[#348]
Re: Amiga 2000 EATX - lista
@bobycob,
post #344
Odpowiem za kolegę - w Waszej zbiórce nie uczestniczy, ale ma płytę z poprzedniej, organizowanej przeze mnie zbiórki. My co prawda mamy wersję 2.2, ale ona różni się bardzo niewiele od 3.1. Trzeba się tylko upewnić, czy na pewno są te same układy, bo Jason zrobił małe zamieszanie w tym temacie - przechodząc na 3.0 zmienił SRAM z 5V na 3V, a w 3.1 z powrotem na 5V... więc chyba jest to samo, ale lepiej się upewnić.
PS. sprawie napięć zasilających układy pamięci warto się przyglądnąć, bo w ramach tego samego układu bywają i 5 i 3V. Taka historia miała miejsce przy mojej pierwszej GBA1000 - organizator zbiórki na PCB zrobił także grupowy zakup kilku części, w tym układów SRAM (dla fast RAM). Gdy ludzie zaczęli to składać, to wielu z nich przestała działać pamięć fast. Okazało się, ze zamówił omyłkowo układy 3V zamiast 5V. Ja się na szczęście na tyle certoliłem ze składaniem, ze sprawa wypłynęła zanim skończyłem... i kupiłem nowe, prawidłowe układy. A te 3V mi zostały w pudełku... czasami do czegoś tam się przydają (to 16 kostek po 0,5 MB).