zapomniałem dodać info o dwóch kablach i logo na szarym kartonie :)
2
[#126] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Biegu86, post #125

I jeszcze jest numer seryjny na spodzie: u mnie 000004 :)
3
[#127] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Splavinho, post #126

Ja mam sn: 000006
2
[#128] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #1

Zapraszam na obejrzenie recenzji Mareckiego z kanału Press Fire to Continue która jest dostepna na yt

Ostatnia aktualizacja: 17.08.2025 19:32:23 przez marggines
5
[#129] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #128

Fajny ale straszna kobyła z tą podstawką
[#130] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@mateusz_s, post #129

Zawsze w takim momencie nasuwa mi się myśl aby autor takich komentarzy zaprojektował lepszą obudowę taką która by pasowała.
Bez obrazy, ale jeśli masz pomysł na taką która by to pomieściła i była bardziej ergonomiczna zaproponuj jej projekt autorowi amijoya
1
[#131] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Biegu86, post #130

kupione 2 sztuki czekam za przesyłką i biorę się za testy wezmę również sprzęt na AmiParty które będzie we wrześniu 2025 :)
4
[#132] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #128

Gościu, masz u mnie szacunek za realizację projektuOK.
Sam jeszcze nie kupiłem, bo mam dosyć dużą gromadkę różnorakich joyów z epoki... może kiedyś brawo!
2
[#133] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@AD99, post #132

Biorąc pod uwagę, że jest to również autor Trapped in a Tomb, to można powiedzieć: człowiek orkiestra. Zazdroszczę :)
3
[#134] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@francdt, post #131

wezmę również sprzęt na AmiParty

Śuper OKok, racja
1
[#135] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@francdt, post #131

ooo, chętnie przetestuje na AP jak będziesz OK
[#136] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #128

Jutro w czwartek o 17:45 Marecki na yt na kanale Press Fire to Continue planuje liva z ogrywania Amijoya.
Ma ogrywac na Amidze i na c64.

3
[#137] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@JacK_Swidnik, post #135

Będe na 100% na AmiParty sprzęt również będzie wiec można testować do woli :)
1
[#138] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #121

Wczoraj odebrałem Amijoya z paczkomatu. Wielkie dzięki. Wygląda super. Przetestuję dopiero w weekend, ale już teraz na sucho widzę, że mi podpasuje charakter pracy drążka. Wychyla się lekko (nie lubię tych twardych), a jednocześnie dobrze się centruje, przez co można puknąć delikatnie dany kierunek i po puszczeniu nie wychyli się w drugą stronę (tak jak w przypadku joyów na sprężynkach). Wielkość obudowy moim zdaniem nie przeszkadza. Zresztą na żywo nie wydaje się jakoś szczególnie duży. Mam joystick który ma znacznie większą podstawę (fakt, że niższą). Duży plus za odpinane kable i za uniwersalność, że będę mógł go używać z klasycznymi Ami, jak i Pi400/500 i TheA500.
1
[#139] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Grzegorz_P, post #138

Witam ja również dzisiaj odebrałem moje 2sztuki moje mają nr 021 i 022 :) testy już są od czasu odebrania jeden na c64 drugi na Amidze 1200 gra sie zajebiscie dzięki
1
[#140] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@francdt, post #139

to naklejka
[#141] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #136

Gdyby kogoś interesowało, to joy działa perfekcyjnie z Misterem i MIST-em :)
1
[#142] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Splavinho, post #141

To super informacja.
Mi udało się skonfigurować gp2040 (czyli amijoya po usb) ze dziala z c64mini - trzeba go zmienic z xinput na neogeo mini i przemapowac pare klawiszy - nakrece z tego yt bo jak juz wiadomo co zrobic to jest to proste a moze komus sie przyda :)
1
[#143] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #142

Tak jak obiecałem nagrałem, krótki film na którym pokazałem jak skonfigurować amijoya żeby współpracował z the c64mini i maxi. Po zastosowaniu się do instrukcji na filmie mamy możliwość przełączenia się pomiędzy dwoma trybami - po staremu gdzie joydziała jak wcześniej oraz z trybem skonfigurowanym pod the c6mini.
Co najważniejsze zmiany te nie mają wpływu na działanie Amijoya po db9.

Jeżeli są jeszcze jacyś chętni na Amijoya to zabieram się za kolejną partię - więc jak ktoś chętny to proszę o info na priv.
1
[#144] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #143

W tym momencie chciałbym zachęcić niezdecydowanych. Tych którzy mają swoje Joysticki z epoki i sądzą, że nic lepszego nie powstanie.
Otóż amijoy uważam pod względem precyzji i funkcjonalności bije moje Joysticki z tamtych lat na głowę.
Żadnym nie grało mi się tak dobrze jak Amijoyem. Kupiłem, nie żałuję.
Gdy wyjdzie unithor też zakupie - będę miał wówczas porównanie.
Tyle lat to robią to jakość powinna być kosmicznie dobra
1
[#145] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Biegu86, post #144

Tak w kwestii reklamy, to mam już jedną sztukę i po pięciu minutach używania podjąłem decyzję o zaopatrzeniu się w drugi egzemplarz szeroki uśmiech
2
[#146] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #143

Biegu86 i Grzegorz_P - bardzo mi miło że joye się podobają :) Mam nadzieję że będą dobrze służyć :)

Tym razem filmik z zabawy z xtreme racing na 1200.

Ostatnia aktualizacja: 14.09.2025 13:32:36 przez marggines
2
[#147] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #146

OK
[#148] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@marggines, post #143

Mam za sobą jakieś 20 godzin przepracowane z grą pt. "Devil's Temple" jak i z godzinę w "Mortal Kombat" z godzinę w "Stunt Car Racer" z dwie godziny w "Lotus II/III" i o dziwo idzie grać bez zamocowanych przyssawek, które w razie potrzeby można przykręcić. Tak, że Młot Thora - zwany AmiJoy-em działa wyśmienicie i dobrze wymiata przeciwników. Polecam.
1
[#149] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@koczis, post #148

Jak niema dyfuzorów rozpraszających wiązkę światła to lipa.
[#150] Re: AMIJOY - DB9 i USB joy 2 w jednym

@Stoopi, post #149

Wiem, dlatego czekam na wahadłowiec tfu Unithora.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem