Komentowana treść: Aktualizacja AmigaOS 4
[#211] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@kwolf, post #210

Takie obrazki już były w kontekście mozilli - pliki exe uruchamiane pod winuae, mające bodajże po 300MB długości. I od tamtego czasu cisza.
Nie twierdzę że to lipa - niemniej taki screenshot niewiele pokazuje. Wiele rzeczy da się skompilować tak, by wyrzuciły jakiś wstępny debug do konsoli, a następnie grzecznie wyszły.
[#212] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@kwolf, post #199

A co jeżeli ktoś jest za maskaradą?

Bach! Teoria upadła. :)

Co do newsa - dobrze, że się rozwija i, że są aktualizacje. Szkoda tylko, że kilku cudaków w Polsce niszczy obraz wielbicieli tego "dełanendonli" systemu.

Btw, nie jestem przeciwnikiem żadnego z amisystemów, wręcz przeciwnie. Jestem sympatykiem każdego z nich (to dla tych cudako-fanatyków). :)
[#213] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@BuLa, post #202

Chyba jak otworzysz jedną zakładkę. Normą u mnie dla firefoxa jest 300-600mb pamięci. (nie jestem typowym amigowcem, nie oszczędzam na pamięci). Tak czy siak - opera chodzi o niebo lepiej, nawet jeśli zeżre tyle samo pamięci. ;)
[#214] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@wali7, post #205

Bezprzedmiotowa jest, jeśli chcesz rozmawiać z _fanatykami_ (sympatyzującymi z najczystszym betarycerzykowym zakonem najświętszej amigi *eg*). Tak czy siak - po obu stronach "barykady" takich znajdziesz.

Czasem zdarzą się ludzie, którzy sympatyzują się z tym, czy tamtym systemem, lecz wiedzą co to jest zdrowy rozsądek i umieją go zachować w rozmowie.

Ba, są nawet ludzie którzy sympatyzują z exec.pl i idzie z nimi rzeczowo porozmawiać. :)
[#215] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@UZi, post #213

w jaki sposob? ja mam otwartego FF2 i okolo 6-9 stron w zakladkach jednoczesnie odpalony jest amarok,tvtime i kaffeine,kadu,skype,xchat,mdv-online oraz kilka innych appsow wszystko pod kde 3.5 . ramu w komputerze mam 512 .. i ok 100MB wolnego...sprawdz czy cos ci nie zre

obstawiam ze masz jakis syf w windzie bo taki objaw mialem jak korzystalem z zawirowanej windy z netu przy jakielkolwiek przegladarce zuzycie ramu i proca skakalo do 100%

Ostatnia edycja: 20.07.07 12:47:09
[#216] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@DRACOX, post #215

Tam masz podany tylko jeden rodzaj uzywanej pamieci... u mnie np teraz jest 88 000 KB, natomiast calkowicie zabiera 165 152 KB
[#217] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@UZi, post #213

Bo on włącza FF, otworzy kilka stron i zamyka. :) Jakby popracował tak z 10 godzin, to by się zdziwił.
Ale faktem jest, że mając 512MB ramu FF zjada mniej, bo on i inne programy za to mocniej ze swapu korzystają. :D
Ja mam 52 rozszerzenia, w tym Greasemonkey z masą skryptów działających na wygląd stron.
No, dziś wyjątkowo o 30MB więcej (220) zjada... SideBar. :)

Ale miał być koniec tu o tym!
[#218] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@DRACOX, post #215

Ja mam 4 okna firefoxa, w każdym po kilkadziesiąt zakładek. Każda przeglądarka w takim przypadku zacznie żreć dużo ramu, tylko biedny Ie(eee:>) przestaje strony wczytywać, a później to już nawet menu kontekstowe znika :D

Co do systemu i pamięci - aktualnie mam odpalonego xp na 2gb ramu, to nie wina windowsa, czy czegokolwiek w nim. To samo mam na gentoo. Tam też mam wirusa? ;) Nie sądzę. Po prostu firefox ma skopane zarządzanie pamięcią. Akurat to czasem jest plusem, bo nie wczytuje na nowo strony, gdyż każdą stronę www trzyma w pamięci, nawet jak jest tylko dostępna pod przyciskiem "wstecz".
[#219] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@SirLEO, post #217

Prawda. Proponuję założyć wątek na forum, albo pogadać o tym na #ppa, bo lekki offtopic się zrobił.
[#220] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@UZi, post #218

opera tez trzyma strony w pamieci..ale tu bez porownania mniej niz ff zzera
[#221] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@mailman, post #203

Wlasnie z ciekawosci otworzylem 10 zakladek w Firefoxie (newsy na wp.pl i onet.pl) i Firefox zajal 67MB pamieci (sprawdzalem w Task Manager - Procesy).

Moze inne strony otwieracie, nie wiem.
[#222] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@BuLa, post #221

przeczytaj komentarz #216....

Ostatnia edycja: 20.07.07 13:58:04
[#223] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@stefkos, post #209

gra jest swietna 0 problemow w porownaniu z grami z hyperionu

No właśnie ci piszę, że świetne to są gry Hyperionu, dopracowane w każdym calu, z którymi na normalnym sprzęcie (czyli Amidze) jest zero problemów, czego nie można powiedzieć o Wipeout.
[#224] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@wali7, post #205

ale przynasz, że dyskusja nt. wad OS4 z ludźmi nie używającymi tego systemu zdaje się być cokolwiek bezprzedmiotowa i często prowadzi w stronę flamewaru

Czyli rozumiem, że zgadzasz się, że wszelkie poruszanie wad AOS4 przez mosistów, którzy nie używają tego systemu jest bezprzedmiotowe i jest robione tylko w jednym celu - aby rozpocząć/podsycić flamewar.
[#225] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@wali7, post #193

Reasumujac - mam tutaj typowy flamewar w którym z jednej strony mamy użytkowników MOSa, którzy wypowiadają się autorytarnie o błędach i niedociągnięciach AOS4 znając obiekt swojej nienawiści jedynie ze screenshotów na różnych portalach i realizują się głównie poprzez trollowanie na temat o którym nie mają zielonego pojęcia (rzekome wady/braki AOS4)
[#226] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@AmiChris, post #182

Na teki teksy to można tylko napisać sp.. dziadu z amigowego forum, bo już inaczej tego określić nie można.
To jest forum o Amidze i *każdy* tutaj INTERESUJE się Amigą!!! To ten twój cały pegasos nie wiadomo z jakiej racji jest tu wciśnięty na siłę i "tak po prawdzie nikt takim złomem się nie interesuje" na amigowym forum.
Na każdym kroku pokazujesz jak to Amiga to dla ciebie totalny złom. Zastanów się na nad sobą, po co właściwie jeszcze tu jesteś? Skoro Amiga to złom to przestań się udzielać na amigowym portalu i idz na jakiś mosistowski bo to jest portal o AMIDZE (chyba że nie zauważyłem zmiany profilu). To tak samo jakbyś poszedł np. do kibiców Legii i zaczął krzyczeć "Legia to ch..." Skoro tak gardzisz Amigą to uwolnij od swojej obecności ludzi, dla których Amiga jest wspaniałym i kultowym komputerem.

Ostatnia edycja: 20.07.07 14:46:32
[#227] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@amigafan, post #225

amigafanie, może pora opublikować zrzut ekranu z twojego AmigaOS 4.0, to z pewnością twarze "mosistom", którzy wypowiadają się na temat czegoś, czego nie posiadają. bo jeśli sam nie masz to... cóż, byłbyś wtedy śmiesznym kundelkiem, który szczeka a nie kąsa.

przy okazji: "amigowy" pisze się z małej litery, bo to przymiotnik jest. a lekarz to podobno wykształcony musi być... a może ty się tylko bawisz w lekarza z [usunięte przez moderatora - próba zasugerowania pedofilii]

Ostatnia edycja: 20.07.07 14:42:26
[#228] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@amigafan, post #226

Całość mogę skomentować jednym słowem: "Fanatyzm".
[#229] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@amigafan, post #226

Na teki teksy to można tylko napisać sp.. dziadu z amigowego forum, bo już inaczej tego określić nie można.

3 dni na ochłonięcie. Przykro mi, że są osoby, które nie potrafią powściągnąć języka.
[#230] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@amigafan, post #225

To chyba nie o mnie -> patrz pokaz we francji NASS.
Bylem, dotykalem, bawilem sie, nic specjalnego ten os4...
no ale to moja opinia
[#231] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Fei, post #227

może ty się tylko bawisz w lekarza z [usunięte przez moderatora - próba zasugerowania pedofilii]?

Ironizowanie też ma swoje granice. Również trzydniowa przerwa.
[#232] Re: Aktualizacja AmigaOS 4
Jako bezstronny obserwator chciałem zaznaczyć, że użytkownik Fei wielokrotnie dał się poznać na forum jako osoba pozbawiona elementarnych zasad kultury, bijąca na tym portalu kolejne własne rekordy najbardziej chamskich i obraźliwych postów.
Nie dyskutując z decyzją moderatorów (która moim zdaniem powinna być dużo bardziej surowa) chciałem oficjalni zgłosić redakcji do moderacji post #227, który jest jednoznacznie odbierany jako bezpodstawne i publiczne oskarżenie o pedofilię.
Jako taki może być jedynie podstawą i to jedną z wielu w wykonaniu Feia do sądowego wniosku o zniesławienie. Aby uniknąć takich przypadków posty tego typu powinny być moderowane poprzez usuwanie chamskich treści.
Także jeszcze raz chciałem oficjalnie zgłosić ten post, iż powinien on podlegać moderacji.

Ostatnia edycja: 20.07.07 16:02:03
[#233] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@amigowiec0, post #232

Zgodzić się można, że Fei czasem obraża adwersarzy w komentarzach, ale gwoli sprawiedliwości nie jest on sam.... Amigafan robi dokładnie to samo, kilku innym też się często zdarza... Co do oskarżeń, to nie byłbym taki pewien, przeczytaj raz jeszcze na spokojnie to zdanie.
[#234] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@amigowiec0, post #232

chciałem oficjalnie zgłosić redakcji do moderacji post #227

Z postu usunięto kontrowersyjny fragment.

[#235] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@Grzegorz Kraszewski, post #234

Podziwiam zapał że wam się chce... pojechałem nad jeziorko, wykąpałem się w lustrzanej tafli jeziora, poleżałem na trawce... teraz spijam sobie zimnego czerwonego "Bosmana"... napiszcie o co wam chodzi bo się gubię... używam WinUAE, pod Magellanem odpalam Firefoxa, Adobe Readera i Excela... jestem Amigowcem czy nie ?
[#236] Re: Aktualizacja AmigaOS 4
Na zakończenie tej bzdurnej dyskusji proponuję:
Żeby se moderator przerobił eifke na kalkulator
i usunął z niej MOS - bo OpenGL którego MOS 2.0 wymaga
też jest z unixa.

[#237] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@amigafan, post #223

> czego nie można powiedzieć o Wipeout.

hmm ja na A1200 BPPC BVPPC nie mam problemu z ta gra.
[#238] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@norbert74111, post #236

A ja proponuje abyś nie udzielał się w tym wątku, a na pewno poziom dyskusji wzrośnie. :D
[#239] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@alpine, post #238

Spadaj synek.
Z 15 stolatkiem nie bede dyskytował.
[#240] Re: Aktualizacja AmigaOS 4

@norbert74111, post #239

3 dniowe wakacje. Podziękowań nie trzeba.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem