[#121] Re: Efika 99$

@R-Tea, post #107

Spider jest do Mediatora, a ja A1200 mam w oryginalnej obudowie z PPC i BVision i FastATA, jak cos to predzej kupie Subway, albo Epie jak Efika nie wypali z min 256MB wlasnie po to by miec USB i malego kompa.

[#122] Re: Efika 99$

@CJ Warlock, post #120

CJ Warlock napisał(a):

> Ja bym to zrobił inaczej. Pojechałbym w odwiedziny do kolegi w
> Niemczech, poprosił żeby on kupił na siebie, następnie oddałbym
> mu kasę, a komputer przywiózł sobie.

Dobra rada, Wujku Dobra Rada -> sprawdź sobie cenę Efiki w Niemczech (np. w Vesalii).

[#123] Re: Efika 99$

@MinisterQ, post #118

Tu nie chodzi o jarzenie czy niejarzenie ironii tylko o zwykłe kłamstwo, obłudę i przypisywanie mi czegoś czego nie powiedziałem, chyba, że masz problem ze zrozumieniem tekstu.

PS. Jak tam Twoja efika?
[#124] Re: Efika 99$

@Fei, post #104

A gdyby udalo nam sie juz zdobyc Efiki, jak wyglada sprawa z obudowami do nich ?Powiedzmy ze sa, ale jak wyglada cena, drogo ?Dlaczego pytam, jest szansa wykonania w firmie gdzie pracuje jakiejs zgrabnej obudowy (jesli ktos bedzie zdolny i ja zaprojektuje, zreszta to mozna akurat zrobic wspolnie na forum :)) po kosztach czyli koszt produkcji+vata np z blachy nierdzewnej istnieje rowniez mozliwosc pomalowania proszkowo na dowolny kolor RAL itp itd (wykonanie dokladne na wykrawarce, plazmie cnc )

[#125] Re: Efika 99$

@waldiamiga, post #75

na stronie Genesi w komplecie z Efika jest taka karta http://tiny.pl/fh52

[#126] Re: Efika 99$

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #125

A czy MorphOS ma drivery do Volari ?
Hmm.Chyba (jeszcze) nie,bo z tego co pamiętam to MOS obsługuje >R200,VooDoo >5 i SISa 6238 czy jakoś tak.

Ostatnia modyfikacja: 26.05.07 06:37
[#127] Re: Efika 99$

@Andrzej Drozd, post #115

Tak nie można.
Więcej pamięci - lutowanie.
Więcej niż jedno urządzenie na IDE - kanapka na złącze.
126 M RAM procesor 603 i kanapkowanie jeszcze można wybaczyć w przypadku classica.
Nie można tego wybaczyć jeśli chodzi o nowy sprzęt.
Ja rozumiem że eifka to jest fajny komputer przemysłowy, idealny do sterowania jakąś frezarką, czy wagą gdzieś w fabryce.
Ale, ale
Dlaczego MOSTeam robi MOS na coś takiego, zamiast zrobić MOS na Playstation 3 czy XBOX 360.
[#128] Re: Efika 99$

@Fei, post #122

w sklepie VESALIA efika stoi po 198.99 EUR!!! Zamiast taniej jest chyba drożej..
[#129] Re: Efika 99$

@BULI, post #128

marża...

[#130] Re: Efika 99$

@zomos, post #129

Nie sądze. A przedtem jaka cena tam była, wiesz ? Podejrzewam, że nadal jest taka sama jak przed obniżką Genesi.
[#131] Re: Efika 99$

@Kiv_Master, post #123

Tu chodzi o ogólny wydźwięk Twojego tekstu, do którego odniósł się Rafael, i który to został przez Niego, w sposób ironiczny niejako "rozwinięty". Ty tej ironii najzwyklej w świecie nie zrozumiałeś; dobitnie na to wskazuje Twoja odpowiedź, jedna i druga. Posądzanie Rafaela o kłamstwa w powyższym kontekście jest po prostu śmieszne.

A co do "mojej" efiki - mój projekt na powerdeveloper.org ma status "proposed" (wcześniej - under review). Dadzą, to będzie, nie dadzą - to nie, proste. Efika jako komputer za którego miałbym zapłacić pieniądze mnie póki co nie interesuje.

[#132] Re: Efika 99$

@norbert741, post #127

Bylo zamowienie - przeportowalismy. Dostarcz wszystkim programistom z MOSTu PS3 lub XBoxy, dokumentacje i zaplac za nasza prace - przeportujemy :)
[#133] Re: Efika 99$

@MinisterQ, post #131

Nie ironiczny tylko kłamliwy i obraźliwy, kłamstwo miało miejsce ponieważ przypisano mi słowa, których nie powiedziałem, dobrze wiem co to jest ironia, a to co piszesz to zwykłe brednie.
Muszę przyznać, że się uśmiałem czytając jak piszesz o swoim projekcie powerdeveloper.org ponieważ nic o nim nie wiedziałem i pytanie o Twoją efikę napisałem czysto ironicznie, zresztą pisałem już wcześniej podobne rzeczy na temat Twojego byłego pegaza. Ktoś tu więc rzeczywiście nie jarzy ironii i to na pewno nie ja.

[ostrzeżenie moderatora: radzę trzymać emocje na wodzy!]
[#134] Re: Efika 99$

@Kiv_Master, post #133

Nie ironiczny tylko kłamliwy

No to teraz powołując się na "mądrości" [kb] wystosuj o bana dla MiniQ!

[#135] Re: Efika 99$

@alpine, post #134

Mówi się: żółtą kartkę (chociaż pewnie by i czerwona była...) ;)

[#136] Re: Efika 99$

@Kiv_Master, post #133

Człowieku najpierw sam zaczynasz wyskakując z głupkowatymi,prowokacyjnymi tekstami by po zwróceniu ci uwagi (może w niekonwencjonalny sposób,ale o tym już wspominał MiniQ-ironia) że delikatnie rozmijasz się z prawdą nagle zaczynasz krzyczec że jesteś obrażaby,poniżany,itp.Tak wygląda przaktycznie każda dyskusja z tobą (i nie tylko,jest tu jeszcze pewien osobnik o podobnych skłonnościach).Wracając do Efiki i jej pamięci to na jakiej podstawie sądzisz że 128MB to "śmiech na sali"?Używałeś Efiki z MOSem?Nie?Komuś zarzucasz kłamstwo,podczas kiedy sam piszesz niczym nie poparte bzdury mogące kogoś wprowadzic w błąd.Wszak 128 ramu to nie jedyna opcja.Przy zamówieniach powyżej 50 sztuk ilośc pamięci może byc zwiększona wedle życzenia zamawiającego!

[#137] Re: Efika 99$

@piteq, post #136

[post usunięto. powód: nie cwaniakuj, Fei!]

[#138] Re: Efika 99$

@piteq, post #136

Co do wcześniejszej partii postu to się zgadzam - choć w takim przypadku lepiej takie posty ignorować i nie komentować.

Przy zamówieniach powyżej 50 sztuk ilośc pamięci może byc zwiększona wedle życzenia zamawiającego!

Akurat co do tego, to nie wiem skąd się wzięła liczba, ale chyba na PPA w tym wątku ktoś rzucił 50 . Ja szperając na sieci znalazłem inne dane na ten temat - trzeba zamówić wyprodukowanie 500 sztuk z większą ilością pamięci, źródło:

http://www.morphzone.org/modules/newbb_plus/viewtopic.php?topic_id=4932&forum=2

Post Neko:

If you want to order 500 of them with more memory, then please get your checkbook out :)

Co w sumie wydaje się sensowne - wnosząc z numeru seryjnego mej Efiki w okolicach ~400 pewnie produkują w partiach po 500 sztuk...

Chyba że ktoś znalazł inną informację, o 50 sztukach? Ale czy dla 50 sztuk w ogóle opłacałoby się odpalać maszyny produkcyjne?

Ostatnia modyfikacja: 28.05.07 22:07
[#139] Re: Efika 99$

@APair, post #138

Nie wiem, o 50 sztukach cos mowil np Jaca pewnie na amimajowce jak i
teraz w weekend jak byl u nas.

[#140] Re: Efika 99$

@Kaczus, post #139

jak i teraz w weekend jak byl u nas.

O, a gdzie wy się zbieracie i jak się zwołujecie na takie okazje? Bo ja nie mam daleko, 25km
[#141] Re: Efika 99$

@Kiv_Master, post #133

Ej chłopie, chłopie ...
po pierwsze: mój post był ironiczny aż do bulu
po drugie: w żadnym zdaniu nie przypisałem ci słów których nie napisałeś (przeczytaj sobie jeszcze raz tego posta)
po trzecie: twoja reakcja na tego posta jest tylko kolejnym dowodem że twoje osobę trzeba poprostu ignorować
po czwarte: żal mi ciebie, naprawdę ...

[#142] Re: Efika 99$

@Kiv_Master, post #133

Nie zamierzam powielać postów odpowiadających na Twoje osobliwe "poczucie ironii"; osobiście wątpię by to miało sens.
Co do reszty - wiedziałem że w odwecie próbujesz silić się na ironię typu "to za docinki za nieposiadanie prawdziwej amigi"... Niemniej dlaczego nie miałem odpowiedzieć zgodnie z prawdą, albo dać się złapać na Twój prymitywny lep?
Efika dla mnie nie jest warta wydawania na nią pieniędzy.

[#143] Re: Efika 99$

@APair, post #140

Byl na lidze swiatowej no wiec skorzystal z noclegu u Nas :)

[#144] Re: Efika 99$

@APair, post #138

Neko lubi miauczec ;) Jesli ktokolwiek chce sie dowiedziec konkretow, niech pisze do bPlanu po prostu.
[#145] Re: Efika 99$

@koodlaty, post #135

A gdzie niebieska lub zielona? He?
[#146] Re: Efika 99$

@alpine, post #134

http://alpine.ovh.org/kraszman/

Hehe, dobre. Czy masz moze materialy w wyzszej rozdzialce?

Ostatnia modyfikacja: 29.05.07 11:23
[#147] Re: Efika 99$

@Andrzej Drozd, post #146

W amiviewerach najedz na rysunek i daj, by obejrzec obrazek w osobnym oknie :)

[#148] Re: Efika 99$

@piteq, post #136

Używałeś Efiki z MOSem?Nie?Komuś zarzucasz kłamstwo,podczas kiedy sam piszesz niczym nie poparte bzdury mogące kogoś wprowadzic w błąd

Ileż to razy wielbiciele "niebieskiego" wrogo nastawieni do A1 i AOS4 postępowali podobnie tzn nie mając żadnej styczności z tym komputerem/systemem zarzucali kłamstwo jego uzytkownikom i nagminnie pisali o nim "niczym nie poparte bzdury mogące kogoś wprowadzic w błąd"

Ostatnia modyfikacja: 29.05.07 13:49
[#149] Re: Efika 99$

@amigafan, post #148

Ileż to razy wielbiciele "niebieskiego" wrogo nastawieni do A1 i AOS4 postępowali podobnie

1. Uważasz to za usprawiedliwienie dla KivMastera?
2. Wielbiciele "czerwonego", wrogo nastawieni do MorphOS-a, czynili tak po wielokroć również.

Myślę, że pora skończyć z takim podejściem.

[#150] Re: Efika 99$

@Kaczus, post #143

Aaa... rozumiem. Myślałem, że to była jakaś bardziej zorganizowana akcja typu zlot ligi światowej amigowców
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem