kategorie: A1200, A2000/A3000, A4000, A500, A600, CD32, CDTV, Minimig, NatAmi, Programy
[#121] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #120

Żeby przeskoczyć ścianę musiałaby powstać wersja na emulator żeby zrobić użytek z tych tysięcy mipsów i kosmicznej liczby ram. Klasyczna Amiga kończy się na 100 mipsach. Mac Mini M1 z 2020 roku to 5500 mips w SysInfo 4.4.
[#122] Re: Amelinium Web Browser

@rbej1977, post #121

Potestowałem. Jestem pod wrażeniem. Świetnie się zapowiada.
Jedyna co zauważyłem:
- nie da się otworzyć w oknie WB, chyba że jest opcja w tooltypach, bo nie sprawdziłem.
- Na pistormie w FullHD śmiga aż miło, tylko na obrazie pojawiają się różowe tła, których nie ma np. w 1280x720
[#123] Re: Amelinium Web Browser

@mareq, post #122

nie da się otworzyć w oknie WB

Trzeba dać anuluj jak pyta o tryb wyświetlania
[#124] Re: Amelinium Web Browser

@TomcioPaluszek, post #123

32bit RTG:

[#125] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #120

Wszyscy o IBrowse, a jest jeszcze darmowy AWeb ostatnio zaktualizowany. Nawet go zacząłem używać i jest całkiem szybki, ale Amelinium (choć bardzo wolno), najładniej mi strony wyświetla. No i możliwośc wyboru rozdziałki przy uruchamianiu bardzo fajna sprawa.
[#126] Re: Amelinium Web Browser

@lukjan, post #125

0.2 wciaz wolno laduje (ale szybciej niz 0.1).
za to render miedzy 0.1 a 0.2 to przepasc na plus :) juz tuz tuz i upublicznie

z tym wolno laduje to w sumie tez nie do konca. po prostu ibrowse szybciej pokazuje strone i dalej ja laduje. jakby zsumowac pelny czas to na pewno Amelinium jest szybsze juz

Ostatnia aktualizacja: 05.05.2026 16:41:07 przez juen
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem