kategorie: A1200, A2000/A3000, A4000, A500, A600, CD32, CDTV, Minimig, NatAmi, Programy
[#91] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #84

Jak idzie robota? Kiedy wersja 1.0?
[#92] Re: Amelinium Web Browser

@gozmo, post #91

do przodu, na tydzien odlozylem troche moce przerobowe na inne projekty, ale w weekend wracam, w miedzyczasie przymierzam sie do programu pocztowego na bazie Amelinium, no ale web najwazniejsze

IMAP!

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2026 12:00:29 przez juen
17
[#93] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #92

Ok, działaj. Na pewno wielu czeka i przebiera nóżkami.
7
[#94] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #92

W końcu może będzie porządny klient poczty.
1
[#95] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #92

Juen wymiatasz.
3
[#96] Re: Amelinium Web Browser

@jimiche, post #95

Juen Office

2
[#97] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #92

Wow. Jakie wymagania dla Emailienium??
1
[#98] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #92

To teraz jeszcze emulator PC, o nazwie Emulinium.
4
[#99] Re: Amelinium Web Browser

@recedent, post #98

Ja pójdę dalej i poproszę jeszcze o Calclinium i Writelinium.
3
[#100] Re: Amelinium Web Browser

@recedent, post #98

Emulator Falcona najlepiej!
[#101] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #92

Przetestuj proszę: Replay! Fest i wrzuć nam screena jak wygląda :)
[#102] Re: Amelinium Web Browser

@alt_, post #101

jeszcze za slaba jest przegladarka na nia, ale wezme ja na tapete :)
[#103] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #102

zblizam sie jakos do wydania wersji 0.1, mega bety wciaz mega nieuzywalnej dla wiekszosci stron i dosc wolnej. buildy pod rozne cpu, w tym dodatkowa wersja bez obrazkow amelinium_low dla KICK 1.3/MC68000 :)

zanim ja wypuszcze postaram sie jeszcze troche zoptymalizowac, ale to dziala tak, ze juz na wejsciu robi sie pelny prerender, zeby wyliczyc wszystko na stronie, wszystkie obrazki sa takze juz pobierane. po zaladowaniu strony to samo przewijanie po niej jest hiper szybkie. dodalem cachowanie obrazkow, wiec drugie wejscie na strone powinno byc duzo mniej bolesne. na pistorm/winuae z kolei strony laduja sie i tak bardzo szybko... ja testuje na 060 swojej, pistorma nie mam.

przegladarka jest standalone, sama dekoduje obrazki, ogarnia kownersje utf, czy svg. zewnetrznie potrzebuje w sumie tylko podstawowe biblioteki. wymaga czcionki helvetica, ale byc moze dodam auto instalacje ich w progdir: w razie braku
15
[#104] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #103

Ale ja mam i używam, przecież wiesz, jak coś to służę pomocą.
1
[#105] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #103

wciaz mega nieuzywalnej dla wiekszosci stron

Większość stron ssie!
4
[#106] Re: Amelinium Web Browser

@_DiskDoctor_, post #105

wersja 0.1 na http://juen.in
naprawde nic nie oczekujcie narazie, ale mozna sobie zerknac jak to teraz wyglada (wolno)

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2026 19:19:42 przez juen
8
[#107] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #106

U mnie działa
3
[#108] Re: Amelinium Web Browser

@waldiamiga, post #107

13
[#109] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #108

Proszę przetestować na pierwszej stronie WWW w historii: http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html szeroki uśmiech

BTW CERN opublikował informację o bezpłatności standardu WWW 30 kwietnia 1993 (co za zbieg okoliczności, że IMP miał też urodziny 30 IV )
2
[#110] Re: Amelinium Web Browser

@-tbn-, post #109

Niczego tak bardzo nie brakuje Amidze w każdej postaci jak przeglądarka internetu.
5
[#111] Re: Amelinium Web Browser

@rbej1977, post #110

jeszcze wieki bede gonil ibrowse, ale jest szansa by obsluzyc cos czego on nie obsluguje (jest o dziwo pare stron, ktore sie na amelinium laduja dobrze, a zle na ibrowse)

nastepna wersja bedzie troche lepiej wygladala. trzy rodziny czcionek i troche szybsze przewijanie i mniej migotania przy rysowaniu
7
[#112] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #111

MAGA (Make Amiga Great Again) !!!
5
[#113] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #92

Działa fajnie na A1000 z Pistormem i A4k z 060 link

Ostatnia aktualizacja: 02.05.2026 22:02:33 przez Hal
2
[#114] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #108

Robi wrażenie. Nawet nie to jak działa i jak mało potrzebuje do działania, ale fakt podjęcia rękawicy. To nie gierka na własnych zasadach tylko usystematyzowane regóły i standardy. Chwilę pokręciłem się po stronkach które odwiedzam. Niektóre rzeczy pokazuje lepiej niż IB niektore gorzej. Sam na codzien zagladam na elektrowoz.pl - ani to wypasiony portal ani znowu stary. I tu laduje sie podobnie jak IB. Pewnie kwestia js. Obecnie OWB i WF ogarniaja ta stronke ale tez potrzeba mocy do tego. Gratuluje. Uważam, że dni IB są policzone
5
[#115] Re: Amelinium Web Browser

@arturB, post #114

:)

16
[#116] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #115

Wow! Extra to wygląda. Kiedy będzie do pobrania?
[#117] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #115

Zapytam. Jeśli PiStorm emuluje 040 to czy właśnie ta wersja Amelinum będzie działać najszybciej?
[#118] Re: Amelinium Web Browser

@betonumysłowy, post #117

Mam nadzieje, ze dzis udostepni.
Co do pistorm to nie wiem, bo nie mam go, ktoś będzie musiał porównać do ibrowse. Powinno być szybko.
2
[#119] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #115

No i IB dostal właśnie z liścia w pysk...
[#120] Re: Amelinium Web Browser

@arturB, post #119

jeszcze dlugo bede gonil kroliczka, samo gui i mozliwosci z ibrowse sa ogromne, u mnie lece na prostote i skupiam sie tylko na renderze. ibrowse to i tak cud techniki, bo naprawde niezle sobie radzi zwlaszcza szybkosciowo wersja 3.0, szkoda ze nie rozwijana, mysle ze tam tez dotarli do sciany i musieliby wszystko przepisac
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem