[#541] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@bfgmatik, post #540

Dałoby się. Można prawie wszystkie układy specjalizowane z A600 wykorzystać w A2000EATX, czy oryginalnych A500, A2000 etc.
Układy specjalizowane w A600, czy A3000 są w większości zgodne z tymi w starszych modelach, część z nich została przeniesiona z obudów DIL do PLCC, ale to można ogarnąć przejściówkami, projekty są w sieci.
[#542] Re: Amiga 2000 EATX - lista

@wali7, post #234

Zastanawiałem się czy nie dodać ogłoszenie na giełdzie, ale tutaj myślę że więcej osób potencjalnie zainteresowanych zobaczy. Nabyłem N2630 od kolegi na giełdzie ale oczywiście bez śledzia. Kartę odbiorę dopiero za tydzień podczas weekendowego pobytu w PL. W międzyczasie zrobiłem metalowe śledzie. Do wykonania modelu użyłem najnowszego pliku Kicad, dodałem otwór na przełącznik, który o ile dobrze się orientuje nie ma żadnej funkcji na ten moment. Niestety okazało się że w starszych wersjach przełącznik jest w trochę innym miejscu. Nie wydaje mi się to problemem ze względu na brak funkcjonalności tego przełącznika ale nie chcę tego ukrywać.
Mam kilka sztuk dostępnych.

Ostatnia aktualizacja: 14.03.2026 23:39:27 przez SimonGK

Ostatnia aktualizacja: 14.03.2026 23:40:17 przez SimonGK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem