[#181] Re: Efika 99$

@Hellena, post #180

Pamiętajcie, że przy odprawie celnej zostanie doliczone 22% VATu oraz cło.

Ostatnia modyfikacja: 21.06.07 11:22
[#182] Re: Efika 99$

@Fei, post #181

VAT będzie naliczony od wartości ubezpieczenia.
[#183] Re: Efika 99$

@Fei, post #178

A czy zamiast samej płyty mógłbym zamówić komplet w obudowie i z zasilaczem?

https://www.pegasosppc.com/store.php?category=22

To byłoby takie nieamigowe ;)

Btw, to fantastyczna wiadomość !!

Ostatnia modyfikacja: 21.06.07 11:32
[#184] Re: Efika 99$

@Fei, post #178

Ja też jestem zainteresowany :)

[#185] Re: Efika 99$

@Fei, post #178

Mnie też proszę dopisać. Mam nadzieję, że szczegóły związane z konfiguracją (głównie chodzi mi o ilość pamięci), jakoś doprecyzowane zostaną i wszyscy wybierzemy wariant najmocniejszy (oczywiście 256 MB jakby co, też mnie zadowala).
[#186] Irlandia?

@Drako^lM, post #1

Jako ze zamawianie do polski i potem przesylka do irlandii nie ma wiekszego sensu, to moze pomyslimy o zamowieniu bezposrednio do .ie o ile jest ktos chetny?
[#187] Re: Efika 99$

@Fei, post #178

Nadal jestem zainteresowany. Prywatnie chyba będzie lepiej.
[#188] Re: Efika 99$

@ppill, post #187

Czyli widzę na razie 6 osób. Na inną konfigurację pamięci nie liczcie, to by wymagało z 50 zamówień. Jeśli będzie 10 sztuk, to napiszę do Genesi.

[#189] Re: Efika 99$

@Fei, post #188

Ale może warto zapytać (gdy już będzie 10 osób), czy nie zrobią partii z większą ilością pamięci. Raz kozie śmierć, może się zgodzą.
[#190] Re: Efika 99$

@mailman, post #189

A jak się nie zgodzą to dla zainteresowanych A1 "z odzysku": http://tinyurl.com/yoworu . Co prawda aukcja zakończona ale cena ($134.36) daje do myślenia. Czyżby cały urok A1 prysł? ;)

[#191] Re: Efika 99$

@alpine, post #190

Ja bym nie dał 100 dolarów za uszkodzoną płytę testową Teron.

[#192] Re: Efika 99$

@Fei, post #191

Dołączam się do zamówienia płyty Efika.

[#193] Re: Efika 99$

@Fei, post #188

Mysle ze powinnismy poczekac z tydzien na chetnych, wczesniej deklarowalo sie wiecej osob, gdyby sie znalazlo tak z 20 to kto wie moze nam dopakuja do 256 ;)

[#194] Re: Efika 99$

@Hellena, post #193

Ja już jedną Efikę mam. Ale gdyby udało wam się załatwić z większą ilością pamięci (idealnie 512 ;) ), to dajcie proszę znać jaka była by cena, wtedy może się dopiszę. Dzięki.
[#195] Re: Efika 99$

@alpine, post #190

Czyżby cały urok A1 prysł?

Chyba jednak twoje złożeczenia się nie spełniły
LINK
Już ponad 200 GBP a aukcja nadal trwa

[#196] Re: Efika 99$

@amigafan, post #195

No tak, nie ma chętnych na ~130USD to na pewno znajdzie się ktoś skłonny zapłacić 200GBP.

[#197] Re: Efika 99$

@amigafan, post #195

Myślę, że nawet 300 funciaków można spokojnie dać za taki sprzęt. ;)

[#198] Re: Efika 99$

@Kitech, post #197

Przypominam alpine'owi, który offtopic zaczął, oraz amigafanowi i Kitechowi, że dyskusja toczy się na forum MorphOS, a tematem wątku jest Efika :)

[#199] Re: Efika 99$

@Grzegorz Kraszewski, post #198

Ja widze Twoj numer (czyt. ilosc postow:666) bestio :D

[#200] Re: Efika 99$

@Fei, post #178

mnie tez prosze dopisac. jesli paczka bedzie ubezpieczona lepiej wyslac droga morska wyjdzie nawet ponad polowe taniej, a paczka idze czasami tylko tydzien dluzej. oczywiscie lepiej poczekac i uzbierac wiecej osob, popytac sie znajomych dac ogloszenie, zeby byla z 256MB, bo 128MB to za malo, tyle mam teraz w A1200.

[#201] Re: Efika 99$

@Hellena, post #193

A może dać newsa na głównej, że taka zbiórka ma miejsce?
[#202] Re: Efika 99$

@mailman, post #201

To nie jest zły pomysł. News zawsze lepiej rzuca się w oczy niż wyszukiwanie na forum. OK

[#203] Re: Efika 99$

@mailman, post #201

Swietna mysl ;) Tylko zeby nie bylo zamieszania stworzyc nowy watek tylko i wylacznie z deklaracjami checi zakupu , a wszystko inne kasowac ?

Ostatnia modyfikacja: 22.06.07 08:32
[#204] Re: Efika 99$

@mailman, post #201

Ja się pisze na "Eficzkę" z 256MB,tyle że...za kilka dni wyruszam na wakacje więc na razie ostro kasa mnie trzyma.

Ostatnia modyfikacja: 22.06.07 09:04
[#205] Re: Efika 99$

@mailman, post #201

Witam

Bym był nawet zainteresowany kupnem takiej płyty, ale w tej chwili Linux
mnie nie interesuje na tej platformie ( mam na PC ) - wiec odpada.
Jesli będzie dostępny na ten sprzęt System MorphOS, to jak najbardziej i być
może w większej ilości sztuk.

I mam jeszcze pytanie jedno, a mianowicie czy będą dostępne jakieś
obudowy na ten sprzęt ( w miarę przystępnych cenach ) ? bo jest to dość
mała płyta ( nanoATX ) i niestety jeszcze takich małych obudów nie
spotkałem.
[#206] Re: Efika 99$

@(V)(I)mothe(P), post #205

Zanim sie zastanowisz to juz dawno zamowienie zrealizujemy z pewnoscia ;) trzeba kupic i poczekac na Mos-a, a obudowy sa rowniez u producenta link jest kilka postow wyzej.Ewentualnie mozna taka obudowe sobie zrobic , ja osobiscie mam taki zamiar, jak cos moge zrobic kilka wiecej ;)(do samodzielnego poskladania, ja moge zapewnic wykrojone elementy)

Ostatnia modyfikacja: 22.06.07 14:49
[#207] Re: Efika 99$

@Hellena, post #206

Ja sie piszę - przede wszystkim wersja 256 MB, jeśli będzie tylko 128 MB to trudno, niech będzie. (w tym ostatnim wariancie obiecuję porzeźbić w Efice czego skutkiem może być: zepsucie Efiki/przerobienie 128 na 256 MB ;) )
[#208] Re: Efika 99$

@wali7, post #207

Wandal :)

[#209] Re: Efika 99$

@Hellena, post #206

Być może masz rację co do tego, ale w tej sytuacji to tylko mogę
zamówić płytę sztuk JEDEN do przetestowania i czekanie na system.

Co do obudowy, to będę miał to na uwadze i w stosownej chwili
się zgłoszę OK

Tak wiec proszę mnie wpisać na listę zamawiających płytę. :)
[#210] Re: Efika 99$

@(V)(I)mothe(P), post #209

Aaaa! Ratunku! Odczuwam rozdarcie wewnętrzne! hipnoza

Nie mam pieniędzy aktualnie. GDYBYM jednak się zdecydował, to ciekawe, czy znalazł by się ktoś zdolny za mnie zastawić kasę. ;) :P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem