[#211] Re: Efika 99$

@Mario, post #210

No ja chwilowo mam ten sam problem.

Oddałbym nawet z procentem.

[#212] Re: Efika 99$

@UZi, post #211

trza nie pic, nie palic itp. to kasa bedzie OK

[#213] Re: Efika 99$

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #212

Szczególnie jak dziecko urodzi się w sierpniu, prawda?

Gdyby nie to, to co miesiąc mógłbym kupować taką efikę, a tak trzeba było wynająć mieszkanie, zrobić remont, wyprawkę i inne takie. :>

[#214] Re: Irlandia?

@Valwit, post #186

Jestem zainteresowany przesyłką do Irlandii jak znajdzie się więcej osób.
W ostateczności jak by nie znalazło się więcej chętnych to przesyłkę z Polski może odebrać moja kobieta pod koniec wakacji.
Wolałbym wersję z 256Mb ale jak nie da rady to wezmę z 128Mb.

[#215] Re: Irlandia?

@Leon, post #214

no i ja tak samo. przy czym nie widze problemu zeby "puscic" to w druga strone w razie czego. vat w .ie to 21% wiec roznica pomijalna, ale szansa ze to przejdzie bez cla jest wieksza niz w polsce :).

zreszta nie ma co kombinowac. zalatwic da sie transport z .de czy .us, najpierw warto by wiedziec ile osob NA PEWNO kupi. potem mozemy kombinowac zeby bylo jak najlepiej

Ostatnia modyfikacja: 22.06.07 19:10
[#216] Re: Irlandia?

@Valwit, post #215

W poniedziałek podliczę chętnych i napiszę do Genesi.

[#217] Re: Irlandia?

@Fei, post #216

Szkoda, ze za obudowe z zasilaczem trzeba doplacic 175 dolarow. :(

[#218] Re: Irlandia?

@Leon, post #217

To całkiem przyzwoita cena za porządną obudowę. Dałem więcej za sam zasilacz 500W.

[#219] Re: Irlandia?

@Fei, post #218

jak na tym mozna odpalic amiga os to jestes zainteresowany gdzie wplacac kase
[#220] Re: Irlandia?

@SzaryWilk, post #219

jak na tym mozna odpalic amiga os

Bezpośrednio nie da się.

Ostatnia modyfikacja: 23.06.07 12:03
[#221] Re: Irlandia?

@SzaryWilk, post #219

amiga os jest martwy,nie ma sensu robic sprzetu pod takie systemy

[#222] Re: Irlandia?

@AmiChris, post #221

Ale to może gdzie indziej byście na ten temat podyskutowali?

[#223] Re: Irlandia?

@SzaryWilk, post #219

morphOS mozna odpalic na Efice jesli ten bedzie dostepny publicznie. morphOS od strony uzytkownika w porownaniu do amigaOS nie rozni sie niczym. jak Ambient (desktop) nie bedzie tobie odpowiadal to stawiasz Workbench (jak tak mam), Scalosa, albo Magellana.

www.ppa.pl/graffiti/obrazek.php?id=676

[#224] Re: Irlandia?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #223

50.60? Jaki to kickstart?
[#225] Re: Irlandia?

@DanielJ., post #224

http://powerup.morphos-team.net

add:

Ostatnia modyfikacja: 23.06.07 16:20
[#226] Re: Efika 99$

@mailman, post #201

No dobra, macie mnie. Jestem chętny. Oczywiście dobrze by było jakby toto miało 256, ale nie będę wybredny.
[#227] Re: Efika 99$

@recedent, post #226

Ja również, zgłaszałem chęć zakupu już wcześniej - teraz potwierdzam.

[#228] Re: Efika 99$

@nex_t, post #227

Ok, z tego co policzyłem z forum, GG i IRCa - jest 15 chętnych na zakup Efiki. Zatem piszę do Genesi z taką ilością, niech mi podliczą co trzeba i dam znać.

[#229] Re: Efika 99$

@Fei, post #228

Ok, dostałem odpowiedź. Wysyłka 15 sztuk Efiki będzie kosztować około 250 dolarów. Zamówienia z większą ilością pamięci możliwe są od... 5000 sztuk.

Teraz policzmy: Efiki 1500 dolarów (po 100 dla równego rachunku), przesyłka 250 = razem 1750 dolarów, niecałe 120 dolarów na osobę (340 zł). Do tego należy doliczyć VAT (około 60 zł). Proponuję następujące postępowanie:
a. zainteresowani kontaktują się ze mną mailowo (mail w moim profilu),
b. podaję numer konta, na który wpłacacie 400 zł,
c. zamawiam Efiki, czekamy na informacje o podatku, dostawie,
d. w razie gdy koszty jednego komputera przekroczą wpłaconą sumę, informuję wszystkich o tym, ile trzeba dopłacić (trzeba pamiętać jeszcze o wysyłce w kraju - chyba, że ktoś odbierze osobiście),
e. gdy Efiki trafią do mnie, rozsyłam je do właścicieli.

Nie zamierzam pobierać żadnej prowizji.

[#230] Re: Efika 99$

@Fei, post #229

Można się jeszcze dopisac do listy czy już nieaktualne?
(niestety w newsie ani w pierwszym poście nie było informacji do kiedy są zapisy :()

[#231] Re: Efika 99$

@ntx, post #230

Był odnośnik do wątku na forum, a tutaj Fei podawał, że do poniedziałku.
[#232] Re: Efika 99$

@ntx, post #230

mysle ze jeszcze nie jest zapozno , skontaktuj sie z Fei-em ;)

[#233] Re: Efika 99$

@Fei, post #229

wlasnie zapytaj sie jeszcze czy mozna kupic i za ile luzem kosci pamieci 2x po 64MB takie jakie sa juz na plycie Efiki, zeby samemu we wlasnym zakresie przylutowac w to wolne miejsce na odworcie plyty, zeby miec 256MB.

[#234] Re: Efika 99$

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #233

Oczywiście, że nie jest za późno. Nikt jeszcze nie zrobił przelewu, więc do zamówienia jeszcze daleka droga.

[#235] Re: Efika 99$

@Fei, post #234

:) No to jestem na liście, idę zbierac na przelew
[#236] Re: Efika 99$

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #233

Nie zapominaj, że jeszcze trzeba we własnym zakresie przylutować kilkanaście drabinek rezystorowych i kondensatorów, oraz dodać do firmware konfigurację większej ilości pamięci.

[#237] Re: Efika 99$

@Grzegorz Kraszewski, post #236

Pewne to z tym firmware? Jeśli nie, to reszta będzie prostotą. Może firmware wykrywa ilość wlutowanej pamięci tak jakby miał ją w gniazdach?

Są gdzieś dostępne źródła tegoż firmware dla efiki?

Btw, też jestem chętny na efikę. Hajs przeleję do końca tygodnia, albo z początkiem przyszłego.

[#238] Re: Efika 99$

@UZi, post #237

Na 100% nie wiem, możliwe, że wykrywa automatycznie.

[#239] Re: Efika 99$

@Fei, post #234

Fei, podaj do siebie jakiegoś innego maila, bo ten co jest w profilu nie działa.

<<< 550 Bad SPF records for [wp.pl:80.48.166.116], see http://spf.pobox.com/
554 5.0.0 Service unavailable
[#240] Re: Efika 99$

@mailman, post #239

Ależ działa, już kilka osób się skontaktowało. Możesz spróbować feifei na epf.pl, ale tam to głównie spam przychodzi.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem