Wątek zamknięty
[#541] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #540

Myszka LogitechaM90 za 20zł w sklepie carrefour.
[#542] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #513

szukam na google jak go naprawić, mogłem mieć drugi egzemplarz, ale mi uciekł.
rozebrałem go.... jak znajdę chwilę to pomierzę voltomierzem napięcia i podociskam kości.
ale generalnie jest kilka poradników jak naprawić PET'a ;)

a czy to złom - no cóż, dla jednym złom, dla innych wart majątek...

A3000 zestaw się sprzedała. Zdjąłem aukcję po prostu. 100 PLN taniej niż z aukcji jakby ktoś chciał wiedzieć. Tą drugą co jest mogę ew. troszkę opuścić cenę.

A co do A4000 o które pytacie - wyjeżdżam teraz na tydzień więc nie sprawdzę. Wrócę - będą.
[#543] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@highend, post #542

ale rowniez przy A1500 dales rozsadna cene a nie jakis kosmos 1200 zl
i za taka kwote poszla kup teraz

Ostatnia aktualizacja: 28.03.2012 14:57:37 przez HOŁDYS
[#544] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@highend, post #542

A z ciekawości: skąd masz takie ciekawe zbiory? Przypadek czy też myślenie perspektywiczne że to co teraz dają za darmo/wyrzucają za kilkanaście lat będzie sporo warte?
[#545] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@conrdd, post #544

jeszcze 3 lata temu te amigi mozna bylo kupic za 1/4 ceny dzisiaj swiat oszalal debilizm widac na allegro i jescze wiekszy na zagranicznych portalach
[#546] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #545

jeszcze 3 lata temu te amigi mozna bylo kupic za 1/4 ceny

a 10 lat temu .. A500 dostac za darmo przy zakupie PowerPC 040/25 603/200 za 400 zl
[#547] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #545

No ja Cię nię rozumiem... Dlaczego debilizm? Prawo rynku. Chcesz jak za komuny wprowadzić na amigi ceny regulowane? A może kartki, talony czy może chciałbyś karać "spekulantów"?
[#548] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Jenot, post #547

kolejny handlarzyna ktoremu wszedlem na ambicje ? JENOT ?
JENOT a cos ci nie pasuje ze oczerniasz byly ustroj ? jeszcze za nim zatesknisz :) tymbardziej dzisiaj jak sie patrzy na dramatyzm i wyniszczanie POLSKI i NARODU

Ostatnia aktualizacja: 28.03.2012 18:03:57 przez Blendor
[#549] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #548

Blendor - żyjesz w złej epoce - naprawdę komuna bardziej do Ciebie pasuje. A Twoje epitety naprawdę mnie nie ruszają. Kupuję, jak coś mi jest potrzebne albo mi się podoba, sprzedaję jak potrzebne nie jest, komuś się jeszcze przyda, przecież żal oddać do utylizacji. I może się zdziwisz - zwykle sprzedaję taniej niż kupiłem - taki to ze mnie "handlarzyna". Handel to nie jest mój sposób na zarabianie. Ale w przeciwieństwie do Ciebie nie nienawidzę ludzi, którzy z tego żyją. Być może dzięki nim jest jeszcze trochę "złomu" do kupienia na Allegro/Ebayu/amibayu. A że drogo? Cóż, towar deficytowy, kolekcjonerski, dla hobbystów, pasjonatów... jestem w stanie zapłacić sporo za swoje hobby. I jak widać nie tylko ja. Takie życie. Pogódź się z tym.

A co do ustroju - żyłem w nim wystarczająco długo, żeby mi obrzydł. I na pewno za nim nie zatęsknię. Co nie oznacza, że to co mamy od 1989 darzę sympatią. Ale różnica jest taka, że teraz mogę to powiedzieć/napisać i nikt mi za to pałą nie przywali.

Ostatnia aktualizacja: 28.03.2012 18:21:54 przez Jenot
[#550] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #548

Dlaczego nieźle utrzymana syrenka jest więcej warta niż 15 letnie polo? Dlaczego maluchy i duże fiaty nie zjedzone jeszcze rdzą kosztują 10 razy więcej niż 8-10 lat temu? Dlaczego warszawa 223 ro rarytas a garbus to diament? I dlaczego Amigi z pozycji "beznadziejny szmelc i złom" przesuwają się w stronę "szacownego klasyka"?
[#551] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@conrdd, post #550

tekst pod linkiem

nie no odpuszczam nie wytrzymuje !!! co za łeb

Ostatnia aktualizacja: 29.03.2012 20:19:51 przez Blendor
[#552] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #551

Zażywasz Nerwosol? Jeśli nie to polecam, jeśli tak to zwiększ dawkę.
[#553] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@sordan, post #552

boli cie handlarzyno ze oczerniam takich śmieszków z poczuciem humoru jak TY?
[#554] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #551

A ja z checią odkupiłbym te instrukcje/materiały reklamowe o A3000, które są tam na zdjęciach ;)
[#555] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@_arti, post #554

Ale ta amiga jest naprawdę w świetnym stanie z tego co widzę. Z ceną klient nieco przesadził, ale traktuję to raczej z humorem, podobnie jak wystawiany przez jakiegoś Ruska od pół roku kalkulatorek z drukarką za 3000. :) Rynek tą cenę zweryfikuje. Myślę, że gdzieś tak o połowę.
[#556] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Jenot, post #555

a co powiecie na Joya za 89 zl ? Artur komputery szaleje ;-] a co najsmieszniejsze znajduje kupcow
[#557] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@HOŁDYS, post #556

Po prostu Polska to bogaty kraj, a wszyscy narzekają że kryzys?

A propos Twojej stopki: Chcesz należeć do Elity-> Płać :lol

Ostatnia aktualizacja: 30.03.2012 10:41:54 przez Wojski
[#558] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@HOŁDYS, post #556

To były dwa Yoje ;)
[#559] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Hellena, post #558

mylisz sie .. 2 sztuki .. a cena za sztuke 89

http://allegro.pl/joysticki-quick-amiga-atari-spectrum-commodore-i2111651624.html

Ostatnia aktualizacja: 30.03.2012 13:45:22 przez HOŁDYS
[#560] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@HOŁDYS, post #559

tekst pod linkiem

dobre :) plyta z fast ata nie wiadomo czy sprawne a licytuja jak szaleni

Ostatnia aktualizacja: 01.04.2012 20:57:26 przez Blendor
[#561] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #560

dobra oferta pomalowana A3000t w dziale gielda za jedyne 2700:) z procesorem 030 25 jedyna taka na swiecie unikat:) tylko brac
[#562] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #561

Jest to wersja T więc bardzo rzadka. dobra okazja dla kolekcjonera. Cena wg mnie normalna, jak za ten model.
[#563] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@tom256, post #562

T w 3000 nie jest tak poszukiwana przez kolekcjonerow jak T4000 Commodore nie ma takich cen jak 4000 i malo tego
ta 3000t kolegi flopsa jest pomalowana na czarno:o

dla mnie to porazka jak mozna pomalowac komputer?:) moe mi ktos wytlumaczy bo czegos tu nie rozumiem swoja droga ostatnio na allegro 3000t sprzedawala sie przez 3 miesiace i wkoncu poszla za 1400 zl

Ostatnia aktualizacja: 03.04.2012 19:59:18 przez Blendor
[#564] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #563

No fakt, przemalowana dla kolecjonera traci wartośc .
[#565] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #563

Kolekcjoner tego nie kupi bo malowane i nieoryginalna klawiatura, użytkownik też nie kupi bo za taką cenę można trafić A4000 z jakąś przyzwoita kartą procesorową a tutaj ma 030/25MHz i brak Fastu.
Tradycyjnie sprzedający liczy na bogatego napaleńca który chce kupić w tej chwili i nie zależy mu na cenie.

Pozdrawiam
[#566] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@RadoslawF, post #565

dokladnie radoslaw i coraz wiecej tego typu ofert wiara oszalała ja rozumiem ze zabytek itd itp ale musi to miec rece i nogi a i tak przesadzaja z cenami

slowo amiga dzisiaj oznacza dla niektorych majatek jeszcze niedawno nie wiedzieli co to C= Amiga Atari a dzisiaj dla handlarzy to co oznacza duzy popyt i zarobek gdzie tu sie narodzila ta cenowa glupota?
na tym zydowskim portalu WP.PL? gdzie co chwile sa pokazywane retro-gry z namawianiem na kupno starych komputerow? czyzby w tym PO-ZYDOWSKIM portalu maczali palce handlarzyny :)

Ostatnia aktualizacja: 03.04.2012 20:53:01 przez Blendor
[#567] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@Blendor, post #563

Wiedziałem że się tutaj znajdzie szeroki uśmiech Za 1400pln znajdź i kup A3000T. Co do stanu kolekcjonerskiego, to wystarczy przemalować na oryginalny kolor, ew. załatwić przedni panel. Amiga jest w świetnym stanie wizualnym i technicznym. I co śmieszne mam już duże zainteresowanie, bo kupienie A3000T nie jest takie trywialne, jak ktoś będzie chciał kupić to się przekona.
[#568] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@flops, post #567

W dobrym stanie, bez modyfikacji, ze względu na liczbe wyprodukowanych egzemplarzy pewnie i A3000T ma swoją wartość (z resztą nawt 2700 zł to to tylko skrawek ceny, w momencie wprowadzenia na rynek), niemniej biorąc pod uwagę użyteczność tej maszyny - w przypadku ECS wystarczy wersja desktopowa (ok, napęd CD się nie zmieści, ale to akurat nie problem), za to nie wymieniłbym jakiejkolwiek A4000D, czy A4000T (w oryginalnej obudowie, czy Micronikowej) na A3000T. Jednak walory użytkowe biorą górę nad genem zbieractwa. Może i zakup A3000T nie jest trywialny, ale kolekcjonerzy mają swoje święte grale, i pewnie chętniej polują na jakieś C65, czy krótkei serie starych Apple'i.
[#569] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@voyager, post #568

... chyba ze ktos zbiera wszystko i do kompletu brakuje mu wlasnie a3000t :)
[#570] Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1

@flops, post #567

Jako zbieracz sprzętu C= powiem szczerze, że zanim popatrzyłem na cenę to wiedziałem że tego bym nie kupił choć faktycznie A3000T pasowała by mi do kolekcji.
Jednak pomalowana na czarno traci mocno na wartości kolekcjonerskiej IMO. To nie jest pimp-my-ride żeby tak "odnawiać" stare komputery. Argument że można przemalować spowrotem na oryginalny kolor uważam za żenujący.
Żadko w tym wątku się wypowiadam, i nie mam nic przeciwko ludziom sprzedającym na Allegro. Tobie też życzę udanych transakcji, ale chciałem zareagować jako kolekcjoner. ;)
Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem