Spider jest do Mediatora, a ja A1200 mam w oryginalnej obudowie z PPC i BVision i FastATA, jak cos to predzej kupie Subway, albo Epie jak Efika nie wypali z min 256MB wlasnie po to by miec USB i malego kompa.
> Ja bym to zrobił inaczej. Pojechałbym w odwiedziny do kolegi w
> Niemczech, poprosił żeby on kupił na siebie, następnie oddałbym
> mu kasę, a komputer przywiózł sobie.
Dobra rada, Wujku Dobra Rada -> sprawdź sobie cenę Efiki w Niemczech (np. w Vesalii).
Tu nie chodzi o jarzenie czy niejarzenie ironii tylko o zwykłe kłamstwo, obłudę i przypisywanie mi czegoś czego nie powiedziałem, chyba, że masz problem ze zrozumieniem tekstu.
A gdyby udalo nam sie juz zdobyc Efiki, jak wyglada sprawa z obudowami do nich ?Powiedzmy ze sa, ale jak wyglada cena, drogo ?Dlaczego pytam, jest szansa wykonania w firmie gdzie pracuje jakiejs zgrabnej obudowy (jesli ktos bedzie zdolny i ja zaprojektuje, zreszta to mozna akurat zrobic wspolnie na forum :)) po kosztach czyli koszt produkcji+vata np z blachy nierdzewnej istnieje rowniez mozliwosc pomalowania proszkowo na dowolny kolor RAL itp itd (wykonanie dokladne na wykrawarce, plazmie cnc )
Tak nie można.
Więcej pamięci - lutowanie.
Więcej niż jedno urządzenie na IDE - kanapka na złącze.
126 M RAM procesor 603 i kanapkowanie jeszcze można wybaczyć w przypadku classica.
Nie można tego wybaczyć jeśli chodzi o nowy sprzęt.
Ja rozumiem że eifka to jest fajny komputer przemysłowy, idealny do sterowania jakąś frezarką, czy wagą gdzieś w fabryce.
Ale, ale
Dlaczego MOSTeam robi MOS na coś takiego, zamiast zrobić MOS na Playstation 3 czy XBOX 360.
Tu chodzi o ogólny wydźwięk Twojego tekstu, do którego odniósł się Rafael, i który to został przez Niego, w sposób ironiczny niejako "rozwinięty". Ty tej ironii najzwyklej w świecie nie zrozumiałeś; dobitnie na to wskazuje Twoja odpowiedź, jedna i druga. Posądzanie Rafaela o kłamstwa w powyższym kontekście jest po prostu śmieszne.
A co do "mojej" efiki - mój projekt na powerdeveloper.org ma status "proposed" (wcześniej - under review). Dadzą, to będzie, nie dadzą - to nie, proste. Efika jako komputer za którego miałbym zapłacić pieniądze mnie póki co nie interesuje.
Nie ironiczny tylko kłamliwy i obraźliwy, kłamstwo miało miejsce ponieważ przypisano mi słowa, których nie powiedziałem, dobrze wiem co to jest ironia, a to co piszesz to zwykłe brednie.
Muszę przyznać, że się uśmiałem czytając jak piszesz o swoim projekcie powerdeveloper.org ponieważ nic o nim nie wiedziałem i pytanie o Twoją efikę napisałem czysto ironicznie, zresztą pisałem już wcześniej podobne rzeczy na temat Twojego byłego pegaza. Ktoś tu więc rzeczywiście nie jarzy ironii i to na pewno nie ja.
[ostrzeżenie moderatora: radzę trzymać emocje na wodzy!]
Człowieku najpierw sam zaczynasz wyskakując z głupkowatymi,prowokacyjnymi tekstami by po zwróceniu ci uwagi (może w niekonwencjonalny sposób,ale o tym już wspominał MiniQ-ironia) że delikatnie rozmijasz się z prawdą nagle zaczynasz krzyczec że jesteś obrażaby,poniżany,itp.Tak wygląda przaktycznie każda dyskusja z tobą (i nie tylko,jest tu jeszcze pewien osobnik o podobnych skłonnościach).Wracając do Efiki i jej pamięci to na jakiej podstawie sądzisz że 128MB to "śmiech na sali"?Używałeś Efiki z MOSem?Nie?Komuś zarzucasz kłamstwo,podczas kiedy sam piszesz niczym nie poparte bzdury mogące kogoś wprowadzic w błąd.Wszak 128 ramu to nie jedyna opcja.Przy zamówieniach powyżej 50 sztuk ilośc pamięci może byc zwiększona wedle życzenia zamawiającego!
Co do wcześniejszej partii postu to się zgadzam - choć w takim przypadku lepiej takie posty ignorować i nie komentować.
Przy zamówieniach powyżej 50 sztuk ilośc pamięci może byc zwiększona wedle życzenia zamawiającego!
Akurat co do tego, to nie wiem skąd się wzięła liczba, ale chyba na PPA w tym wątku ktoś rzucił 50 . Ja szperając na sieci znalazłem inne dane na ten temat - trzeba zamówić wyprodukowanie 500 sztuk z większą ilością pamięci, źródło:
Ej chłopie, chłopie ...
po pierwsze: mój post był ironiczny aż do bulu
po drugie: w żadnym zdaniu nie przypisałem ci słów których nie napisałeś (przeczytaj sobie jeszcze raz tego posta)
po trzecie: twoja reakcja na tego posta jest tylko kolejnym dowodem że twoje osobę trzeba poprostu ignorować
po czwarte: żal mi ciebie, naprawdę ...
Nie zamierzam powielać postów odpowiadających na Twoje osobliwe "poczucie ironii"; osobiście wątpię by to miało sens.
Co do reszty - wiedziałem że w odwecie próbujesz silić się na ironię typu "to za docinki za nieposiadanie prawdziwej amigi"... Niemniej dlaczego nie miałem odpowiedzieć zgodnie z prawdą, albo dać się złapać na Twój prymitywny lep?
Efika dla mnie nie jest warta wydawania na nią pieniędzy.
Używałeś Efiki z MOSem?Nie?Komuś zarzucasz kłamstwo,podczas kiedy sam piszesz niczym nie poparte bzdury mogące kogoś wprowadzic w błąd
Ileż to razy wielbiciele "niebieskiego" wrogo nastawieni do A1 i AOS4 postępowali podobnie tzn nie mając żadnej styczności z tym komputerem/systemem zarzucali kłamstwo jego uzytkownikom i nagminnie pisali o nim "niczym nie poparte bzdury mogące kogoś wprowadzic w błąd"
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.