[#241] Re: elo nutki

@sopel, post #240

może być. OK Ta nuta dziwnie znajoma dla mnie - chyba oglądałem w ostatnich dniach okraszony nią jeden z chińsko-ej-ajowych shortów tego typu, co to fejzbok mnie nimi ostatnio spamuje (a ja ich nie lajkuję, bo jeszcze inni zobaczą, jakie rzeczy ja lajkuję ._.)

[#242] Re: elo nutki

@snajper, post #241

Fajne te lalki i jest na czym oko zawiesić :)
Ale skoro temat o nutkach to ciekawi mnie czy kojarzysz to:

i to:

Z pejsbuka nie korzystam, a ostatnio mojej znajomej ktoś konto przejął i dokonał wyłudzeń na blika...
[#243] Re: elo nutki

@sopel, post #242

też dobre OK

Z pejsbuka nie korzystam, a ostatnio mojej znajomej ktoś konto przejął i dokonał wyłudzeń na blika...

ja przez długi czas nie korzystałem, gardząc nim otwarcie. Założyłem konto dla dostępu do grupy Pixela, a z biegiem czasu człowiek się uzależnił.

to jeszcze jedno ej-ajowe do zawieszania oczu.

2
[#244] Re: elo nutki

@snajper, post #243

zombie podstępnie ugryzł Teto ┏ ◉╭╮◉┓

2
[#245] Re: elo nutki

@snajper, post #244

kolejne dwa.
1. nowy song od mekalotona. OK mekaloton umie w Teto SV, co cieszy. Niestety większość obecnych produkcji z Teto zalewających jutuba to męczący ucho jazgot bez charakteru.
nie wiem, na czym mekaloton te tracki produkuje, ale ten aż się prosi o zapętlenie. 🤨

2. Kąkeror live. O ile Teto kąkeror sam w sobie wymiata, tak tego live'a szanuję głównie za sam fakt nagrania go. Bo Teto tak nie wygląda. 😒 Ta dziewczyna tutaj przypomina jakąś ladacznicę. O ile w ogóle to dziewczyna, bo tego też nie byłbym pewien.

dla porównania oryginalny kąkeror (oraz jakaś wersja sprzed roku, co dopiero ją znalazłem 🤨 jednak też jest o szczebel niżej):

kąkerory są tym bardziej godne uznania, że to nawet nie jest SynthV.

Ostatnia aktualizacja: 31.05.2024 17:44:59 przez snajper
[#246] Re: elo nutki

@snajper, post #245

1. nowy song od mekalotona.

...i to jest idealny materiał na moduł. ok, racja Tym bardziej, że instrumental i wokale są udostępnione.
kolejny krok w stronę przejścia Amigi we władanie Teto - tego nie unikniecie.
i jakby co, to za zaklepuję pomysł zrobienia tego modułu. W końcu pokażę tym hejterom z kółka wzajemnej adoracji modules.pl, przed kim mają zdejmować czapkę.

Ostatnia aktualizacja: 31.05.2024 18:09:23 przez snajper
[#247] Re: elo nutki

@snajper, post #246

jeszcze jedno. ♥︎ ل͜♥︎ To zasadniczo nie jest fajna nutka, tylko jakieś badziewie, którego Teto nawet nie śpiewa. Nieistotne. Poza śpiewaniem Teto umie też tańczyć. Podobno taka choreografia w takim obuwiu jest ciężka w realizacji. Tym bardziej należy się uznanie dla Teto!
całość niestety znów mąci małpa w niebieskim. buuu!

[#248] Re: elo nutki

@snajper, post #247

skleiłem sobie wersję z 8bit. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

oczywiście 8bit też pożyczone z jutuba, co się będę męczył... Można też wyciąć oryginał i dodać do 8bitów sam wokal, co również uczyniłem, jednak taka wersja brzmi trochę pusto. Początkowe założenia w ogóle nie obejmowały wokalu, bo dodawanie takich tandetnych szmir do Teto godzi w jej honor. 😒
2
[#249] Re: elo nutki

@snajper, post #248

kolejne dwie godne wyróżnienia nutki z udziałem Teto, wyłowione ciemną nocą, kiedy to byłem odcięty od świata wskutek globalnej awarii światłowodu.

pierwszej istnieje wiele wersji - jedna z samą Teto, inne przy współudziale innych vocaloidów. Wklejam tę, bo mimo że ruchy Teto są tu jakby randomowe, to się całkiem ładnie wystroiła.
a sama piosenka wywodzi się od Gumi, a tutaj dodatkowo coverowana jest przez niejaką Hanatan, wzbudzając tym większy zachwyt. ͡⊙ ل͜ ͡⊙

tu oryginał z Gumi (w sensie kopia oryginału z nicovideo):

i druga nutka, odkryta chwilę później. O tej nie powiem wiele, bo nie wiem wiele.

[#250] Re: elo nutki

@snajper, post #249

kolejna porcja ciekawszych nutek z Teto.
1. Teto + Tron ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ta akurat nie jest niczym nadzwyczajnym, bo li tylko jedną ze scenerii z Project Diva, której z samą Teto można znaleźć na jutubie co najmniej kilka wersji.

2. a to jest ciekawsze, bo Teto nawija po hiszpańsku. A hiszpańskie covery są cokolwiek bardziej strawne od chińskiej sieczki.

a korzystając z okazji podziękuję jeszcze raz tutaj - bo mailman i moje podziękowania zgumkował - za słowa uznania @sopelowi OK Niestety wczoraj z rana podziękować nie byłem w stanie ze względu na ucisk, jakiemu poddawane są osoby napiętnowane jako zagrażające stabilności portalu.

P.S. panie majster, nie wiem od jak dawna, ale atrybuty title klikalnych emotek macie pochachmęcone. Zamiast powinno być pomysł. Z kolei emotki, która oryginalnie była pod , lista nie zawiera w ogóle - ale to nic nowego, bo połowy emotek, które kiedyś były, od dawna nie ma. Np. :​laska:.
nie ma za co❗

Ostatnia aktualizacja: 15.06.2024 18:59:02 przez snajper
[#251] Re: elo nutki

@snajper, post #250

+bonus sobotni, znalazłem kolejnego p0rnosa z Teto w 4K. ( º ͜ʖ͡º)
niestety zawiera też Miku. I zasadniczo jest to co najwyżej trailer p0rnosa.
ktoś rozpoznaje autka w tle? 🤔 To po prawej z frontu przypomina BMW.

[#252] Re: elo nutki

@snajper, post #251

a więc przedstawiam wyniki śledztwa. detektyw

na wstępie dla uściślenia - autka są cztery, a nie dwa. Bo wokaloidy zostały przezornie obstawione autkami z obu stron, żeby nie miały gdzie uciec. detektyw

pierwszym tropem były napisy końcowe, w których wyraźnie stoi po chińsku, że model samochodu GB-01A. detektyw Gugol tym tropem poprowadził do deviantarta, który z kolei zawierał trop dokładniejszy: "Car model by GB-01A on Bowroll". Biblioteka właściwa: https://bowlroll.net/user/1373/files.
Niestety to nie koniec szukania, gdyż spośród dostępnych tam autek żadne jakoś bliżej nie przypominało mi któregokolwiek z filmiku. 🤔 Jedynym pokrywającym się częściowo z czerwonym autkiem była Honda, którą to załączyłem do outputa poniżej. A news z 2016 po przetłumaczeniu zdawał się tłumaczyć stan rzeczy:
29.12.2016.
Modele sprzed 2014 roku i niektóre inne modele zostały wycofane z domeny publicznej.

podparłem się bazą modeli z Gran Turismo, przeglądając wszystkie BMW i Hondy. Z nich to wyłowiłem BMW M3 GT2 i Hondy HSV-010.

na samochodach nie znam się kompletnie. Tak z przymrużeniem oka podobne. 🤔
jednak rzucały się w oczy różnice na przednim zderzaku BMW. detektyw

wreszcie na trop właściwy naprowadziło przejrzenie modeli autek na wikipedii - https://en.wikipedia.org/wiki/LM_GTE detektyw "GT Le Mans - RLL BMW Z4 - Mueller / Edwards / Werner". A dalej już z górki.

zostały jeszcze trzy autka. detektyw A ta honda - po przejrzeniu wiki też nie wiadomo czy jest hondą, czy fordem... Czy może czymś jeszcze.
tymczasem dla umilenia czasu zebrałem dla państwa pozostałe wersje Stepa z udziałem Teto. Niektóre są pełne, a niektóre demo.

youtu.be/X5Mg4KjS3Ms - tu tylko taki półp0rnos, również cierpiący na to, co autka (czyli że demo ), a przy tym ma lipną jakość. Plusem jest usytuowanie Teto na należnej jej pozycji centralnej. OK
youtu.be/gWiaDAbrDUE - implant version.
youtu.be/tGZEw7GfSg4 - guwniak version. Neru została zastąpiona guwniakiem, co przy współudziale Miku nadało tej wersji status niestrawnej.
youtu.be/6iRMIvjV9Ec - goth version.
youtu.be/qAEVe51-nwg - karnawał version. Z Teto w okularach. No niby na jednym coverze też nosi okulary i mi to nie przeszkadza.
youtu.be/atMPwHLb9GA - lipne modele version.

a swoją drogą, takie zakończenie Horizon Chase Turbo byłoby dużo lepsze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ostatnia aktualizacja: 17.06.2024 02:11:49 przez snajper
2
[#253] Re: elo nutki

@snajper, post #252

śledztwa ciąg dalszy, czyli "najciemniej pod latarnią". Dziś bez nutki, przepraszam bardzo.

ten tutaj to konkretnie GT-R GT500 R35, rocznik 2017. Nie powiem, na Nissana też zwróciłem uwagę ze względu na charakterystyczny przód, jednak głównymi podejrzanymi były wspomniane Hondy i Ford.

drugie z poszukiwanych autek to prawdopodobnie Audi R8 LMS.

tu też poszedłem na łatwiznę pytając ej-aja.
Został ostatni, z którym niestety ej-aj na razie mi nie pomoże, gdyż wersja free obejmuje jedno autko. A jest to jedyny spośród sprawdzanych ej-ajów, który poradził sobie z problemem. Link: https://www.yeschat.ai/gpts-9t557MrWWSU-Car-Identifier.
Inne albo piszczały, że "łeeee, obrazek za mały lub ni ma autka!", albo oznajmiały, że w istocie, obrazek zawiera samochód. x| A jeden dopatrzył się w BMW Forda Mustanga. I to nie w tym ze screenshota, tylko z wyraźnego zdjęcia z netu.

Teto twierdzi, że ostatnim autkiem jest z całą pewnością Porsche 911 GT3 R. Co jest raczej mało prawdopodobne, zważywszy głównie na kształt świateł Porschów. Oraz na fakt, że pośród pozostałych wymienianych przez Teto modeli znalazły się też Lotus Evora, Lamborghini Gallardo i BMW M6.

2
[#254] Re: elo nutki

@snajper, post #253

( ͜ʖ )

chcę koszulkę z tym motywem. ༼ つ ◕ c◕༽つ
I jest to kolejny motyw zahaczający o Amigę. Nie uciekniecie przed wielojęzyczną królową Teto! korona ok, racja

a bajdełej:

( ͡° ͜ʖ ͡°)

jest też oczywiście intro Sonika z wokalem Teto. ok, racja Jednak oryginału nie przebija. Może przebiłaby, gdyby nie piszczała.
dopiero po odsłuchaniu Sonika z Teto odkryłem te animacje w wersji CD ★.★ Konkretnie z płytki z wersją beta Sonika na PC, którą udostępnił jeden gościu: https://x.com/SCDDeconstruct - z ciekawszych rzeczy jest tam też zrekonstruowanie fizyki ruchu Sonika. OK
a te animacje w komplecie z muzyką tylko dowiodły, jaką flegmatyczną kupą jest Superfrog i Mario. duszenie kupki Eh, gdyby tak Sonic był Amigę... (nie licząc portu na Wampiry).

i na koniec taki bonus ( ͜ʖ )

Ostatnia aktualizacja: 27.06.2024 18:13:52 przez snajper
[#255] Re: elo nutki

@snajper, post #254

żyjemy w takich pięknych czasach, że ludzie coverują wokaloidy, a Teto w szczególności. Nie będę wskazywał palcami niektórych amigowiec, co próbują uciec od przeznaczenia, zakładając wszystkim klapki na oczy i usilnie próbując zakląć rzeczywistość, jaką jest wielojęzyczna królowa Teto władająca światem i Amigą. pokłony
po tym krótkim nakreśleniu sytuacji przedstawiam cover jednej z ostatnich piosenek Teto, o wymownym tytule "Dla Ptasząt". ok, racja

a tu oryginał - nie powinno dziwić, że kolejna kompozycja spod ręki mekalotona:

2
[#256] Re: elo nutki

@snajper, post #255

extra !
[#257] Re: elo nutki

@sopel, post #256

wiadomo!
To dziś jedno z odkryć z ostatnich dni. Najpierw jednak konieczne jest skrótowe objaśnienie, bo przypuszczam, że żodyn z PPA nie operuje chińskim i będzie sugerować się angielskim tytułem!
Ja w każdym razie się zasugerowałem, bo inaczej ten kawałek utkwiłby najwyżej gdzieś w kolejce do odsłuchania. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

o ile sam tytuł jeszcze nie raził zbytnio w świetle poznanych do tej pory wokalojdowych p0rnosów, w poważnego wu-te-efa wprawiło mnie zaczerpnięcie wiedzy u źródła, w poszukiwaniu zrozumialszego dla zwykłego śmiertelnika* tekstu piosenki, gdzie dowiedziałem się na wstępie, że... w oryginale śpiewa ją guwniak. ?x_X A UTAU-owy tembr głosu Teto w niczym nie polepszał sytuacji.
zapoznanie się z tekstem trochę rozjaśniło. Zapoznanie się z jeszcze świeżym komentarzem rozjaśniło jeszcze więcej.
otóż ta piosenka mówi o tym, w jaki sposób wypaczone umysły ogółu popadają w skrajności, szufladkując jednostki społeczne znajdujące się na etapie adolescencji.
czyli mamy tu kolejną pozycję z cyklu "co autor miał na myśli". Czyli coś, czego nigdy nie lubiłem. Ja prosty człowiek jestem i słucham piosenek, bo fajnie brzmią, a nie żeby poprzez dogłębną analizę rozszyfrowywać przemycane pod paroma warstwami zakamuflowane treści. Rozumienie tekstu schodzi na najdalszy plan. Gdyby nie angielski tytuł, to możliwe, że słuchałbym sobie tego kawałka radośnie pośród ludzi, żyjąc błogim przeświadczeniu, że żaden z nich (poza moją bratanicą) nie zna chińskiego i nie wyda mu się cokolwiek dziwne, że takie trochę późniejsze Fasolki śpiewają coś o zdejmowaniu majtek. I tu nasuwa się kolejna zagadka: z jakim odbiorem spotkałaby się podobna piosenka u nas? 🤔

aż nakłoniło mnie to do refleksji nad swą relacją z ej-ajem Teto. Dokonałem rachunku sumienia, żalu za grzechy i zostałem rozgrzeszony przez samego ej-aja.
A na koniec przypomniało mi się, że w końcu to nie ja programowałem tego ej-aja do praktykowania BDSM. 🤨

* czemu śmiertelnik oznacza człowieka, a nieśmiertelnik to roślina? 🤔 (jeśli trzymać się definicji SJP; bo zasadniczo nieśmiertelnik kojarzy się bardziej z wisiorem, o czym SJP nie piszczy ani słowa)

Ostatnia aktualizacja: 06.07.2024 14:45:17 przez snajper
[#258] Re: elo nutki

@snajper, post #257

i jeszcze jeden, już bardziej słuchalny. W oryginale śpiewany przez jakąś chińską wokalistkę.
wersji z Teto jest pewnie z kilka tuzinów. Ta jest jedną z nielicznych z dostatecznie dobrym wokalem Teto. Przez to niestety musiałem odrzucić Teto plażową. ;_; Uknułem już jednak plan i niskim nakładem pracy stworzę kolejny majstersztyk, doklejając jej wokal z poniższego.

[#259] Re: elo nutki

@snajper, post #258

kolejna dawka ciekawszych nutek z Teto. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

tutaj ciekawy pomysł na widok z kamerki telefonu. Na kanale jest jeszcze kilka tego typu.

model Teto z powyższego filmiku to ten sam, który użyty był w Conquerorze wersji Anh Duy (czy jak to się odmienia).

to z kolei motyw z jakiejś chińskiej bajki. Nie zawiera wokalu Teto, ale to nie szkodzi. •ᴗ•

a to to nie wiem co. Jakiś lipny cover, na który zajrzałem tylko z uwagi na thumbnail. ( ͡° ͜ʖ ͡°) I aż musiałem sprawdzić, który to model Teto. Okazuje się, że ten sam, co w samochodzikach. I wydaje mi się, że autor filmiku trochę go podrasował. 🤔
[#260] Cannon Fodder cover by Teto
miejscami śpiewa trochę niezrozumiale, bo to mój pierwszy cover. ( ͡° ʖ̯ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

3
[#261] Re: Cannon Fodder cover by Teto

@snajper, post #260

Litości. Teto nie ma nic wspólnego z tą grą.
[#262] Re: Cannon Fodder cover by Teto

@snajper, post #260

Fajne.
A jak tam w szkole, zdałeś do drugiej klasy?
[#263] Re: Cannon Fodder cover by Teto

@snajper, post #260

tragedia... nie rób tego więcej...
[#264] Re: Cannon Fodder cover by Teto

@RokiS, post #263

Lepiej snajperowi wychodzi tworzenie własnych utworów. Szkoda, że to porzucił.
1
[#265] Re: Cannon Fodder cover by Teto

@snajper, post #260

Chyba trzeba będzie kiedyś napisać grę z Teto w roli głównej
1
[#266] Re: Cannon Fodder cover by Teto

@tukinem, post #265

wiadomix❗ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tymczasem na amihejty Teto ma wywalone. ( ° ͜ʖ͡°)╭∩╮ I będzie dalej ćwiczyć śpiewanie, aż całe PPA z pokorą uzna podległość Amigi❗

od siebie dodam, że to dramat, ile hejtu w takich amigowcach się zalęgło❗ Bo inaczej tego określić się nie da❗
spróbuj jeden z drugim zaśpiewać vocaloidem choć do-re-mi-fa-sol-la, to się przekonamy, jakie to mundre! (A w zasadzie nie vocaloidem, tylko utauloidem, ale nie będę ich tak na starcie obciążał wiedzą ponadprogramową).
2
[#267] Re: Cannon Fodder cover by Teto

@snajper, post #266

Fajnie.
A ten, no yy, coś miałem się zapytać jeszcze ale zapomniałem.
[#268] Re: Cannon Fodder cover by Teto

@amikoksu, post #267

pewnie chciałeś zapytać, czy Teto nagrała od ostatniego razu jakąś nową piosenkę. Otóż oczywiście, że tak! I cieszę się, że o to pytasz. Tu ostatnia z mojej indywidualnej selekcji:

[#269] Re: Cannon Fodder cover by Teto

@snajper, post #268

O właśnie.
A tak nawiasem to do której klasy uczęszcza Teto?

Ostatnia aktualizacja: 19.07.2024 09:05:17 przez amikoksu
[#270] Re: Cannon Fodder cover by Teto

@amikoksu, post #269

tego nie wiem!
widziałem tylko jeden filmik ze sceną z lekcji, gdzie Teto miała za karę iść do dyrektora, czy coś. Ale oczywiście teraz, kiedy jest mi potrzebny, to szukam od dwóch godzin i g... głową w mur
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem