[#241] Re: Efika 99$

@Fei, post #240

No nie idzie ode mnie :( Wysłałem na ten, co teraz podałeś.
[#242] Re: Efika 99$

@mailman, post #241

Ja mam to samo co Sebastian :(. Czy możesz podać numer gg lub innego maila?

[#243] Re: Efika 99$

@il_capitano, post #242

Fei, już powiedział... xD
[#244] Re: Efika 99$

@DanielJ., post #243

Wygląda na to, że więcej osób ma problem z kontem, albo z odpowiedzią ode mnie. Piszcie na adres jak powyżej, albo na GG.

[#245] Re: Efika 99$

@il_capitano, post #242

Zobaczcie do spamu, moze tam wpadly odpowiedzi.

[#246] Re: Efika 99$

@Fei, post #234

czyli o kupnie dodatkowo pamieci luzem jednoczesnie z Efika mozna zapomniec?

[#247] Re: Efika 99$

@UZi, post #237

na tej stronie w formacie PDF jest krotka
dokumentacja w jaki sposob korzystac z OF.

http://www.efika.de/index_en.html

[#248] Re: Efika 99$

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #246

Gdzie widzisz w sklepie Genesi pamięci luzem?

[#249] Re: Efika 99$

@Fei, post #248

w sklepie nie ma, ale pomyslalem skoro do Efik maja takie kosci to nie moga ich luzem nie miec :)

plz sprawdz poczte czy doszedl wreszcie jakis moj mail, bo jeszcze czekam na nr twojego konta :(

[#250] Re: Efika 99$

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #249

Uaktualnienie stanu realizacji zamówienia zbiorowego, wpłacili:

- Sebastian R.
- Marcin Z.
- Marcin I.
- Zbigniew K.
- Czesław M.
- Marcin L.
- Robert K.
- Łukasz K.
- Michał W.
- Anna G.

Czekam jeszcze do końca tego tygodnia (8 lipca) i zamawiam. Zainteresowanych proszę o szybką decyzję i przelew. Każda dodatkowa osoba zmniejsza koszt jednostkowy zakupu!

[#251] Re: Efika 99$

@Fei, post #250

Czy mozna wiedziec, ile obecnie nalezy przelac kasy? w PLN, czy $ ?

[#252] Re: Efika 99$

@noowy, post #251

> Czy mozna wiedziec, ile obecnie nalezy przelac kasy? w PLN, czy $ ?

w tym watku wszystko pisze do kiedy ile "post #229" i komu trzeba wplacic strzałka w prawo

www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=4&i=9306&t=8859&ostatnie=1#reply_9250

[#253] Re: Efika 99$

@Fei, post #250

Pieniądze przelałem jakiś tydzień temu. Jeszcze nie doszły?!
[#254] Re: Efika 99$

@ppill, post #253

Dwa dni temu , wpłaty były od 13 osób już, po prostu lista nie jest zaktualizowana, ale dla pewności skontaktuj się z Fei-em na gg ja tak zrobiłem i wiem, że moja kasa dotarła.

[#255] Re: Efika 99$

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #252

Dziś ostatni dzień zbiórki. Niestety, pracownik Genesi pomylił się podając mi koszt wysyłki i dla 15 płyt wynosi on nie 250 dolarów, ale 391.18 Oznacza to, że każdy kupujący będzie musiał dopłacić około 10 dolarów (28 zł) do kosztów. Przykro mi, ale nie mam na to wpływu. Jeśli ktoś jest zainteresowany, mogę podesłać całą korespondencję (która i tak nic nie dała, bo opłatę za transport pobiera podobno UPS, nie Genesi). Jeśli ktoś chciałby się wycofać z powodu rosnących kosztów, to proszę o jak najszybszy kontakt. Wieczorem podam ostateczną listę zamawiających.

Na chwilę obecną wygląda to tak - suma po lewej to przesyłka, po prawej całkowita do zapłaty kartą.

[#256] Re: Efika 99$

@ppill, post #253

Doszły, doszły. No dobra, podaję listę:

- Sebastian R.
- Marcin Z.
- Marcin I.
- Zbigniew P.
- Czesław M.
- Marcin L.
- Robert K.
- Łukasz K.
- Michał W.
- Anna G.
- Wojciech P.
- Łukasz M.
- Mateusz P.
- Konrad Cz.
- Bartek D.

Uwaga! Proszę NIE wpłacać tych 28 zł! Suma będzie zupełnie inna, po podliczeniu a) VATu na granicy, b) kosztów wysyłki w kraju. Będziemy to uzgadniać po przyjściu paczki, sumy mogą być różne dla różnych osób.

[#257] Re: Efika 99$

@Fei, post #255

Dopłacę 28 PLN (NIE wycofuję się), ale przelew będę mógł zrobić dopiero wieczorem, czyli pieniądze na rachunek do Ciebie dotrą najprędzej dopiero w poniedziałek.

P.S. Dopisane. W tym samym czasie napisałeś swojego posta. Czyli nie dopłacam. NIE WYCOFUJĘ SIĘ.

Ostatnia modyfikacja: 06.07.07 09:53
[#258] Re: Efika 99$

@Hellena, post #254

Pieniądze dotarły :)
[#259] Re: Efika 99$

@Fei, post #256

Uwaga! Bardzo ważne dla zamawiających! Proszę natychmiast o kontakt następujące osoby:
- Mateusz P.
- Konrad Cz.
- Dorian M.
- Piotr W.

Pozostałe Efiki (12 sztuk) zostały zakupione. Ogólnie proszę wszystkich o maila ze słowem "Efika" w temacie, będę wysyłał prywatnie informacje o przesyłce, itp.

[#260] Re: Efika 99$

@Fei, post #259

Wlasnie wyslalem maila do Ciebie

[#261] Re: Efika 99$

@Sir_Lucas, post #260

Dobra, pieniądze poszły - zarówno z karty jak i przelew. Pozostaje modlić się, żeby bank nie zwrócił i teraz czekamy na ruch Genesi.

[#262] Re: Efika 99$

@Sir_Lucas, post #260

Ja maila wysłałem w poniedziałek.

[#263] Re: Efika 99$

@Fei, post #261

Jakieś wieści? Minęło już kilkanaście dni :) ja powoli zaczynam trzeć nogami :D
[#264] Re: Efika 99$

@paszczaty, post #263

Takiego oto maila wysłałem wczoraj do osób, które podały mi swój adres mailowy:

Niestety nie mam żadnych informacji o Efikach. Być może są już w Polsce, ale nie mogę tego sprawdzić. Genesi nie jest w stanie podać mi numeru listu przewozowego, bo dystrybucją zajmuje się firma zewnętrzna, która podobno nie odpowiada na maile (heh).
Jutro wyjeżdżam na 2 tygodnie wakacji. Jeśli w międzyczasie przyjdą dokumenty, to postaram się je przesłać do mnie i podpisać. Poinformuję wtedy o tym na PPA.
Dostałem za to potwierdzenie z banku, że pieniądze dotarły na konto Genesi. Pozostaje więc uzbroić się w cierpliwość, nic innego nie możemy poradzić.

[#265] Re: Efika 99$

@Fei, post #264

fei dopisz mnie w takim razie do listy mailowej, bo widocznie mój mail do Ciebie nie dotarł.

Skoro pieniążki dotarły na konto i masz to potwierdzenie, to rzeczywiście pozostaje tylko czekać aż łaskawie się ruszą.

Czyli nie wcześniej niż za 2 tygodnie :) no to ćwiczymy cierpliwość :)

Dzięki za szybką odpowiedź.

Ostatnia modyfikacja: 25.07.07 10:53
[#266] Re: Efika 99$

@Fei, post #264

Ja nie dostałem takiego maila.

[#267] Re: Efika 99$

@Fei, post #264

Przed chwilą sprawdziłem skrzynkę i też nic.
Jak będzie już coś wiadomo odnośnie przesyłki to skontaktuję się z Tobą przez GG.
[#268] Re: Efika 99$

@Leon, post #267

Ja dostałem ;)a może nie wysłaliście pustej emali z tytułem "EFIKA" , na adres Fei-a ?

[#269] Re: Efika 99$

@Hellena, post #268

Wysłałem maila z tytułem "EFIKA" tylko, że mail nie był pusty :)
Zawierał parę pytań odnośnie Efiki.

Poprzedni mail od Grzegorza też do mnie nie doszedł. Dlatego wolę kontakt przez GG.

Ostatnia modyfikacja: 25.07.07 12:59
[#270] Re: Efika 99$

@Hellena, post #268

Tez dostalem tego maila...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem