Komentowana treść: Aktualizacja AmigaOS 4
[#91] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@MinisterQ, post #80

Poczekamy, zobaczymy kto wygra proces (tylko który i kiedy?) [...]

To może najpierw doprecyzuj swoją wypowiedź, a potem ewentualnie porozmawiamy. Jak będzie o czym, rzecz jasna.

[#92] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@wali7, post #57

Praktycznie wszystkie jakie wyszły.
[#93] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Malin, post #62

A ile 14? Pytam poważnie, powiedz jeszcze kiedy masz urodziny. ;)
[#94] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Piotr Zadora, post #88

Odpowiedź rozmijająca się z tematem. Ja nie pisałem o tworzeniu bibliotek.

Serio? Ok:

Wprowadzenie w jądrze systemu supportu dla pochodzących z linuksa shared objects (.so) przyczyni się do powstawania dla AmigaOS 4 programów, które będzie trudniej przenosić na inne systemy amigowe i amigopodobne. Trudniej będzie je również dało się uruchomić (o ile w ogóle, w dającym się przewidzieć czasie) przy pomocy prostych wrapperów. I nawet patchloadseg niewiele tutaj pomoże.

Mozesz mi wyjasnic w takim razie o czym piszesz tutaj w pierwszym zdaniu? Nie, nie chodzi mi o drugie zdanie, ktore mowi o czyms innym, ale o pierwsze, dokladnie to samo ktore zacytowalem w moim poprzedni poscie.

Też zupełnie nie na temat, bo chodziło o kwestię amigowości.

Znowu pozwole sobie zacytowac:

adaptowanie dobrych rozwiązań z innych systemów czyni je jak najbardziej amigowymi z chwilą oficjalnego opublikowania.

A .so w takiej formie jakiej zostaly zaadaptowane nie sa dobrym rozwiazaniem a jedynie wielka proteza, wiec zgodnie z Twoimi slowami nie sa amigowe.
[#95] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Fei, post #63

Odezwał się mistrz finezji, razem ze swoim komunistycznym avatarem jesteś żałosny. Dziwię się, że jeszcze za niego nie zebrałeś bana, bo to jawne propagowanie totalitaryzmu jakim był i jest komunizm.

"Czasem jednak trafia się perełka jak wyżej i znowu chce się czytać" - Szkoda tylko, że w takim momencie pojawia się fei i znowu czytać się odechciewa.
[#96] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@stefkos, post #69

Hmm, to ciekawe najpierw słyszę na PPA zarzuty, że AmigaOS4 ma za dużo innowacji i za bardzo odszedł od lini 3.x podczas gdy MOS ją kontynuuje, a teraz odwrotnie. Ale wiadomość, co nas jeszcze dzisiaj czeka? :P
[#97] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@MinisterQ, post #78

Kompleksy to ma chyba ktoś inny, bo ja za żart z efiki dostałem bana.
[#98] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@marcik, post #89

Inne gry autorstwa Hyperionu dla klasycznych amig z ppc rozwniez nie zadzialaja w oryginalnych wersjach.
Dla zarejestrowanych użytkowników tychże gier na stronie Hyperionu są uaktualnienia aby działały na AOS4.
Oryginalne wersje (tzn te z płyty, bez zainstalowanych uaktualnień) nie działają nawet na CVPPC. (wiem, bo posiadam oryginały tychże gier)

tak szczerze to nie znam wielu gier tworzonych pod WOSa i W3D przez inne firmy niz Hyperion

Bo to zdecydowanie najlepsza firma w tej dziedzinie i stworzyła bezapelacyjnie najlepsze (najbardziej zaawansowane) amigowe gry.

To nie jakiś tam epic interactive co portując Feeble Files (przygodówkę z 256kolorową grafą w niskiej rozdziałce) zrobił jej wymagania gfx+PPC - taka gra *dobrze przeportowana* powinna chodzić na 030+AGA.
Hyperion potrafił dopracować swoje produkty tak, że chodzą bardzo dobrze na Amigach np. Quake2 chodzi szybciej niż GLquake1

Nie sądzę, aby ktokolwiek miał cokolwiek do zarzucenia w kwestii jak to nazwałeś quality.

PS. Te gry dzialaja na MOSie
To teraz prosta droga do stwierdzenia, że jest bardziej amigowy niż sam AmigaOS bo na AOS3.x konieczne są uaktualnienia aby te gry dobrze działały a na MOSie może nie

Ostatnia edycja: 19.07.07 14:02:15
[#99] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@stefkos, post #90

Jest wiecej gier niz te ktore tu wypisujesz
Te co podałem to jabardziej zaawansowane komercyjne amigowe gry, dlatego je podałem.
i sa lepsze
Tzn bardzie ci się podobają. Każdy lubi inny gatunek gier i dla niektórych "lepszy" będzie np. SupeFrog
[#100] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@MinisterQ, post #79

No tak znowu front obrony dzieciaków, wiedziałem, że jak to napisze to tak będzie. Wygląda na to, że obudził się w was tatusiowatych z piwnym brzuszkiem instynkt ojcowski. :P
Jeśli nauczyłbyś się czytać dokładnie i ze zrozumieniem to odkryłbyś, że komentarz o wieku malina nie był skierowany do niego, a na jego pytanie odpowiedziałem mu konkretnie w #49 kiedy malin nie zrozumiał mojej ironii i wziął moje słowa na poważnie.
[#101] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@amigafan, post #98

"Dla zarejestrowanych użytkowników tychże gier na stronie Hyperionu są uaktualnienia aby działały na AOS4."

Nie do wszystkich. Np Shogo dalej nie dziala na os4.
[#102] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Piotr Zadora, post #91

No, dokładnie. A tymczasem naprawdę szczerzę życzę miłego używania HyperionOS 4.
[#103] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@marcik, post #89

"PS. Te gry dzialaja na MOSie" - Widocznie MOS jest "prostą rekompilacją AOS3.1 na PPC". ;)

Ostatnia edycja: 19.07.07 14:05:29
[#104] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Kiv_Master, post #103

Nie jest rekompilacja, bo zrodla 3.1 nie sa publicznie dostepne.
[#105] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Kiv_Master, post #100

No tak znowu front obrony dzieciaków, wiedziałem, że jak to napisze to tak będzie. Wygląda na to, że obudził się w was tatusiowatych z piwnym brzuszkiem instynkt ojcowski.

No słodkie. Znów pełne finezji określenia i ocena ludzi przez pryzmat wyglądu.
I jak Cię tu, mój drogi nie kochać za ten prymitywizm? :D

Jeśli nauczyłbyś się czytać dokładnie i ze zrozumieniem

Już się zapomniało jak to się zderzyło swoim ciemnym intelektualnym murem z czyjąś ironią, i się szło w zaparte?
Pamięć dobra, bo selektywna, aczkolwiek krótka?
No jakie to przykre. :D
[#106] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Kiv_Master, post #95

To z miłości do eXeca. Przecież ja go założyłem... A trzeba było sobie dać ręce obciąć
[#107] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@MinisterQ, post #105

"Znów pełne finezji określenia i ocena ludzi przez pryzmat wyglądu." - Nie było to skierowane do nikogo personalnie.

"Już się zapomniało jak to się zderzyło swoim ciemnym intelektualnym murem z czyjąś ironią, i się szło w zaparte?" - Sam idziesz w zaparte dalej twierdząc, że tamto oczernianie mnie i przypisywanie mi czegoś czego nie powiedziałem jest/było ironią. Było to zwykłe kłamstwo. Przykre jest to skąd u Ciebie tyle nienawiści i jadu.
[#108] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Lokaty, post #77

Gdybys byl bardziej wnikliwym obserwatorem to wiedzialbys, ze nadal Panowie z eXeca mecza sie ze starym serwerem.

Żeby można było coś (wnikliwie, czy w jakikolwiek inny sposób) obserwować to trzeba mieć do tego dostęp - nie sądzisz?
[#109] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@amigafan, post #98

"stworzyła bezapelacyjnie najlepsze (najbardziej zaawansowane) amigowe gry"
jestes pewny ze stworzyla?
to sa porty do tego niezle wieszajace sie na normalnym sprzecie (na klasyku cud ze dzialaja).
Jedyna dobra gra 3d na amige jest wipeout.
Dziala wszedzie, na nowych i na starych amigach, dziala na morphosie.
[#110] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Kiv_Master, post #107

We mnie nie ma nienawiści i jadu. Ja naprawdę żywię sympatię do Ciebie. Na jakimś party bym był Cię gotów uściskać za te wszystkie rzeczy które na portalach wypisujesz. Tylko się gdzieś pokaż, a Ci nie popuszczę. :D
[#111] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@APC74, post #108

Żeby można było coś (wnikliwie, czy w jakikolwiek inny sposób) obserwować to trzeba mieć do tego dostęp - nie sądzisz?

Jak najbardziej, pomijajac fakt, ze ktos z redakcji (wedlog moich obliczen na oko...) ze dwa miesiace temu o tym wyraznie pisal na forum, wiec okazja byla i to nie jedna. Po za tym - skonczmy szukac dziury w calym - gdybys chcial to bys wiedzial, proste. Pozdrowionka. :)
[#112] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@MinisterQ, post #110

Przytulisz go jak niedzwiadek swoja ofiare :)))
[#113] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@MinisterQ, post #110

Uważaj! Może się okazać, żeś pedofil
[#114] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Kaczus, post #112

Oby tylko nie jak teletubisie. ;)
[#115] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@APC74, post #71

Inaczej nie jest się "prawdziwym amigowcem"

Mam dwie klasyczne Amigi. Jestem wiec najprawdziwszym Amigowcem na swiecie. Jestem bardziej amigowy niz jakiemukolwiek Oćcowi Dyrektórowi by sie moglo nie wydawac
[#116] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Andrzej Drozd, post #115

Cóż, ja też z racji posiadania klasyka ośmielam określać się mianem amigowca. Ale wg. definicji Ojca Dyrektora (albo kogoś z jego świty) zamieszczonej na łamach eXeca w zeszłym roku (podałbym linka, ale niestety eXec nadal nie działa - peszek ;) ) nie jestem godzien aby używać takiego określenia wobec siebie.
[#117] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@APC74, post #116

Amen, bracia!
[#118] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Malin, post #85

Zainstalowałem Safari. Sprawdziłem. Odinstalowałem.
Safari którego portem na MOSa szpanują tu użytkownicy MOS, nie nadaje się do niczego, a już na pewno do przeglądania stron.
Niestety, do Firefoxa to ta przeglądarka ma baaaaardzo daleko.
Jeśli chodzi o www, to najlepiej z amigowych systemów wypada Amiga Os 4.
Firefox pod X11, może niektórym nie pasować, ale to jest jednak Firefox.

[#119] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@norbert74111, post #118

widziales go? on dziala? czy tylko screenshot?
bo co jak co ale sputnika mozna sobie sciagnac i zobaczyc.
zreszta nawet jak wyjdzie firefox na os4 pod x11 zobaczymy jak zacznie sie wywalac.
Bawilem sie Abiwordem pod os4/x11 i powiem ze po zrobieniu czegos potrzebny byl reset a grim ripper co chwilka zglaszal jakies problemy.
[#120] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@norbert74111, post #118

Safari którego portem na MOSa szpanują tu użytkownicy MOS, nie nadaje się do niczego, a już na pewno do przeglądania stron.

Niespodzianka! Sputnik to nie jest Safari.

Jeśli chodzi o www, to najlepiej z amigowych systemów wypada Amiga Os 4.
Firefox pod X11, może niektórym nie pasować, ale to jest jednak Firefox.

Niespodzianka! Firefoxa nie ma na OS4.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem