[#163]
Re: Pistorm32-lite 2GB WIFI z adapterem CM4 - wrazenia, sugestie...
@wojtek_77,
post #155
Mam ten sam problem. Sprzęt to A1200, Pistorm 32lite z CM4, karta SD 64 GB, Emu68 1.1, fizyczny ROM 3.2.3.
A1200 bootuje z karty SD z 3.2.3 (której używam na innych Amigach). Poprawnie wykrywa dysk na SD i partycjonuje (sterownik brcm-emmc), po resecie partycje są widoczne. PFS jest w RDB. Instalowałem i używałem PFS na wielu konfiguracjach, w tym także na Pistormie w A500, więc raczej robię wszystko poprawnie.
I efekt jest taki, że po resecie partycje pojawiają się na blacie WB (czyli poprawnie), jednak próba zrobienia QuickFormat na dowolnej partycji powoduje pojawienie się okna "initialization disk" i przez kolejne kilkanaście/dziesiąt minut nic się nie dzieje. Amiga zasadniczo nie jest zawieszona, wskaźnik myszki działa, puldown menu się pojawiają, jednak WB czeka na zakończenie zabaw z dyskiem. Sprawdzałem zarówno na partycji 1 GB, jak i 16 GB, efekt identyczny.
Co ciekawe, po ustawieniu na FFS formatowanie kończy się pomyślnie. Będę walczył z PFS dziś wieczorem, jeśli się nie uda, to ustawiam wszystko na FFS. Podobno FFS w OS3.2 obsługuje już poprawnie partycje >4 GB. Tak?