[#361] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bobycob, post #360

link 3.0 też ma, prawy dolny róg płyty.

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2024 10:26:28 przez Blady
[#362] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@Blady, post #361

Zapomniał wspomnieć, to napisał o tym przy 3.1? :D
[#363] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@mikser, post #358

Eeeee, 45 zł netto (czyli 55.35 brutto), termin 2 tygodnie.

Tamta pierwotna cena była chyba dla 96 sztuk.
[#364] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #363

Powiem tak. Różnica w cenie przeje być znacząca. Jeśli mimo to od nich zamówisz to się chętnie podłączę. Podejrzewam, że większość zamawiających się wycofa.
Więc jestem skłonny ogłosić zamknięcie tematu bez rezultatu pozytywnego.
Faktycznie tam jest coś o 96 - trochę nieprzejrzyste. Dla osób które stale korzystają z tego sklepu pewnie wszystko jasne.

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2024 13:49:39 przez bobycob
[#365] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #363

Przy tej cenie to ja się wypisuje, znalazłem po 35 brutto od 1 szt. u wschodnich braci. Jak nie będą działać to zwrócę.
[#366] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@mikidr, post #365

35 zł plus wysyłka ... pewnie koło 6 zł. Niby znacząco taniej, ale to tylko niecałe 30 zł (cena jednej pizzy) w zamian za brak pewności co właściwie kupiliśmy. Przy kompie który wyjdzie circa 2000 zł to niewielka oszczędność.
[#367] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@wali7, post #366

35 zł plus wysyłka ... pewnie koło 6 zł. Niby znacząco taniej, ale to tylko niecałe 30 zł (cena jednej pizzy) w zamian za brak pewności co właściwie kupiliśmy. Przy kompie który wyjdzie circa 2000 zł to niewielka oszczędność.

Zawsze w ciągu 90 dni można zwrócić i bardzo szybko oddają kasę. Ale ja nikogo nie namawiam do takiego wariantu zakupów.
[#368] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@wali7, post #366

Ponieważ oferta jest całkiem średnia (chociaż moim zdaniem oryginałów się taniej nie dostanie) to ja też raczej bym ten temat odłożył. Zapytanie wysłałem dla 12 sztuk, nie wiem czy oni mi mniej sprowadzą i jaka będzie cena.
[#369] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #368

Ja w microsie kupowałem trochę rzeczy: pamięci 4x256k dla A500, Xilinksy 95288 i 95144, wszystkiego do kupy pewnie pod setkę, i z żadnym chipem nie miałem problemów.
Jeśli chodzi o Chińczyków, to dużo rzeczy w niezłych cenach (ale droga wysyłka) ma UTSource. Dużo różnych rzeczy u nich kupiłem, prawie wszystko było ok... prawie, bo kupiłem kiedyś coś koło 20 szt GD5434 do kart graficznych, i żaden nie działał poprawnie (z innych źródeł te układy były OK).
[#370] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@wali7, post #369

Micros to mój główny dostawca komercyjny od 10 lat dlatego podejrzewam, że moja handlowczyni nie mogła mi dać już lepszej ceny niż to co podałem.

Ogólnie Micros to dobry dostawca ale kiedyś przy różnych okazjach zapotrzebowania na bardziej egzotyczne albo czasowo trudno dostępne układy jak dopytywałem czy towar jest od autoryzowanych dostawców albo od producenta to czasami odpowiedzi były wymijające typu: dostawca alternatywny ale pewny, itp. :).
[#371] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #370

To się wydaje obiecujące. I ktoś to już kupił i dał 5 gwiazdek :).
https://pl.aliexpress.com/item/1005006045142646.html

W dodatku sprzedający ma dużo opinii i 95% dobrych.

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2024 18:07:58 przez bfgmatik
[#372] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #371

To się wydaje obiecujące. I ktoś to już kupił i dał 5 gwiazdek :).
https://pl.aliexpress.com/item/1005006045142646.html

W dodatku sprzedający ma dużo opinii i 95% dobrych.

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2024 18:07:58 przez bfgmatik

Cena bardzo dobra, opinie w miarę ok , poza tym można zwrócić więc właściwie bez ryzyka.
[#373] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #371

Mam już płyty w domu, właśnie przyjechały. Osoby biorące udział w zbiórce proszę o dane do wysyłki w prywatnej wiadomości:
- paczkomat,
- imię, nazwisko
- email
- telefon

Kolegę eastone poproszę o adres zagraniczny dla kuriera DPD, email i telefon.
3
[#374] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #373

Ciekawa zbieżność, bo nasza poprzednie zbiórka na A2000EATX też odbywa się około Świąt BN OK
[#375] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@wali7, post #374

Odpowiedź na:
Ciekawa zbieżność, bo nasza poprzednie zbiórka na A2000EATX też odbywa się około Świąt BN OK

Wy mieliście prezent i zabawę na BN a my na Mikołaja szeroki uśmiech Swoją drogą bardzo szybko się to wszystko zadziało i wielkie dzięki dla @bfgmatik za zorganizowanie tego wszystkiego.

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2024 15:39:45 przez mikidr
1
[#376] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #373

Dane wysłane.
Szacun za to, że ci się chciało :)
BIG THX!!!!
[#377] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #373

Poszło 6 paczek z 8 :).
Do kolegi eastone pójdzie DPD zagraniczne w poniedziałek bo nie chcę tego nadawać z Żabce pod domem no i czekam jeszcze na dane adresowe od jednej osoby.

Pamiętajcie, że obok płyty głównej jest ostretchowana i przyklejona płytka Blustera, żeby nie wyrzucić z kartonem :).
4
[#378] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #377

Paczka dotarła.

Dziękuję za przesyłkę, ogarnięcie zamówienia. Pomoc i zaangażowanie. Oby dzięki takim jak Ty Amiga trwała nie tylko w naszych serduszkach.
1
[#379] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #377

Moja płyta też dotarła, dziękuję.
1
[#380] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@Blady, post #379

PCB jest już u mnie. Dzięki.
1
[#381] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@Robo_G, post #380

Do mnie też dotarła. Wielkie dzięki za całą akcję.
1
[#382] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #377

Moje również dotarły OK
[#383] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@mikidr, post #382

Mikołaj spóźniony ale obfity, cała rodzina się cieszy

3
[#384] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@Blady, post #383

Żona na pewno
2
[#385] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@Robo_G, post #384

Nie zapominajmy o dzieciach :)
A potem jeszcze lutowanie w Święta... ja moją pierwszą GBA1000 lutowałem między Bożym Narodzeniem a Nowym Rokiem :)
[#386] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@wali7, post #385

:)
Nie zapominajmy o dzieciach :)

nooo kto na NAS, na starość będzie pracował,
więc NIE zabezpieczajcie się :)

i zamiast lutować EATX, inną pracą na święta się zajmijcie :)
1
[#387] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@Cezarykl, post #386

Do cię zwracam się, cny panie Andrzeju, i do cię, stary druhu, panie Michale! Nie dość było piersi nadstawiać, krew rozlewać, nieprzyjaciół wycinać! Nie skończony trud wasz, bo gdy siła ludzi czasu tej okrutnej wojny poległo, musicie teraz nowych obywatelów, nowych obrońców tej miłej Rzeczypospolitej przysporzyć, do czego, tuszę, nie zbraknie wam męstwa ni ochoty! Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy boskich auxiliach podnieść nie można.
[#388] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@wali7, post #385

Lutowanie replik dużych komputerów to prawie jak układanie puzzli. A że w dawniejszych czasach często w okresie świątecznym układałem puzzelki, to teraz gładko przejdę na lutowanie Amigi. Oby tylko nie okazało się to bardziej frustrujące niż przyjemne jak coś zadymi :).
[#389] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #388

Tak, hobby jest super. Najbardziej frustrujące jest gdy któryś z puzelków okaże się uszkodzony... wtedy zaczyna się dodatkowa łamigłówka (Amigłówka ;) ). Ja też teraz składam puzelki: AA3000+, właśnie kończę wlutowywanie chipsetu AGA, jutro spodziewam się ostatnich brakujących części, zasilacz meanwell dotarł dziś... więc, jeśli nic mi nie przeszkodzi, jutro wieczorem zacznę uruchamianie :)
5
[#390] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@wali7, post #389

Daj znać jak poszło. Moje pytanie o dobór elementów do płyty z przed jakiegoś czasu właśnie odnosiło się do chipsetu AGA. W związku za kabelkozą i łataniem timingów dodatkowymi elementami na płytach A1200.

Czy element EMI zastępujecie czymś w rozsądniejszej cenie? Zbieram sobie listę zakupów, a im bardziej szukam tym mocniej wąż w kieszeni gryzie ;).

Co powiecie na taką obudowę A1200? Zawsze chciałem mieć CDTV :).

https://ibb.co/Jzf8tK8

Ostatnia aktualizacja: 13.12.2024 15:55:43 przez bobycob
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem