[#261]
Re: No co z tym Arosem :)
@AMIGASYSTEM,
post #260
Do wszystkich. Rufus najnowszy. Pendrive świeży że sklepu. Rufus wypala ISO na pendrive. I robi z tego bootowalny napęd. Windowsy tak kiedyś wypalałem i także bootowało. I także tu, z 2.9 ISO Aros One zrobiłem bootowalny pendrive. I ZG5 normalnie z tego pendrive się ładuje Live CD. Ale po załadowaniu systemu, nic się nie odpala, bo system nie może znieść bibliotek w Libs:.
Chciałem tym zabiegiem sprawdzić, czy czasem nie ma.jakiś błędów lub braków, na plikach USB IMG, lub ISO.
Aros One 2.9 wypalony z pliku USB IMG, najnowszym Rufusem bootoje, ale nie działa prawidłowo. System się ładuje,. Ale nie idzie uruchomić żadnych programów, bo dostaję komunikat że nie tej, czy tamtej biblioteki.
Na ZG5 mam już zainstalowany 2.6. Tą samą sytuacja: Aros ONE się uruchamia normalnie, ale uruchamianie aplikacji kończy się tym, że system wola o bibliotek.
Więc pytam, czy HDD jest uszkodzony? Czy nowiutki pendrive jest uszkodzony, czy może obydwa.
Sprawdzę ewentualnie czy bootowalny pendrive z pliku USB IMG, załaduje się normalnie na innym komputerze.