[#119]
Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX
@przemysław,
post #118
Tak, gdy będziemy mieli to "cudo" w rękach, to dopiero wtedy określimy jego wartość. Być może niektórzy będą zawiedzeni, a inni wręcz przeciwnie. :)
A co do "pompy" z X1000, to jestem tego samego zdania. W czym niby gorsza jest teraz Sam, z tym samym AOS4 który będzie działał na X1000? Moim zdaniem w niczym Sam nie jest gorsza, tylko ma trochę słabszy proc. Prawdziwi "nowi" Amigowcy już dawno mają Sam lub Pegaza 2 i są zadowoleni ze swoich komputerów. A jatkę w związku X1000 robią ci, co nigdy nie widzieli AOS4 i za bardzo też nie znają się na AOS3.
Ja osobiście poznałem AOS4 i MOS na A1200 z PPC. Wiem że to nie jest to samo, co odpalenie systemu na szybkich komputerach PPC, ale bardzo szybko zorientowałem się, że aby odpalić parę rzeczy które nie działają na systemach PPC, muszę zrobić reset, odpalić na Ami AOS3 lub włożyć "dyskietkę" i wszystko hula.
Oczywiście mogłem to zrobić, ponieważ mam sprzętową Amigę 68k.
W przypadku komputerów PPC musiałbym użyć UAE. Bez JITa i tak byłbym odcięty od kilku pozycji.
Dla mnie jest zatem Natami. Dlatego że mam swój świat retro bez UAE. Jestem także zwolennikiem PPC w Natami, w przyszłości. Bardzo chętnie odpalę na tym komputerze AOS4 i MOS.
A gdy mnie znowu weźmie na retro, to zrobię reset, włożę dyskietkę i Amiga RULEZ! :)
PS. Właśnie gram sobie w Gnu Robbo na...AOS4 Classic, ponieważ jest wydajniej niż na 040 pod AOS3. :)
Ostatnia edycja: 14.02.11 19:50:42