Komentowana treść: Aktualizacja AmigaOS 4
[#31] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Lokaty, post #24

A, czy inne programy (te portowane oczywiscie) moga skorzystac z tej biblioteki

Mogą.

A po za tym skad wiesz co Friedenowie planuja

Nie wiem co planują, oceniam po faktach, nie po fantazjach. A fakty są takie, że ostatnio rozwój AmigaOS 4 koncentruje się na wstawianiu do systemu elementów środowiska linuksowego. Ma to na celu maksymalne ułatwienie masowych portów programów linuksowych. Wcale nie muszę mieć informacji "od źródła", żeby powiedzieć co o tym myślę. Szkoda, że niektórym to się z wyśmiewaniem myli.

z chcecia sie dowiem dlaczego jeden jest gorszy od drugiego

Poseidon obsługuje większą ilość urządzeń.
[#32] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Malin, post #29

Sam nic nie potrafisz wymyslec?
[#33] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Kiv_Master, post #20

kiedy Genesi przestało finansować rozwój MOSa, a sam MOSTeam się nieco skłócił to była inna rozmowa i nie siedziałeś wtedy tak wygodnie.

Genesi nadal nie finansuje rozwoju MorphOS-a, a pan Gerber nadal pozostaje skłócony z resztą ekipy. Mimo to siedzę wygodnie.
[#34] Re: Aktualizacja AmigaOS 4
ocho kolejny flame ,i zaraz znow posypia sie 24h bany ;)
[#35] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@reactor, post #32

Nie mam zamiaru produkować się dla kilku czerwonych trolli, inaczej nie idzie tego określić.
Ty też jesteś bardzo pomysłowy jak widać...

Ostatnia edycja: 18.07.07 22:30:03
[#36] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@XaVeR, post #5

MorphOSa chwalic w niebiosa.

Czlowieku. Nie chawale. Tylko uzywam na swojej A1200.
Nikt mi nie wmowi ze nie jest on kontynuacja AOS3.1.
AOS4 nie uzywalem i nie mam o nim pojecia. Jestem plotka i mi sie nie nalezy. Proste. ;)
[#37] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Kiv_Master, post #12

Na przykład po to żeby ciągle nie siedzieć w epoce 3.1 łupanego.

Co? Nabijasz sie ze uzywam AmigaOS3.1?
Linuxa tez uzywam w wersji x86. Takze windowsow. Odczep sie :P
Nic ci do mojego WB3.1. I juz :)
[#38] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Malin, post #35

Nie mam zamiaru produkować się dla kilku czerwonych trolli, inaczej nie idzie tego określić.
Ja tu na razie troli nie widze a co najwyzej to pare osob o skrajnie odmiennych zdanych.

Ty też jesteś bardzo pomysłowy jak widać...
A dziekuje, z grzecznosci nie zaprzecze OK
[#39] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Kiv_Master, post #23

Czyżby prosta rekompilacja 3.1 na PPC, toż to MOSTeam a nie Hyperion wywiązał się dokładnie z umowy z AmigaInc, którą podpisał Hyperion.

...i na to wychodzi. Przeciez to MOS mial nazywac sie AmigaOS4.
[#40] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Andrzej Drozd, post #39

hmm jak mowi stare przyslowie :"co bylo a nie jest , nie pisze sie w rejestr"
[#41] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@DRACOX, post #40

"co bylo a nie jest , nie pisze sie w rejestr"

"Nie wierze politykom"

:)
[#42] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Grzegorz Kraszewski, post #31

Szkoda, ze tak czastkowa forme swojej wypowiedzi obrales... coz, sklania mnie to jednego - polegac tylko na swojej sprawdzonej kompetencji i szukac prawdziwych i zweryfikowanych informacji "u zrodel". Dziekuje i pozdrawiam. Dobranoc. :)
[#43] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@DRACOX, post #40

*nie dotyczny windowsa ;)
[#44] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@reactor, post #43

od dawna nie korzystam . hoduje pingwiny

Ostatnia edycja: 18.07.07 23:17:02
[#45] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@DRACOX, post #44

I co, ciekawe bestie, nie?
[#46] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@reactor, post #27

Może to telepatia? ;)
[#47] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@reactor, post #32

Nie wymagaj za dużo od 13-latka. :P
[#48] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Lokaty, post #45

calkiem przyjemne stworzonka wrecz.i nie prowadza tez tak ostrych bratobojczych walk plemiennych, jak owce
[#49] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Malin, post #28

Nie zrozumiałeś ironii, z jednej strony AmigaInc. jest wyśmiewana, że chciała "prostej rekompilacji AOS3.1 na PPC" co jest/było niemożliwe, a z drugiej MOS jest chwalony, że rękami i nogami trzyma się tylko rozwiązań linii AOS 3.x podczas gdy AmigaOS4 jest krytykowany za wprowadzane innowacje zaczerpnięte z innych lepiej rozwiniętych systemów. Normalnie paranoja. ;)
[#50] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@DRACOX, post #48

Serio? A walki KDE z GNOME, Qt z Gtk, wszystkich dystrubycji miedzy soba czy nawet na samym szczycie (jak Linus nazywajacy tworcow GPLv3 hipokrytami i idiotami)?
[#51] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@reactor, post #43

[#52] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@DRACOX, post #48

Expertem od pingwinów, można powiedzieć, że jest Jaca.... Ale pewnie
go nie posłuchasz, bo to wredna mofca :P
[#53] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Kiv_Master, post #49

A jakiez to innowacje? Wspoldzielone obiekty ktore w wersji amigowej same przecza swojej nazwie i sa gorsze niz normalna amigowa biblioteka (pomiajac latwosc wpisania configure && make)?
[#54] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@marcik, post #50

heh ale zdecydowanie nie sa tak intensywne jak tu :), zdecydowanie. jakby porownac, tam akcja jest jak w w11 ..tu jak w brazylijskiej telenoweli, z morderstwami, nieslubnymi dziecmi,kuzynami i innymi tego typu elementami ;>

Ostatnia edycja: 19.07.07 00:03:43
[#55] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@DRACOX, post #54

fajne seriale ogladasz :P
[#56] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@marcik, post #53

Nie tylko to, miałem na myśli ogólnie wszystkie nowości, które pojawiły/pojawiają się w AOS4, a które są od razu zaciekle krytykowane i wyśmiewane.
[#57] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Kiv_Master, post #56

które konkretnie?
[#58] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Grzegorz Kraszewski, post #2

W odpowiedzi na komentarz #2

Napiszę przekornie w ten sposób.
Wprowadzenie w jądrze systemu supportu dla pochodzących z linuksa shared objects (.so) przyczyni się do powstawania dla AmigaOS 4 programów, które będzie trudniej przenosić na inne systemy amigowe i amigopodobne. Trudniej będzie je również dało się uruchomić (o ile w ogóle, w dającym się przewidzieć czasie) przy pomocy prostych wrapperów. I nawet patchloadseg niewiele tutaj pomoże.
Być może to właśnie jest zasadniczym powodem Twoich protestów.
Na ewentualny zarzut, że to nieamigowe odpowiem tak: skoro AmigaOS 4 jest obecnie wiodącym systemem, który wyznacza kierunek rozwoju oprogramowania Amigi to adaptowanie dobrych rozwiązań z innych systemów czyni je jak najbardziej amigowymi z chwilą oficjalnego opublikowania.
Reszta stawki, po prostu zostaje w tyle.
OK
[#59] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Piotr Zadora, post #58

...temu Panu tez polejcie.
[#60] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Kiv_Master, post #56

Kiedy były wyśmiewane?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem