[#68]
Re: No nieźle Sam460ex z MorphOS ?
@grxmrx,
post #60
ocena na podstawie wpisów w bazie czy zakupu czasopisma jest wymierna, ale dla oceny liczby aktywnych użytkowników w środowisku. Jest masa stałych i wiernych czytelników PPA, dla których po przeglądnięciu poczty, i zaglądnięciu na wp, onet, interia, nk, fb...(dowolne kilka) PPA jest kolejną stroną. To są stali i wierni czytelnicy, ale niezaangażowani na tyle żeby zainwestować nawet w zakup czasopisma raz na kilka miesięcy.
Więc mam wątpliwości co do stwierdzenia "wpadających na strony tego typu od czasu do czasu" - takich to faktycznie jest niewielu, ale śmiem twierdzić że główny rdzeń czytelników stanowią sympatycy nie-użytkownicy. Często nie piszą nawet postów, po czym pojawia się np taki (cytuję z pamięci) "Jestem czytelnikiem PPA od kilku lat i właśnie zastanawiam się nad kupnem komputera (...)".
Np ja zacząłem od A1 w 2009, podobnie Ender i kilka osób z naprawdę aktywnych, weszło w sumie niedawno w środowisko, wcześniej nie posiadając Amigi w żadnej postaci, i będąc właśnie czytelnikami tylko. Średnio raz na miesiąc wyskakuje jakiś "przebudzony" zakładając wątek, w którym błyskawicznie jest przekonywany który system jest najlepszy i dlaczego MorphOS
Te 250 osób zagląda regularnie codziennie, i codziennie robi 5 tys wejść? Wątpię, ale oczywiście mogę się mylić.