Wątek zamknięty
[#601] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Dark_luke, post #599

Można, tylko po co, lepiej od razu pokazać kupującemu jaka to wielką łaskę mu okazuje jaśnie pan sprzedający że na nim zarabia.

Pozdrawiam
[#602] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #589

Blendor, nie przesadzaj z tym czytaniem w cudzych myślach. Wiem, że jesteś szczególnie wyczulony na punkcie aukcyjnych 'kwiatków' ... Ale tutaj racji Ci nie przyznam.

Zauważ, że przynajmniej kolega nie sprzedaje tego za stówę, nie rzuca w kupujących "rarytasami", "unikatami" i "super-stanami". Fakt, że obudowa, a zwłaszcza ekrany nie pierwszej młodości, ale napisane co i jak. Od zeta. Wiadomo, że trochę podrdzewiałe. Nie ma się czego czepiać.
[#603] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@mccnex, post #602

:D niech ci bedzie
[#604] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@RadoslawF, post #601

Można, tylko po co, lepiej od razu pokazać kupującemu jaka to wielką łaskę mu okazuje jaśnie pan sprzedający że na nim zarabia.

A co, lepiej od od razu pokazać sprzedającemu jaką to wielką łaskę mu okazuje jaśnie pan kupujący że w ogóle zechciał zapłacić? Bo przecież powinno być za darmo albo wręcz dopłacać, żeby ktoś chciał wziąć.
Żałosne

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2012 11:32:01 przez lekarz_med
[#605] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@lekarz_med, post #604

jeszcze 2 lata temu i dalej aukcje z amigami to byla czysta przyjemnosc sprzedawali je ludzie ktorym sie te komputerki zudzily ludzie ktorzy juz nie mieli czasu na zabawe bo przyszla praca , rodzina , kupcy to potencjalni zapaleni amigowcy ktorzy chcieli te maszyny utrzymc przy zyciu jak i historie , dzisiaj z legendy historii komputeryzacji z czegos gdzie powinien pozostac spokoj cisza i szacunek dla tak zacnej zabawki to zrobilo sie jedne wielkie gowno handlerskie totalna dolina jest gorzej jak było
[#606] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@lekarz_med, post #604

Żałosna jest twoja próba odwrócenia uwagi, a może faktycznie ktoś tutaj się domagał dostania czegoś za darmo a ja tylko przeoczyłem ? Przypomnisz jeśli tak faktycznie było ?

Pozdrawiam
[#607] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@lekarz_med, post #604

Eh... Panowie, rozważanie relacji sprzedający-kupujący i na odwrót proponuję sobie odpuścić. Zajmijmy się lepiej tymi co próbują wciskać ludziom "szczurze g...o zamiast obrączki", jak mawiał klasyk.

Proszę:

http://allegro.pl/kolekcjonerska-oryginalna-dyskietka-5-25-commodore-i2261725014.html

Gatunek: kolekcjonerska, zadbana, wychuchana, wypieszczona, kilkanaście lat w pudle, nie wiem czy sprawna, bo nie mam na czym sprawdzić. Cena 29PLN. Ale spoko, nie śpieszcie się, jest tego więcej, starczy dla wszystkich (coś koło 20-tu aukcji tego sprzedawcy).
[#608] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #605

A 5 lat temu można było Amigi 3000/4000 kupić po 100zł i co z tego?
A 20 lat temu na Amigi 3000/4000 prawie nikogo nie było stać i też co z tego?
Dziś są takie ceny a nie inne. Nie podoba się - nie kupuj, zmień zainteresowania. Nie ma obowiązku kupować Amigi. I nic ci do tego kto za ile kupuje i sprzedaje.
Już ci napisałem - zacznij pikietować przed salonem ferrari że ten złom powinien być wart co najwyżej 100tys pln a nie 1 mln. bo TY tak uważasz i koniec.
Czasy odgórnie regulowanych cen, gdzie jakiś cieć bez pojęcia siedział w urzędzie i ustalał ceny oderwane od rzeczywistości tylko na podstawie swojego widzimisie się skończyły.

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2012 11:56:42 przez lekarz_med
[#609] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@mccnex, post #607

Większość z tych "oryginałów" wygląda jak "produkt" jakiegoś lokalnego "studia komputerowego".

Pozdrawiam
[#610] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@lekarz_med, post #608

Czasy kiedy nie wolno się było wypowiadać na dowolny temat a już na pewno krytykować publicznie też się skończyły. Ile czasu potrzeba aby osobnik twierdzący że ma za sobą studia i do tego medyczne to zrozumiał ?

Pozdrawiam
[#611] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@RadoslawF, post #609

Żadne z nich nie są oryginalne.
[#612] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@RadoslawF, post #610

Najpierw skończ jakiekolwiek studia to może będziesz miał minimum wiedzy aby być w stanie w ogóle zrozumieć co ktoś pisze.
[#613] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@lekarz_med, post #612

Skończyłem, pytanie za to tobie ten dyplom dali przy takim zrozumieniu słowa pisanego ?
Niech zgadnę, rodzice lekarze a morze i wykładowcy i synka przez studia przepchali.

Pozdrawiam
[#614] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@RadoslawF, post #613

morze

Z taką ortografią jak prezentujesz nie byłbyś w stanie zdać nawet matury, więc nie kłam o studiach

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2012 12:03:51 przez lekarz_med
[#615] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@RadoslawF, post #613

przeciez on nie jest zadnym lekarzem , napisal sobie to w niku bo to jego odwieczne marzenie zostac lekarzem i tym sposobem sie dowartosciowuje , pokaz mi jaki lekarz siedzi polowe swojego zycia na internecie? zasuwaja po dyzurach w szpitalach po 24 godziny na dobe bo sa z przyzwyczajenia pracocholikami
a nasz forumowy lekarz_med siedzi na amibay ebay allegro i ppa godzinami szukajac okazji jak tu zarobic na chleb
[#616] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #615

Chyba chciałeś powiedzieć że śpią na dyżurach.
[#617] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #615

Spóźniłeś się. Już z 5 lat temu Krashan na czele z innymi mosistami posuwali takie teorie o rzekomym braku wykształcenia medycznego.
Jak widzisz skulili ogony pod siebie i już siedzą cicho w tym temacie.
[#618] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Dark_luke, post #616

yes sir , niewazne :) ale uwierz mi znam paru lekarzy z dalszej rodziny
jesli chodzi o komputeryzacje rtv sprzet nowe i stare technologie elektroniczne to bez obrazy sa to zacofani ludzie zal mi ich oni znaja tylko swoja robote i tym zyja nie chcialbym byc na ich miejscu nawet za 50 tys na miesiac

jedyne co moge dodac to sa cholernie skąpi u jednego lekarzyka kiedys siedzialem na chacie tydzien robiac instalacje antenowa byla to zima jesien musialem sobie cherbate przywozic w termosie bo skurczysyn nie potrafil sie spytac nawet czy cos cieplego do picia zrobic:)

niemam o nich dobrego zdania w sumie mamy jednego pseudo lekarza na forum i widac jaka to szuja

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2012 12:11:26 przez Blendor
[#619] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Dark_luke, post #616

... i zaraz admin wpierniczy wam po baniaku, a temat zamknie, bo nie umiecie się powstrzymać od głupich wzajemnych wrzutek.... imho zachowujecie się jak małolaty na onecie
[#620] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@mccnex, post #619

Widzisz jaka fajna rozrywka
[#621] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #618

Szuję to sobie w swojej rodzinie poszukaj

cherbata
Kolejny co matury nie zdał

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2012 12:14:53 przez lekarz_med
[#622] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #618

Proszę nie wysuwaj takich tez. Pracują te ile chcą. A że większość lekarzy nie widzi umiaru " zawsze brakuje kasy" to biorą parę etatów. A później narzekają że są przepracowani i bla bla bla.
Trzeba się nachapać.
[#623] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@mccnex, post #619

W pręgierzu ?
[#624] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@lekarz_med, post #620

Bardzo mnie cieszy że tobie jednak taka rozrywka się podoba, możesz liczyć że nie pominę cie w kolejnych komentarzach. natomiast błędów nie będę ci wyciągał, w odróżnieniu od ciebie mam poczucie przyzwoitości.

Pozdrawiam
[#625] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Dark_luke, post #623

Za nieustanne obszczekiwanie się i permanentne off-topowanie? Nie obraziłbym się. To, że to Pręgierz, nie znaczy, że w temacie o podejrzanych aukcjach mam ochotę czytać co niejaki "lekarz_med" sądzi o innych forumowiczach i na odwrót. Do obrzucania się mięsem bardziej odpowiednim miejscem jest Rzeźnia.
[#626] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@mccnex, post #625

Żadne wulgaryzmy i inwektywy nie padły.
[#627] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@mccnex, post #625

Żadne wulgaryzmy i inwektywy nie padły.
[#628] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Dark_luke, post #627

dobra, dobra...nie dość, że sam generujesz off-top, to jeszcze ja się daje wciągnąć i prawie cała strona tematu jest OT wypadałoby się w końcu zająć cwaniakami na Allegro, licho nie śpi
[#629] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@mccnex, post #628

Odbiłem piłeczkę.
[#630] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #1

Przyklad z niemieckiego podwórka TUTAJ . Choć przyznam, że kaliber sprzętu znalezionego 'u dziadka' lub wygrzebanego ze szrotu może niejednego podniecić :D . U nas pewnie cena tego zestawu poszła by w MILIONY.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem