Komentowana treść: Pierwsze zdjęcia Natami MX
[#241] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX
[#242] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@grg, post #241

[#243] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@pampers, post #239

Ha, ha, ha, już mam się śmiać?
[#244] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@zxcvb8000, post #242

Zachowujesz się jak skończony palant i tyle. Projekt Ci się nie podoba, to go nie wspieraj. Nikt nie będzie po tobie (celowo małą literą) płakał. I nie zaglądaj ludziom do kieszeni -- każdy kupi to co lubi, a nie to co ty (celowo małą literą) uważasz za dobre.

I jeszcze 10 razy możesz wkleić swój schowek z zaginionymi planami i osiągnięciami Acube. Nikt, kto chce kupić Natami, się ciebie (celowo małą literą) nie wystraszy.

Spieprzaj dziadu.

P.S. Moderatorów przepraszam, resztę forumowiczów również, zxcvb nie. Może być i miesiąc bana.

Ostatnia edycja: 15.02.11 23:34:52

Ostatnia edycja: 15.02.11 23:36:17
[#245] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX
Sorki moderacja - pora chyba zamknąć te bzdury??
[#246] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@c3h6, post #245

i tak wroca po koljnym niusie o opracowaniu pierwszej strony manuala do natami... :D
[#247] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@DRACOX, post #246

No niestety... ciężko to się czyta bo wszyscy zaczynają warczeć na wszystkich.. PAX, Panowie, PAX...
[#248] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@zxcvb8000, post #232

Bo plany firmy Commodore zaginęły i wsad do FPGA Natami nie będzie miał nic wspólnego z tym co zrobiło Commodore.

Twój wsad najwyraźniej również zaginął.
[#249] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@zxcvb8000, post #240

Polecam koledze lewatywę z kisielu na rozluźnienie, inaczej jakaś żyłka od tego napięcia jeszcze pęknie i będzie bolało.
[#250] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@General_Specific, post #249

Dosyć. Każdy kolejny prowokujący flejma komentarz zostanie nagrodzony tygodniowym banem. I nie obchodzi mnie kto zaczął.
[#251] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@Radov, post #178

Czyli pisząc inaczej - jednak potwierdzasz, że w Natami nie jest potrzebne

Natami to szczegolna konstrukcja, nie da sie porownac jej do niczego, a juz na pewno do PC czy tez pseudonowoczesnych "komputerow domowych" na PPC. Jest jedyna w swoim rodzaju.
[#252] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX
w kazdym razie sadzac po ilosci komentarzy natami wzbudza zainteresowanie jak nic innego. ogolny ton jest zreszta stosunkowo pozytywny, czego o niektorych innych projektach w miedzyczasie juz powiedziec nie mozna. to chyba o czyms swiadczy.
[#253] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@Galnospoke, post #251

Sprzet, który nazywasz "pseudonowoczesnych "komputerow domowych" na PPC" to platforma umożliwiająca funkcjonowanie systemu amigi w warunkach na jaki on zasługuje. Rewelacyjna prędkość (jak na taki lekkie systemy), sprawne karty graficzne i inne nowoczesne rozwiązania. Dziś próbuje się je dyskredytować oferując w zamian powrót do ery kamienia łupanego. Przecież odstręczacie ludzi od natami takimi durnymi tekstami :) Po przeczytaniu paszkwili jednego z orędowników natami dla śgk dla mnie jest jasne, że ten cały kociokwik jest nie bez przyczyny, tylko po co... Chyba u kazdego natami budzila sympatyczne uczucia w pierwszym momencie, musieliscie to zje..c ?
[#254] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@zxcvb8000, post #212

O Natami zespół Natami i jego klakierzy trąbią na ppa od trzech lat.
W tym czasie firma Acube zaprojektowała i wyprodukowała
trzy płyty z procesorami ppc (Sam440ep,Sam440ep-flex,Sam460).
Zespół Natami gotowego produktu nie ma.

Ale kojarzysz pewnie fakt, że Acube projektuje i wykonuje płyty z gotowych chipsetów i układów, a team Natami projektuje zawartość układów z których będzie (jest) ten komputer zbudowany?
Samo zaprojektowanie płyty to drugo/trzeciorzędna sprawa w takim projekcie.
[#255] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@tszczurek, post #254

a kto broni twórcom natami wykorzystać istniejące chipsety :)
[#256] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@rzookol, post #255

Tak, a które na przykład wg. Ciebie się przydadzą?
[#257] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@pawelini, post #253

Nie martw się. Gdy Natami odniesie sukces i wszyscy będziemy szcześliwi, to wyprodukowanie kart z PPC będzie sto razy łatwiejsze i mniej czasochłonne niż stworzenie komputera kompatybilnego z Amigą klasyczną. Być może część użytkowników Natami będzie używać na swoim komputerze także AOS4 i MOS.
Będziesz zadowolony że zwiększy się liczba użytkowników AOS4, prawda? :)
[#258] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@rzookol, post #255

a kto broni twórcom natami wykorzystać istniejące chipsety

A które istniejące chipsety są kompatybilne z układami Amig klasycznych i mają dodatkowo nowe możliwości? :)
[#259] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@tszczurek, post #256

np APM86190 lub APM86290 do tego "Madison Pro" lub "Madison XT", miło też by było zobaczyć tam oprocz wymienionych powyżej NEC D720200 :)
[#260] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@DRACOX, post #259

Czuć ducha Amigi klasycznej z tych układów jak...
[#261] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@tszczurek, post #260

ducha klasycznego zawsze mozesz przywolac obrzedem okultystycznym zwanym UAE
[#262] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@pawelini, post #253

Rewelacyjna prędkość (jak na taki lekkie systemy), sprawne karty graficzne i inne nowoczesne rozwiązania

Szybsze sa tablety, karty graficzne lepsze (i to duzo lepsze) juz teraz znajdziesz w komorkach i netbookach, a te niby inne nowoczesne rozwiazania to niby co? Realna wielordzeniowosc? RAID? DDR3, w grafice DDR5? Obliczenia na GPU? Blu-ray? Chociaz USB 3.0? Nie? To jest skansen. Natami i jej projektanci natomiast niczego nie udaja, ida swoja droga i za to moze nie szacunek, ale uscisk reki mojej maja.

Ostatnia edycja: 16.02.11 16:58:52
[#263] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@DRACOX, post #261

To tylko chwilowe opętanie - nie to ciało
[#264] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@ppascal, post #244

Zachowujesz się jak skończony palant i tyle.

Mamy tu typowe zachowanie zwolennika natami.

Projekt Ci się nie podoba, to go nie wspieraj.

Mnie śmieszy to całe zadęcie - to robimy jedyną prawdziwą kontynuację Amigi, a tu nic nie ma.
Zespół natami i fani potrafią tylko mówić jak to będzie fajnie wspaniale jak skończą, a tu od lat tylko zapowiedzi.
Mnie to śmieszy.

I nie zaglądaj ludziom do kieszeni -- każdy kupi to co lubi, a nie to co ty (celowo małą literą) uważasz za dobre.

Ale dlaczego mam się nie śmiać z ludzi którzy obrazili się na to czym Amiga była przez ostatnie naście lat i forsują nadmuchaną A500.
Wydawania paru tysięcy na komputer który nie osiągnie wydajności pierwszych pentium jest tak głupie po prostu że aż śmieszne.

Nikt, kto chce kupić Natami, się ciebie (celowo małą literą) nie wystraszy.

Ale ja nikogo nie straszę.
I tak nie kupisz bo nie ma i nie wiadomo kiedy będzie.

Spieprzaj dziadu.

Jak mówiłem typowe zachowanie zwolennika natami.

[#265] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@DRACOX, post #261

A ja. i kilkunastu innych ludzi chce Natami, a nie UAE.
Dlaczego tak ciężko to zrozumieć co poniektórym? Skąd się biorą takie blokady w mózgach? Ktoś chce akurat tak, BO TAK, i koniec, po co to racjonalizować, doprawiać coś co pasuje jak dziura w moście, itp?
[#266] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@General_Specific, post #249

Pomyliły ci się nr komentarzy.

Polecam koledze lewatywę z kisielu na rozluźnienie, inaczej jakaś żyłka od tego napięcia jeszcze pęknie i będzie bolało.

Ja bym to wyraził inaczej, ale niech będzie tymczasowo zniże się do poziomu zwolenników natami - Duracel weź se zrób lewatywę z kisielu.
[#267] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@Galnospoke, post #251

Natami to szczegolna konstrukcja, nie da sie porownac jej do niczego, a juz na pewno do PC czy tez pseudonowoczesnych "komputerow domowych" na PPC. Jest jedyna w swoim rodzaju.

100 % racji.

Nikt inny nie zamierza wprowadzać na rynek komputera klasy 486 w roku 2011.
[#268] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@zxcvb8000, post #266

Zgodnie z obietnicą - zasłużony odpoczynek. Zapraszamy za tydzień.
[#269] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@zxcvb8000, post #264

Mnie śmieszy to całe zadęcie - to robimy jedyną prawdziwą kontynuację Amigi, a tu nic nie ma. do Twojej informacji, NIKT nie robi żadnej kontynuacji Amigi, czy to jest AmigaONE,Pegasos,Samantha,NatAmi... do tego lubię zastawiać pułapki na takich jak TY, w stylu "wreszcie od `96 pierwszy sprzęt który mogę nazwać Amiga", a resztą się zajmuje mod do tego bardzo ładnie się będzie prezentować ta płyta jak ją upcham do A500 :D

Ostatnia edycja: 16.02.11 17:28:01
[#270] Re: Pierwsze zdjęcia Natami MX

@esial, post #269

Spokojnie zmiesci się do A600, tylko czy znajdzie się magik co to klawiature od A600 będzie w stanie tam podpiąć? :D

Ostatnia edycja: 16.02.11 17:32:39
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem